Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ιταλία: Ήρθε δεύτερος σε ψήφους στις δημοτικές εκλογές... αλλά είναι νεκρός

Φούλβιο Ντι Μπενενέτο

Κατέλαβε την δεύτερη θέση με το αυτόνομο ψηφοδέλτιό του και ποσοστό 21% στις χθεσινές δημοτικές εκλογές της πόλης Σουλμόνα της κεντρικής περιφέρειας Αμπρούτσο ο πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος δήμαρχος Φούλβιο Ντι Μπενενέτο—το πρόβλημα είναι ότι απεβίωσε πριν από δυο εβδομάδες, αφού υπέστη έμφραγμα...

Το πρωτοφανές και αξιοπερίεργο αυτό αποτέλεσμα μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξηγώντας ότι «η νομοθεσία για τους δήμους με πάνω από 15.000 κατοίκους δεν προβλέπει αναβολή των εκλογών, ακόμη και αν λίγο πριν από την διεξαγωγή τους αποβιώσει κάποιος από τους υποψήφιους». Η Σουλμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους.

«Κουταμάρες» τα περί ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας στην Ελλάδα


Έλληνες επιστήμονες διαψεύδουν κατηγορηματικά  τα περί ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «σαχλαμάρες» αλλά και για απίστευτη ανευθυνότητα με την οποία «διαδίδονται τέτοια τερατολογήματα».

«Κουταμάρες», χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», για να προσθέσει ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Όπως διευκρίνισε, βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών. Το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, είπε, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα,

Νεκροί αλπικοί τρίτωνες, στη Δρακόλιμνη Σμόλικα


Εκατοντάδες νεκρούς αλπικούς τρίτωνες εντόπισαν ορειβάτες, τις τελευταίες ημέρες, στη Δρακόλιμνη του Σμόλικα, σε υψόμετρο 2200 μέτρων, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους επιστήμονες.

Αντιμέτωποι με το θλιβερό θέαμα ήρθαν οι βιολόγοι Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Αθανάσιος Κοράκης και Γιάννης Σαΐνης, οι οποίοι επισκέφθηκαν εθελοντικά την περιοχή και πήραν δείγματα νερού, αλλά και ορισμένους από τους νεκρούς τρίτωνες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις και να διαπιστωθούν τα αίτια του φαινομένου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, που δεν επέτρεπαν να σχηματίσει κάποιος σαφή εικόνα του πυθμένα και της όχθης της Δρακόλιμνης,

Στον Πολύγυρο η Έκθεση Κειμηλίων Απελευθέρωσης της Μακεδονίας

κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Στον Πολύγυρο μεταφέρεται από τις 8 έως τις 15 Ιουνίου 2013 η Κινητή Περιοδική Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας. Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913».
Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Σε αυτήν περιλαμβάνεται αδημοσίευτο υλικό από φωτογραφίες και κειμήλια του ελληνικού Στρατού καθώς και άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Βενιζέλος - Κουβέλης καταθέτουν στη Βουλή το αντιρατσιστικό του Ρουπακιώτη

Μετά την ασυμφωνία των πολιτικών αρχηγών

Συντονισμένη είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό πλαίσιο. Τα δύο κόμματα, αποφάσισαν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων τους Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Καταδικάστηκαν οι τρεις διαδηλώτριες για τα γεγονότα στις Σκουριές

 Ένοχες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνταν για τα προ ημερών επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού.

 Δυο εξ αυτών, μία 25χρονη και μία 40χρονη, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επτά μηνών, η καθεμιά, και η τρίτη, ηλικίας 39 ετών, σε φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών.

Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.

Τουριστική προβολή της Χαλκιδικής σε τρεις ηπείρους

Στις ΗΠΑ, πάνω από 12 εκατ. Αμερικανοί θα ενημερωθούν για τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της Χαλκιδικής, μέσα από άρθρα και εκπομπές.

Στην Ινδία, 210.000 αναγνώστες του περιοδικού "Global Destinations" θα βαδίσουν στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Αριστοτέλη, μαθαίνοντας για τη γενέθλια γη τους. Στην Ιταλία, οι "φανατικοί" του τουριστικού περιοδικού "Marco Polo" θα δουν την πρωταγωνίστρια της ιταλικής τηλεόρασης, Μιτσελίνι, να ποζάρει στις χαλκιδικιώτικες παραλίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν 30 σελίδες με κείμενα και φωτογραφίες για τα θέλγητρα της Χαλκιδικής. Στη Σαουδική Αραβία, οι ομορφιές της Β. Ελλάδας έπεισαν τη διοίκηση της "Saudia Airlines" να εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής της Χαλκιδικής ως θερέτρου διακοπών για τους Σαουδάραβες.