Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Εξ' άλλου τις ζημιές... δεν τις προκαλεί το όχημα αλλά το δίπλωμα

Αρκετό καιρό τώρα με απασχολεί ένα θέμα και σαφώς με βασανίζει η απάντηση και η λύση του, αφού αναμφίβολα είναι ένα σύγχρονο οικονο-μικό θέμα. Θέμα που στις μέρες μας κατάντησε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Τα έσοδα της οικογένειας λιγοστεύουν ενώ τα πάσης φύσεως έξοδα γίνονται και περισσότερα και αναγκαστικά και αναπόφευκτα.

Εχω ένα μέσης κατηγορίας επιβατικό αυτοκίνητο 1400 κε και ηλικίας περίπου 25 ετών. Είναι λογικό να έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα με τα 240.000 χιλιόμετρα που δείχνει ο μετρητής του. Θεώρησα δε λογικό για να μην κινδυνέψω να μείνω κάποια μέρα και ξαφνικά χωρίς αυτοκίνητο να αγοράσω και ένα δεύτερο. Πήρα λοιπόν ένα ακόμη καινούργιο αυτοκίνητο γύρω στα 1400 κε αλλά αρκετά κατώτερης κατηγορίας. Η σιγουριά του καινούργιου όμως για τις ανάγκες της οικογένειας και μόνο είναι αρκετή.  Πλήρωσα τα Χριστούγεννα τα Τέλη Κυκλοφορίας (για το παλαιό 350 EURO και για το καινούργιο 152 EURO). Πλήρωσα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του παλαιού αυτοκινήτου (370  EURO) και έπρεπε να πληρώσω και άλλα 370 EURO και για την ασφάλεια του καινούργιου.

Τα οικονομικά μου όμως δεν ήταν και τόσο καλά. Από τη μια οι άμεσες περικοπές εισοδημάτων και από την άλλη οι αναγκαστικές και ληξιπρόθεσμες εισφορές και τα χαράτσια. Αναγκάζομαι λοιπόν να μην πληρώσω την ασφάλεια του καινούργιου αυτοκινήτου (για να κερδίσω έστω τα 370 EURO). Συνέπεια και αποτέλεσμα είναι να το έχω παρο-πλισμένο και σκεπασμένο στο υπόστεγο και να κυκλοφορώ με το παλιό.

 Δεν με ενοχλεί και δεν με πειράζει πέρα από τις κάποιες γκρίνιες της υπόλοιπης οικογένειας. Αν τα δρομολόγια και οι μετακινήσεις μας είναι αστικές, ειλικρινά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Αν όμως θέλουμε να κάνουμε ένα ταξίδι πέρα από τη πόλη μας ή να έχει αναγ-καστικά και νυχτερινές διαδρομές τότε το πρόβλημα γίνεται και μεγάλο και σημαντικό. Εκεί το καινούργιο μας αυτοκίνητο είναι απαραίτητο. Όμως παραμένει σκεπασμένο στο υπόστεγο από την αδυναμία αγοράς του ετή-σιου Ασφαλιστικού Συμβολαίου.

Αφού ο οδηγός είμαι ο ίδιος και για τα δύο αυτοκίνητα ;
Αφού το ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ είναι το ίδιο και για τα δυο αυτοκίνητα ;
Γιατί οι Ασφαλιστικές Εταιρίες ασφαλίζουν το ΟΧΗΜΑ και όχι το ΔΙΠΛΩΜΑ; 
εξ άλλου τις ζημίες δεν τις προκαλεί το ΟΧΗΜΑ αλλά  το  ΔΙΠΛΩΜΑ.


ζητείται   απάντηση

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: