Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μάνος Χατζιδάκις - Ο εφιάλτης της Περσεφόνης


ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα
κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο...
τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα
και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο!

Κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης,
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς!

18 χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι

«Ηρθα για να σας δείξω ο ίδιος την οδό Ονείρων» έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις στη μουσική εισαγωγή της ομώνυμης θεατρικής παράστασης. Σήμερα κλείνουν 18 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή

Σήμερα ο Μάνος Χατζιδάκις γίνεται 18χρονος στον ουρανό. Ηταν 15 Ιουνίου, καλοκαίρι του 1994, μέσα στην ομορφιά, όταν φτερούγισε για αλλού – και από τότε δεν τον έχουμε ξαναδεί. Μόνο στα όνειρά μας πια έρχεται γελαστός και μυρωδάτος (φορούσε την Vetyver του Lanvin) και μας λέει αστεία σφυρίζοντας μαγευτικές μελωδίες.

Θα αποτολμήσω να το γράψω πως ο Μάνος Χατζιδάκις δεν ήταν του κόσμου τούτου – έτσι κι αλλιώς. Από αλλού ερχόταν, προσγειώθηκε στην Ξάνθη στις 23 Οκτωβρίου 1925 και αποβιβάστηκε σε αστικό περιβάλλον, μέσα από μια μητέρα που τη λάτρεψε ως το τέλος της ζωής της και τη φρόντισε όσο κανένα «παιδί» δεν έχει φροντίσει τη μάνα του.

Η ομιλία Καμμένου στο Αιγάλεω (Video)

Κώστας Καρδαράς: Το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ. σωτήρια επιλογή για την Βουλή της 18ης Ιουνίου

του Κώστα Καρδαρά
χειρουργού
υποψήφιου βουλευτή Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ.

«Όχι δεν είναι η γη σου, εσέ που δεν την έζησες τη γη
και με τα γόνατα σερνάμενος,
μετράς το χώμα με τον πήχη μυστικά».
Άγγελος Σικελιανός

Την επομένη των εκλογών, ξεκινάει μία πολύ δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες περίοδος. Η ανέχεια και η οικονομική δυστυχία ξεχειλίζουν πια από κάθε ελληνικό σπίτι και η εφαρμογή των όρων του νέου μνημονίου θα φέρει την χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν να ορθοποδούν ακόμη. Τα μεγάλα εθνικά προβλήματα έχουν επίτηδες εγκαταλειφθεί στη λήθη από το πολιτικό κατεστημένο, που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εφαρμόσει τις εθνικά καταστροφικές καθ’ υπαγόρευση «λύσεις» της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και της Παγκόσμιας Νέας Τάξης.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην τελική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Ελλάδα απόψε μας ενώνει. Απόψε έχουμε γιορτή!
Γιορτή Ενότητας. Και γιορτή Ελπίδας.
Για κάθε Έλληνα…
Που βρίσκει το κουράγιο του να πει απόψε:
Όχι, δεν θα το βάλουμε κάτω!
Όχι, δεν θα βγούμε από την Ευρώπη!
Όχι, δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει παιγνίδια ή να κάνει πειράματα στην πλάτη της Πατρίδας μας.
Όχι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη.
Εμείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι προχωράμε για:

Ο Μέγας Αλέξανδρος στη Βεργίνα

Το Εικονικό Μουσείο «Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη» υλοποιείται από την ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Επιστρατεύοντας τα μέσα που προσφέρουν οι τεχνολογίες της πληροφορικής, το Εικονικό Μουσείο θα προχωρήσει σε μία συνθετική, επιστημονικά έγκυρη και συγχρόνως ελκυστική παρουσίαση της πορείας του ήρωα στην ιστορία και στο μύθο, αλλά και των διεργασιών που οδήγησαν στη δημιουργία του οικουμενικού πολιτισμού που ονομάζεται ελληνιστικός και αποτέλεσε τη βάση των ιστορικών εξελίξεων, οι οποίες σφράγισαν τη σύγχρονη κοσμοαντίληψη.

Στο πλαίσιο του έργου του Εικονικού Μουσείου, η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι σε συνεργασία με το δήμο της Νάουσας κύκλους διαλέξεων με θέμα τον οικουμενικό πολιτισμό που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Εκτός εαυτού ο Βενιζέλος σε ερώτηση για την Siemens (Video)

Εκτός εαυτού βγήκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ζωντανής συζήτησης στο enikos.gr όταν ένας από τους παρευρισκόμενους πολίτες ρώτησε για τις μίζες της SIEMENS και τις καταθέσεις που υπάρχουν στη Γερμανική δικογραφία ότι υπάρχει λίστα με πολιτικούς στους οποίους ο κ. Χριστοφοράκος έχει δώσει «μίζες».

