Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Θεσσαλονίκη: Στο φουλ από το πρωί οι εργασίες στο μετρό

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση των εργαζομένων να λήξουν την Παρασκευή το πρωί την επίσχεση εργασίας.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος από την ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί, προέκυψε ότι από τους 107 εργαζομένους στην όχληση, οι 78 έδειξαν να «πιστεύουν» τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, που δεσμεύτηκε για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, Απριλίου και Μαϊου, και για το ότι στο εξής οι εργασιακές σχέσεις θα είναι ομαλές. Ωστόσο, οι 27 έδειξαν με τη ψήφο τους ότι παραμένουν δύσπιστοι και καταγράφηκαν και δύο άκυρα.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κόκκινος, εάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα δεν λάβουν και τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται, θα προχωρήσουν και πάλι σε επίσχεση εργασίας.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι προέβησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, ύστερα και από την ικανοποίηση αιτήματός τους για διευθέτηση ζητήματος που είχε προκύψει με 18 εργαζομένους, οι οποίοι επειδή φαίνονταν να εργάζονται σε Εγνατία και Ιόνια Οδό, δεν είχαν πληρωθεί τα δεδουλευμένα Ιουνίου.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: