Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Κ.Α.Σ.Ο ΑΛ.Μ.ΜΕ: Για Κώστα Κιλτίδη


Κ.Α.Σ.Ο ΑΛ.Μ.ΜΕ: Έπρεπε να μας ακούσει ο πρώην Υφυπουργός πριν καταθέσει στο δικαστήριο.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε σήμερα να στείλει η Κ.Α.Σ.Ο ΑΛ.Μ.ΜΕ (Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Αλιάκμονα -Μέσης- Μελίκης) με αφορμή την παρουσίαση του Βουλευτή Κιλκίς κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη και πρώην Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα δικαστήρια της Βέροιας, όπου προσήλθε για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης σε αγωγή με εναγόμενο γνωστό επιχειρηματία για οφειλές απο το 2005 .

Όπως τόνισε στο Agroschannel ο διευθυντής της Κοινοπραξίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης προκάλεσε εντύπωση όταν άκουσαν τον πρώην Υφυπουργό να απαντάει όταν ρωτήθηκε εαν τα ροδάκινα ήταν σάπια ΄΄οτι δεν γνωρίζει για την συγκεκριμένη περίπτωση΄΄ αλλά απο την εμπειρία του ως Υφυπουργός πολλές φορές στέλνονται ΄΄προβληματικά΄΄ φορτία στη Ρωσία .

Ο κ. Κιλτίδης τόνισε ο κ. Γιαννακάκης ως πρώην Υφυπουργός θα έπρεπε να ακούσει τις απόψεις των Συνεταιριστικών οργανώσεων πριν καταθέσει στο δικαστήριο.

Πηγή: Agroschannel

Τουρκική φρεγάτα στο...Σούνιο


Μια ασυνήθιστη εικόνα παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου. "Βόλτες" στο Αιγαίο κόβει από το βράδυ του Σαββάτου η φρεγάτα "Γκαζιαντέπ" του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία έφτασε να κινείται ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια ενώ ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού από το Σούνιο!

Η τουρκική φρεγάτα -τύπου Oliver Hazard Perry- απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ και κινήθηκε με δυτική πορεία, έφθασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου και στο σημείο εκείνο άλλαξε πορεία, πλέοντας με κατεύθυνση προς Βορρά.

Την τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί η πυραυλάκατος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ρουσσέν», ενώ όπως επεσήμαναν κύκλοι του Πολεμικού ναυτικού δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα, αφού δεν έχει παραβιάσει έως τώρα τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.

Πηγή: The Insider

«Αφαιρούν» παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από τη Θεσσαλονίκη


Ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Εχεδώρου Θεσσαλονίκης η πρώτη φάση για το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο δήμο.

Απομακρύνθηκαν ήδη διαφημιστικές πινακίδες, που ήταν τοποθετημένες στην είσοδο του δήμου, από τον κόμβο της Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αθηνών και αυτές που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο του Αλεξάνδρειου - Τεχνολογικού Εδρύματος Θεσσαλονίκης (Α-ΤΕΙΘ).

Αυτές τις μέρες οι εργασίες εξελίσσονται στα δημοτικά διαμερίσματα της Ν. Μαγνησίας και των Διαβατών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Πάρκο 81 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί στην ανατολική Θεσσαλονίκη


Σε πάρκο με ποδηλατόδρομους, διαδρομές περιπάτου και αναψυχής, πεζογέφυρες και παιδικές χαρές πρόκειται να μετατραπεί έκταση 81 στρεμμάτων, μεταξύ του παραδοσιακού οικισμού Πυλαίας και του συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών και Μαλακοπής.

Το πάρκο, που θα εξυπηρετεί πολίτες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχει προϋπολογισμό 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για τη χρηματοδότησή του ο Δήμος Πυλαίας κατέθεσε αίτηση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πυλαίας, όλες οι κατασκευές είναι ήπιου χαρακτήρα και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις και στις γειτονιές που περιβάλλουν το Ελαιόρεμα με στόχο τη βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λίμνη Κορώνεια


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθώ, μαζί με τον κ. Ψωμιάδη, την περιοχή της Κορώνειας για να δούμε τα έργα τα οποία δρομολογεί η Νομαρχία σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη οικολογικά περιοχή της χώρας μας. Η ιστορία της Κορώνειας είναι γνωστή σε όλους. Είναι ένα πρόβλημα που πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες.