Αφού αστειεύτηκε στην αρχή ο κ. Βενιζέλος η επιμονή του πολίτη να πάρει μια συγκεκριμένη απάντηση εκνεύρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για χυδαιολογίες και αθλιότητες του κ. Τσίπρα χτυπώντας το χέρι του στο τραπέζι.

Θεσσαλονίκη: Στο φουλ από το πρωί οι εργασίες στο μετρό

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση των εργαζομένων να λήξουν την Παρασκευή το πρωί την επίσχεση εργασίας.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος από την ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί, προέκυψε ότι από τους 107 εργαζομένους στην όχληση, οι 78 έδειξαν να «πιστεύουν» τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, που δεσμεύτηκε για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, Απριλίου και Μαϊου, και για το ότι στο εξής οι εργασιακές σχέσεις θα είναι ομαλές. Ωστόσο, οι 27 έδειξαν με τη ψήφο τους ότι παραμένουν δύσπιστοι και καταγράφηκαν και δύο άκυρα.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κόκκινος, εάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα δεν λάβουν και τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται, θα προχωρήσουν και πάλι σε επίσχεση εργασίας.

Μουσουλμάνος υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ καλλιεργεί το μίσος στη Θράκη

Κλίμα έντασης και μισαλλοδοξίας καλλιεργούν διάφορα φερέφωνα του τουρκικού κατεστημένου με τη συνεργασία προσώπων που υποτίθεται πως εκφράζουν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες που δεχόμαστε για τη δραστηριότητα του υποψηφίου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ (και τέως υποψηφίου με τον πολιτικό σχηματισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη), τον κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Πηγές που δεν επιδέχονται καμμία αμφισβήτηση επισημαίνουν ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ιλχάν Αχμέτ «έχει ξεφύγει». Τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επικράτησης εναντίον του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας –και κυρίως χριστιανού στο θρήσκευμα- κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Χρυσαυγίτες στον δρόμο περνάνε (Video)

Νίκος Μιχαλολιάκος: «Αν είχα σύζυγο την Κανέλλη...»


Το φανταστικό σενάριο να είχε σύζυγο την Λιάνα Κανέλλη σχολίασε το βράδυ της Πέμπτης σε συνέντευξή του ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Αν ήταν σύζυγός μου η Κανέλλη, θα την χώριζα…», απάντηση σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιχαλολιάκος ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί φυσικά στην επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της κυρίας Κανέλλη.

«Δεν φοβήθηκα τα ποσοστά μετά τα χαστούκια γι’ αυτό και δεν ζητήσαμε συγνώμη», δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Η προκλητική διαφήμιση των Σκοπίων στο CNN

Ορθόδοξα μοναστήρια, βυζαντινές εικόνες, αρχαιοελληνικά αγάλματα και ειδώλια και ο ήλιος της Μακεδονίας παρουσιάζονται στο επίσημο σπoτ της ΠΓΔΜ για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό, με τον τίτλο «Μακεδονία : Διαχρονική».

Το σποτ θυμίζει πολύ έντονα Ελλάδα και η ΠΓΔΜ διαφημίζεται διεθνώς ως Μακεδονία. Εμείς ανακαλύψαμε την διαφήμιση στο CNN , με μπάνερ που παραπέμπει στο επίσημο σάιτ της διαφήμισης.

Ορθόδοξα μοναστήρια, βυζαντινές εικόνες, αρχαιοελληνικά αγάλματα και ειδώλια και ο ήλιος της Μακεδονίας παρουσιάζονται στο.. επίσημο σπoτ της ΠΓΔΜ για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό, με τον τίτλο «Μακεδονία : Διαχρονική».

