Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσετσένοι τζιχαντιστές οι απαγωγείς του Μητροπολίτη Χαλεπίου

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

«Τσετσένοι τζιχαντιστές» φέρονται να είναι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης και της Συρορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με πηγές στους κόλπους της Συρορθόδοξης και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και το συριακό υπουργείο θρησκευμάτων και βακουφίων (Waqf).

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες στη βόρεια Συρία καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, δήλωσε αξιωματούχος της επισκοπής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, όπως διευκρινίζει σε νεώτερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πασχαλινό παζάρι - Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» & Κέντρο Ημέρας «ΕΣΤΙΑ»


Δελτίο Τύπου

Θέμα :    Παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ" και του Κέντρου Ημέρας "ΕΣΤΙΑ" της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΣΥΝΘΕΣΗ

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» που στεγάζεται στη Γαληνού 25, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, και το Κέντρο Ημέρας «ΕΣΤΙΑ» που βρίσκεται στη Μαρασλή 51 & Ζουμετίκου 9 στη Θεσσαλονίκη,  πραγματοποιούν Πασχαλινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες των μελών τους.

Η ανάδειξη της προσπάθειας των μελών των Κέντρων Ημέρας και η καταπολέμηση του στίγματος που υπάρχει γύρω από τη ψυχική ασθένεια αποτελούν βασικούς στόχους της εκδήλωσης αυτής. 

Κύπρος: Το ΕΔΑΔ δεν αναγνωρίζει τίτλους ιδιοκτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Οι τίτλοι του κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από μόνοι τους δεν αποδεικνύουν την ιδιοκτησίας ενός ακινήτου στα κατεχόμενα, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επί προσφυγής που είχε κάνει η Κύπρια Ελένη Μελεάγρου.

Οι αιτητές είχαν ακολουθήσει την οδό που ζητούσε το ΕΔΑΔ, δηλαδή την εξάντληση όλων των «εσωτερικών ένδικων μέσων», που ετοίμασε η Τουρκία στα κατεχόμενα.

Στην απορριπτική του απόφαση, το ΕΔΑΔ συμφώνησε με τη θέση των τουρκικών αρχών ότι οι τίτλοι του κτηματολογίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από μόνοι τους δεν αποδεικνύουν την ιδιοκτησία ενός ακινήτου στα κατεχόμενα. Στη βάση αυτήν, το δικαστήριο απέρριψε τη θέση των αιτητών για επιστροφή 14 τεμαχίων γης στα κατεχόμενα. Στην παράγραφο 12 της απόφασης αναφέρεται ότι «ως μέτοχοι, οι αιτητές δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα περιουσίας σε γη που ανήκει σε εταιρεία, η οποία συνεχίζει να υφίσταται».

Έκρυψαν ελληνικά αγάλματα σε έκθεση της Ντόχα επειδή ήταν...γυμνά!

Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα προκάλεσε η απόφαση των οργανωτών της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν», που παρουσιάζεται στη Ντόχα, να κρύψουν πίσω από παραβάν τα δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα που είχε δανείσει η Ελλάδα για τις ανάγκες της έκθεσης. Ο υπουργός ζήτησε να αποσυρθούν τα αγάλματα και να επιστρέψουν στη χώρα.

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 28 Μαρτίου στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων, περιελάμβανε δύο γυμνά μαρμάρινα αγάλματα: Τον Κούρο του Πτώου και τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.

Η ακάλυπτη ηβική χώρα των αγαλμάτων θεωρήθηκε προσβολή για τα αυστηρά ήθη της χώρας -κυρίως διότι την έκθεση θα έβλεπαν και γυναίκες, όπως αναφέρθηκε-