Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σε οδικό κόμβο έξω απο τη Θεσσαλονίκη παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής

η φωτογραφία είναι από το http://www.agroschannel.com

Στον κόμβο «Φοίνικα» παραμένουν οι αγρότες από τα μπλόκα της Χαλκιδικής, οι οποίοι μετά το μεσημέρι επιχείρησαν να φθάσουν με τρακτέρ μέχρι το πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν.

Περίπου 40 τρακτέρ παραμένουν σταθμευμένα στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης (με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Χαλκιδική, Ζαφείρης Καζάκης, τα τρακτέρ θα παραμείνουν στον κόμβο και αργότερα θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή για να αποφασιστεί αν θα αποκλείσουν, ή όχι, την εθνική οδό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ουρά ή τελικά…hurrah;


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Ουρά» ατέλειωτη σχημάτισαν οι διεθνείς αγορές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία καθώς οι εκπρόσωποι των αγοραστών του σημερινού κρατικού ομολόγου συνωστίζονταν από το πρωί προσφέροντας ζεστό χρήμα σε επίπεδο 5-πλάσσιο του ποσού που «ζητιανέψαμε» υπό μορφή πενταετούς δανείου.

Και θα δανειστούμε, ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (για ποιους εκτός και εντός Ελλάδος, άραγε) μέχρι και 8 δισεκατομμύρια δανεικά, με το περιβόητο, αλλά πασίγνωστο πια και στους πλέον αδαείς περί την οικονομική επιστήμη και την αγγλική γλώσσα Έλληνες και Ελληνίδες, SPREAD των σχεδόν 3,5% ή 3,8% πάνω από τη Γερμανική βάση!

Hurrah, ήταν τα ουρανομήκη επιφωνήματα αποδοχής, επιβράβευσης, αναγνώρισης - εκ μέρους των δανειστών μας στην Διεθνή Οικονομική σκηνή- των «κόπων και βασάνων» του νυν Υπουργού Οικονομικών Dr Γιώργου Παπακωνσταντίνου, της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των προκατόχων του θώκου του «τσάρου της ελληνικής οικονομίας» από το 1974 και μετά και των εναλλασσομένων στο θώκο της Κυβέρνησης του Έθνους, του Κράτους των Ελλήνων έκτοτε…

ΤΕΛΙΚΑ μήπως με τον φόβο, την απειλή ότι θα μας διώξουν από το ασφαλές λιμάνι του ευρώ, ότι θα πτωχεύσουμε, ότι το παμφάγο και αχόρταγα φορομπηχτικό Κράτος τελικά θα δημεύσει τις ακίνητες και κινητές περιουσίες μας θα δούμε δύο πράγματα που κάποιοι, λάτρεις του γνωστού σλόγκαν, γνωστής επιχείρησης φρόντισαν να «επιλέξουν για μας, πριν από μας» δηλαδή:

ΔΕΝ θα πάμε σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ ούτε θα μας αποβάλλουν από το ΕΥΡΩ (Hurrah και πάλι Hurrah, και ξανά Hurrah, μαζί και ωσαννά;)

Θα μας ρημάξουν στην φορολογία και τις περικοπές μισθών

Αλλά, Ως ευτυχείς ιθαγενείς θα ανακράξουμε ευγνώμονες στοιβαγμένοι σε ουρές….

Hurrah και «Δόξα στους πολιτικούς μας» που τα κατάφεραν με το ελάχιστο κόστος να μας πείσουν ότι «καθάρισαν» για εμάς και το «καλό» μας αφού πρώτα στα 36 περασμένα χρόνια (από το καλοκαίρι του 1974 και μετά) αυτοί είχαν «καθαρίσει» τα εθνικά μας ταμεία και μάλιστα υπό την προστασία του περιβόητου Νόμου περί ευθύνης (εννοούν ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ) των Υπουργών!

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, το χάσμα το «κορμί» πατριώτες, αλλά αφού μας προετοίμασαν για θάνατο θα είμαστε ευτυχείς ΕΠΙΒΙΩΝΟΝΤΑΣ έστω και κατά πολύ…φτωχότεροι!

ΔΟΞΑΣΤΕ τους…

Επιτυχία Αθλητή Στίβου του Α.Ο.Π.


Πολύ καλή εμφάνιση με τα χρώματα του ΑΟΠ πραγματοποίησε στη Χρυσούπολη Καβάλας, την Κυριακή 24/1 ο Δ. Καπετάνος.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα παρουσία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, του δημάρχου και των τοπικών αρχών, διεξήχθη στη Χρυσούπολη ο 1ος γύρος της πόλης που παράλληλα αποτελούσε και το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου των ΕΑΣ Καβάλας (διοργανώτρια), Δράμας, Σερρών, Θράκης, Θεσσαλονίκης, Πέλλας/Κιλκίς και Πιερίας/Ημαθίας.

Mε την φανέλα του ΑΟΠ πήραν μέρος στον αγώνα των 6000μ. ο Δ. Καπετάνος, ο Β.Φαρδογιάννης και ο Γ.Στρόλιος.

Ο Δ. Καπετάνος τερμάτισε στη πρώτη τριάδα του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα:

6000 μ ΑΝΔΡΩΝ

1.ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΟΚ 19.34.0
2.ΖΑΝΕΦ ΒΛΑΤΙΜΗΡ ΑΕΤΟΣ 19.38.0
3.ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.0.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 20.02.0

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και στη συνέχεια της χρονιάς.

Φαινόμενο "Avatar"!


Πώς ένας πλανήτης με τοξικό κλίμα και μπλε, τρίμετρους κατοίκους κατάφερε να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους στη Γη να θέλουν να μετοικήσουν στην Πανδώρα είναι ένα μυστήριο, στο οποίο μόνον ο Τζέιμς Κάμερον μπορεί να απαντήσει. Ο μαγικός κόσμος του «Avatar» καθ' ομολογίαν έβαλε λόγω της 3D τεχνολογίας του τους θεατές σε άλλη διάσταση.

Μπροστά στα μάτια τους είδαν να ξετυλίγεται ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές που θυμίζουν ανθρώπους, αλλά δεν είναι... Πλάσματα με αρχές, αξιοπρέπεια, αγάπη και ταυτισμένα απόλυτα με το περιβάλλον τους κατάφεραν να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές των... γήινων και να μας διδάξουν πώς θα έπρεπε να είναι η κοινωνία των ανθρώπων, η οποία κατάντησε να έχει ως υπέρτατη αξία μόνο το κέρδος...