Ξεκινούν από Δευτέρα τα Θερινά δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση
κλικ για μεγέθυνση

Δήμος Πολυγύρου - Προνοιακά επιδόματα

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι μετά την επεξεργασία των στοιχείων των απογραφέντων στο Εθνικό Μητρώο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τον έλεγχο και την επιβεβαίωσή τους, απεστάλησαν τα στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος Πολυγύρου επιχορηγήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, με το ποσό των 1.001.956,05 ευρώ και βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους δήμους της χώρας, που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αναμένεται η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Δημήτρης Πάχτας: Η κρισιμότητα της επιλογής

Η κρισιμότητα της επιλογής

Αρκετοί στη χώρα μας προσπερνούν την απειλή ενός ελληνικού εξοστρακισμού από το ευρώ. Ορισμένοι επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι έξοδος από το ευρώ σημαίνει και απομάκρυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ίδιοι επίσης υποτιμούν τα αγαθά της κοινής ευρωπαϊκής ζωής, την κουλτούρα που αυτή διαμορφώνει και κυρίως δεν αποτιμούν το πνεύμα της Δημοκρατίας και της ελευθερίας που το ευρωπαϊκό περιβάλλον ενσωματώνει.

Η Ευρώπη είναι κάτι πολύ παραπάνω από ό,τι το κοινό νόμισμα εκφράζει. Ενσωματώνει αξίες και αρχές αδιαπραγμάτευτες, οι οποίες δεν είναι δεδομένες αλλού.

Εξ' άλλου τις ζημιές... δεν τις προκαλεί το όχημα αλλά το δίπλωμα

Αρκετό καιρό τώρα με απασχολεί ένα θέμα και σαφώς με βασανίζει η απάντηση και η λύση του, αφού αναμφίβολα είναι ένα σύγχρονο οικονο-μικό θέμα. Θέμα που στις μέρες μας κατάντησε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Τα έσοδα της οικογένειας λιγοστεύουν ενώ τα πάσης φύσεως έξοδα γίνονται και περισσότερα και αναγκαστικά και αναπόφευκτα.

Εχω ένα μέσης κατηγορίας επιβατικό αυτοκίνητο 1400 κε και ηλικίας περίπου 25 ετών. Είναι λογικό να έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα με τα 240.000 χιλιόμετρα που δείχνει ο μετρητής του. Θεώρησα δε λογικό για να μην κινδυνέψω να μείνω κάποια μέρα και ξαφνικά χωρίς αυτοκίνητο να αγοράσω και ένα δεύτερο. Πήρα λοιπόν ένα ακόμη καινούργιο αυτοκίνητο γύρω στα 1400 κε αλλά αρκετά κατώτερης κατηγορίας.

Θανάσης Καζάκης: Κάποιος να κυβερνήσει...

Κάποιος να κυβερνήσει...

του Θανάση Καζάκη
Υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με τον συνασπισμό Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία

Το δίλημμα της Κυριακής είναι σοβαρό και το ρίσκο τεράστιο. Και οι βασικοί σχηματισμοί που συμμετέχουν στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το στοίχημα και, σίγουρα, αδυνατούν να μας πουν τι ακριβώς θα κάνουν, σε περίπτωση που κερδίσουν το μπόνους των 50 εδρών, για να προλάβουν μια τριτοκοσμική Ελλάδα.  Στην κάλπη αυτής της Κυριακής, συνεχίζουν να αναμασούν την ίδια ρητορική ψευδών που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια, χαϊδεύοντας τα αυτιά των πελατών τους, στη μια περίπτωση, καταγγέλλοντας συνεχώς τα πάντα, στην άλλη.

Ο Μάκης Βορίδης στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)


Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης μίλησε απόψε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, το λαθρανομεταστευτικό, το οικονομικό, την ανεργία, την ασφάλεια των πολιτών κ.λ.π. και είπε ότι η αριστερά δεν έχει πρόγραμμα για όλα αυτά τα ζητήματα και επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος με τη δημαγωγία και τους πειραματισμούς της.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για την χώρα αν επικρατήσουν οι πολιτικές δυνάμεις που «ποντάρουν» στην έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, τονίζοντας ότι

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος από τα Γιαννιτσά, πολιτεύεται (Video)

Και ζει και ...βασιλεύει και πολιτέυεται. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος δηλώνει έτοιμος για την προάσπιση της εθνικής ταυτότητας η οποία όπως λέει απειλείται από ξένα συμφέροντα, ενώ προτάσσουν την ιδεολογία τους ως καθαρά ελληνική «μακρυά από ξενόφερτα ιδεολογήματα».

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος καλεί όλους τους Έλληνες να επιλέξουν στις εκλογές την Εθνική Ελπίδα, διότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της Ορθοδοξίας η οποία απειλείται από την Παγκοσμιοποίηση.