Θέλω να πω, όμως, ότι από τη στιγμή που εκπονήθηκε το κεντρικό σχέδιο δράσης, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Θέλω να συγχαρώ το Νομάρχη και τις υπηρεσίες της ΝΑΘ, γιατί -παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της Κορώνειας ξεπερνά τις δυνατότητες της Νομαρχίας - έχει κάνει μια ουσιαστική δουλειά παρέμβασης για τη βελτίωση της κατάστασης στην περιοχή. Προφανώς, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Θέλω, και με αυτήν την ευκαιρία, να επισημάνω στα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης την ανάγκη να κινηθούν και αυτά με την απαραίτητη ταχύτητα, έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Η προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης στην Κορώνεια, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να είναι συλλογική.

Θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια να ξαναζωντανέψει η λίμνη- ενδεχομένως, όχι όπως ήταν στο παρελθόν -είναι στόχος εφικτός και ρεαλιστικός. Θα μας πάρει χρόνο να επιτύχουμε αυτό το στόχο. Γι’ αυτό, είναι απόλυτη ανάγκη τα συναρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται κοντά στα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας και θα συμβάλει, με εφαρμόσιμες προτάσεις, στην επίλυσή τους.»

Το πρώτο Leader Αλιείας εγκρίθηκε για τη Χαλκιδική


Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το τοπικό πρόγραμμα «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (γνωστό και ως Leader Αλιείας) του Νομού Χαλκιδικής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Η οριστική κατάταξη των υπόλοιπων προγραμμάτων δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, αλλά σύμφωνα με τον νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριο Ζωγράφο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε), το Leader Αλιείας της Χαλκιδικής είναι πρώτο βαθμολογία, μεταξύ των 16 προτάσεων που κατατέθηκαν στο υπουργείο.

Το πρόγραμμα επιδοτεί σε ποσοστό 60% - 70% αναλόγως τη μορφή του δικαιούχου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (τουριστικά καταλύματα, αλιευτικός τουρισμός, καταδυτικός τουρισμός, οικοτουρισμός κλπ), μετατροπή - εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών για μη αλιευτική δραστηριότητα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του οικοτουρισμού, βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων, οικοτεχνία, χειροτεχνία, παραγωγή ειδών παραδοσιακής τέχνης, επιχειρήσεις παραγωγής ιχθυηρών μετά την α΄ μεταποίηση κλπ.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται αλιείς αλλά και μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα, ή που έχουν έδρα την περιοχή παρέμβασης). Περιοχές εφαρμογής του προγράμματος για τη Χαλκιδική ορίζονται: Δ.Δ. Πυργαδικίων, Δ.Δ. Αγίου Νικολάου, Δ.Δ. Αμμουλιανής, Δ.Δ. Ιερισσού, Δ.Δ. Ν. Ρόδων, Δ.Δ. Ολυμπιάδας, Δ.Δ. Ουρανούπολης, Δ.Δ. Συκιάς και το Δ.Δ. Σάρτης.

Πηγή: Agronews

Νίκες Α.Ο.Π. σε ανδρικό και γυναικείο πρωτάθλημα


Ο Α.Ο.Π. επικράτησε εύκολα σε ένα ακόμα παιχνίδι. Επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις και κέρδισε τo Παλαιοχώρι με σκορ 82-30.

Η ομάδα ήταν πολύ καλή επιθετικά και όλοι οι παίχτες της έδειξαν τεράστια διάθεση να παίξουν ωραίο μπάσκετ και να ευχαριστήσουν τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Επόμενο παιχνίδι τώρα το Σάββατο 6 Μαρτίου στο κλειστό της Ιερισσού με αντίπαλο την ομάδα της Μεταμόρφωσης.

Και το γυναικείο μπάσκετ του ΑΟΠ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και σημείωσε την τρίτη του νίκη σε μια βδομάδα, επικρατώντας της Τρίγλιας με σκορ 49-21.