Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Εισαγωγή για την Οικία Κότσιανου στον Πολύγυρο


ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝ

631 00 Πολύγυρος

Πολύγυρος 23-1-10

Τα Ανήλια
Ανεξάρτητο Πατριωτικό Ιστολόγιο Περιφέρειας Θεσσαλονίκης
ta. anilia@gmail.com

Σας στέλνω ένα κείμενό μου σχετικό με την ανάγκη αξιοποίησης του ΚΟΤΣΙΑΝΑΙΙΚΟΥ, που δημοσιεύθηκε στο γνωστό Λαογραφικό Περιοδικό ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, τεύχος 54, Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2009 με σκοπό την ανάδειξη ενός λαογραφικού στοιχείου του τόπου μας –ίσως το τελευταίο - και γιά ν΄ αποκτήσει ο Πολύγυρος και η Χαλκιδική, γενικότερα, ένα αξιόλογο αξιοθέατο – που τόσο έχουν ανάγκη - και όπου θα έχουμε

- ένα δείγμα μιάς παλιάς, αλλά αξιοσημείωτης, από κάθε πλευρά, οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας, του προπερασμένου αιώνα

- και προπαντός θα έχουμε μια ανάγλυφη παρουσίαση της συμμετοχής και των αγώνων των παππούδων μας στην εθνική αναγέννηση της χώρας μας, που τείνει να ξεχαστεί

Το Κοτσαναίικο: Ένα αξιοθέατο του Πολυγύρου

κλικ στο δημοσίευμα για μεγέθυνση

Δείτε και το υπόλοιπο δημοσίευμα:

Ανοιχτοί οι δρόμοι του Νομού Χαλκιδικής παρά τη χιονόπτωση


Χιονοπτώσεις πλήττουν τη βόρεια και κεντρική Χαλκιδική με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αν και οι κεντρικοί οδικοί άξονες του νομού είναι ανοιχτοί.

Αλυσίδες απαιτούνται στις επαρχιακές οδούς: Πολυγύρου- Ταξιάρχη, Νεοχωρίου - Βαρβάρας, Αρναίας - Ταξιάρχη, Αρναίας - Στανού, Βραστάμων- Πλανών, Μ. Παναγίας- Γοματίου και Μ. Παναγίας- Πυργαδικίων.

Πηγή: Εξπρές

Διέγραψαν την σελίδα του Αντώνη Σαμαρά από το Facebook

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

του Δημήτρη Κρανιώτη

Χωρίς κάποια αιτιολογία το Facebook διέγραψε χθες τη σελίδα "ANTONIS SAMARAS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" με 6000 υποστηρικτές του Προέδρου της Ν.Δ.: http://www.facebook.com/pages/Antonis-Samaras-Antnes-Samaras/44641079260

Δείτε την σελίδα λίγο πριν διεγραφεί εδώ.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Κρανιώτη για το ενημερωτικό e-mail που μας έστειλε.

Σαμαράς εναντίον εσωστρέφειας, Παπανδρέου και...Ντόρας


«Ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι να αντιπολιτεύεται την... αντιπολίτευση, αλλά την κυβέρνηση. Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει», διεμήνυσε στο εσωτερικό του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ "εύθραυστες ισορροπίες". Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν, αφού περίμεναν ώρες στην ουρά. Σε αυτούς υποσχέθηκα αλλαγή πορείας. Και αυτό το χρέος με δεσμεύει απέναντί τους», επισήμανε στην ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου που ενθάρρυνε τον Βούλγαρο ομόλογό του να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στο μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως «διπλωματικά αφύσικη, ανορθόδοξη και πέρα από τα εσκαμμένα». Για τις εξεταστικές είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τις χρησιμοποιεί για αποπροσανατολισμό και επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις εναντίον του σχεδίου 'Καλλικρατης" του Γερμανικού μοντέλου και του μεταναστευτικού. Παρόν στη συνεδρίαση της Κ.Ε της Ν.Δ ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Κ.Καραμανλής, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από τη δευτερολογία του Δ.Αβραμόπουλου.

«Την εσωστρέφεια που πολλές φορές "έπνιξε" τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, δεν πρόκειται να την ανεχθώ», τόνισε, λέγοντας ότι το κόμμα του «θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων». «Προορισμός της είναι να απελευθερώσει το δυναμισμό της ελληνικής κοινωνίας, όχι να βουλιάξει μέσα στις γνωστές ελληνικές παθογένειες», πρόσθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πολιτικός μου αντίπαλος είναι απέναντι: το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «στόχος μου είναι να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου, όχι να επανέλθουμε στις έριδες του παρελθόντος». «Δεν πάμε απλώς, να ξανά-διεκδικήσουμε την εξουσία. Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και πριν αλλάξουμε τους άλλους, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι», σημείωσε.

Πηγή: Foreign Press

Χορός Απανταχού Ταξιαρχιωτών Χαλκιδικής

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Όσοι Χαλκιδικιώτες και φίλοι της Χαλκιδικής μπορούνε, να δώσουν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Ταξιαρχιωτών Χαλκιδικής.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον χορό σας και σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου σας.