Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Σαμαράς εναντίον εσωστρέφειας, Παπανδρέου και...Ντόρας


«Ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι να αντιπολιτεύεται την... αντιπολίτευση, αλλά την κυβέρνηση. Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει», διεμήνυσε στο εσωτερικό του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ "εύθραυστες ισορροπίες". Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν, αφού περίμεναν ώρες στην ουρά. Σε αυτούς υποσχέθηκα αλλαγή πορείας. Και αυτό το χρέος με δεσμεύει απέναντί τους», επισήμανε στην ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου που ενθάρρυνε τον Βούλγαρο ομόλογό του να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στο μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα, χαρακτηρίζοντας την πράξη ως «διπλωματικά αφύσικη, ανορθόδοξη και πέρα από τα εσκαμμένα». Για τις εξεταστικές είπε ότι το ΠΑΣΟΚ τις χρησιμοποιεί για αποπροσανατολισμό και επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις εναντίον του σχεδίου 'Καλλικρατης" του Γερμανικού μοντέλου και του μεταναστευτικού. Παρόν στη συνεδρίαση της Κ.Ε της Ν.Δ ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Κ.Καραμανλής, ο οποίος αποχώρησε έπειτα από τη δευτερολογία του Δ.Αβραμόπουλου.

«Την εσωστρέφεια που πολλές φορές "έπνιξε" τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, δεν πρόκειται να την ανεχθώ», τόνισε, λέγοντας ότι το κόμμα του «θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων». «Προορισμός της είναι να απελευθερώσει το δυναμισμό της ελληνικής κοινωνίας, όχι να βουλιάξει μέσα στις γνωστές ελληνικές παθογένειες», πρόσθεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πολιτικός μου αντίπαλος είναι απέναντι: το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, «στόχος μου είναι να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου, όχι να επανέλθουμε στις έριδες του παρελθόντος». «Δεν πάμε απλώς, να ξανά-διεκδικήσουμε την εξουσία. Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και πριν αλλάξουμε τους άλλους, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι», σημείωσε.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: