Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Χώρισαν τους δρόμους τους Χριστόφιας - Καρογιάν


Είπε τελικά το… ΔΗΚΟ του «αντίο»

Την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά την συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριος Καρογιάν. Οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν κυρίως σε ό,τι αφορά τις προτάσεις και τις θέσεις του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δεν κατέστη δυνατή η επιθυμητή σύμπτωση απόψεων, υπάρχουν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό και ως εκ τούτου «τερματίζεται ο διάλογος και το ΔΗΚΟ παύει να είναι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο».

Θεατρική Παράσταση: "Το γάλα" στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου


3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το Γάλα»
του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά στο
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Τρίτη 9 Αυγούστου 2011, 9 μ.μ.

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο.

Η ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής στα ... μαχαίρια


Εν μέσω θέρους αποφάσισε η ΟΝΝΕΔ να προκηρύξει εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής για την ανάδειξη νέου προέδρου,  διότι όπως ισχυρίζεται,  ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Αβραάμ Σαλπιγκτίδης, που είχε εκλεγεί τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχε δρομολογήσει καμιά δραστηριότητα στη Χαλκιδική και παράλληλα δεν είχε καμιά επικοινωνία με την κεντρική Οργάνωση.

Μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα σε Πολύγυρο και Ν.Μουδανιά ήταν ο Ηλίας Ιορδανίδης.

Η απόφαση αυτή της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Σαλπικτίδη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Ιορδανίδη και τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής ότι μεθόδευσαν τη διαδικασία με απώτερο σκοπό την αποπομπή του.

Διήμερο συναυλιών απο πρώην και νυν σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση


Τα νεανικά γκρουπ REPLAY και HIGH HATS που αποτελούνται από πρώην και νυν σπουδαστές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ παρουσίασαν την δουλειά τους σε δύο εκπληκτικές συναυλίες.

Στις 30 Ιουλίου στην παραλία της Αθύτου "Πούντα" προσκεκλημένοι από φορείς της Αθύτου στη "Βραδιά Νεολαίας".Στις 31 Ιουλίου προσκεκλημένοι από τον "Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ" Ν. Μουδανιών στο Beach Bar SIESTA στα Ν. Μουδανιά.Και στις δύο Συναυλίες τα παιδιά είχαν πολύ καλή παρουσία και εντυπωσίασαν όσους τις παρακολούθησαν.

Τύμβος Μικρής Δοξιπάρας Έβρου: “Κλείδωσαν” τα λεφτά, αναμένεται η ένταξη


Σε δύο περίπου χρόνια, εάν όλα κυλήσουν καλά, το πολυσυζητημένο σχέδιο ανάδειξης του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας - Ζώνης στο νομό Έβρου αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση και ελπίδα του επικεφαλής του έργου, επίτιμου εφόρου αρχαιοτήτων Διαμαντή Τριαντάφυλλου.


Της  Έλσας Σπυριδοπούλου
elsaspi@gmail.com

Η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να εγκρίνει ομόφωνα την προμελέτη για την προστασία και ανάδειξη των ευρημάτων άνοιξε σημαντικά τον δρόμο. Επιπλέον, τα 5.000.000 ευρώ, στα οποία ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου, “κλείδωσαν” μέσω του ΕΣΠΑ και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο αναμονής της επίσημης ένταξής του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα,