Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αποδοκιμασία Σηφουνάκη

 

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη όταν εξερχόμενος από την μαρίνα Μυτιλήνης όπου γίνεται το 1ο Ελληνοτουρκικό φεστιβάλ συγκεντρωμένο πλήθος εγκλώβισε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο οδηγός του και τον απειλούσαν με άγριες διαθέσεις .
Πηγή: Antinews

Θαυματουργά φάρμακα από την εποχή του Ιπποκράτη


Της Πεννυς Μπουλουτζα

Aπό απλά σιρόπια, κολλύρια, αλοιφές, σταγόνες, χάπια έως και κολπικά υπόθετα που συνδύαζαν δεκάδες ουσίες, η φαρμακευτική αποτέλεσε από την αρχαιότητα μία ιδιαίτερα λεπτομερή επιστήμη για την αντιμετώπιση σχεδόν όλων των γνωστών ασθενειών. Τα γραπτά του Ιπποκράτη αναφέρουν περίπου 250 φαρμακευτικά φυτά. Ο Γαληνός, που χαρακτηρίζεται ως ο δεύτερος σπουδαιότερος γιατρός της Αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη, στις γραφές του περιέγραψε τα περίφημα «Γαληνικά Φάρμακα», μερικά εκ των οποίων περιείχαν έως και 100 διαφορετικές ουσίες έκαστο.

Ο Νικόλαος Μυρεψός (το 1.300 μ.Χ.) συνέταξε συνταγολόγιο με περισσότερα από 2.200 φάρμακα, πολλά εκ των οποίων αφορούσαν μείγματα 3 - 5 διαφορετικών υλικών.

Η αρχαιοκαπηλία σε αριθμούς


Τα αποκαλυπτικά στοιχεία δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά κειμήλια

Της Γιωτας Συκκα

Οσοι τουρίστες επισκέπτονται τους τελευταίους μήνες τα δημόσια μουσεία μας στο μεγαλύτερο ποσοστό φεύγουν απογοητευμένοι. Κλειστές αίθουσες, άβολα ωράρια, λιγοστοί φύλακες, ελάχιστες παροχές. Αυτό όμως που φαντάζει απογοητευτικό στα μάτια τους για κάποιους άλλους θεωρείται η ιδανική ευκαιρία.

Η ασφάλεια και η προστασία των μουσείων και ειδικότερα των αρχαιολογικών χώρων είναι πονοκέφαλος των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού τον τελευταίο καιρό που προσπαθεί να βολέψει την κατάσταση με το υπάρχον προσωπικό.

Βέροια: Σκότωσε αρκούδα και φωτογραφήθηκε με καμάρι!


ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ, αναφέρει στο Δ.Τ. η οργάνωση Αρκτούρος. Σύμφωνα με καταγγελία που δέχτηκαν ανώνυμα,κάτοικος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου Βέροιας, προέβη σε παράνομο φόνο αρκούδας πριν από περίπου 20 μέρες στην ευρύτερη δασική περιοχή του Βερμίου.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε ενημερωθεί από κατοίκους της περιοχής για την εμφάνιση αρκούδας στην Περιοχή Ξηρολίβαδου, χωρίς ωστόσο να έχει δεχθεί καταγγελίες για ζημιές από
αρκούδα.

Η επανεμφάνιση αρκούδας στο Βέρμιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κατά τους θερινούς μήνες μετά από απουσία του είδους περίπου 50 ετών από την περιοχή.

Απειλούνται με καταστροφή τα ψηφιδωτά της Πάφου

Καταγγελίες για λανθασμένη συντήρηση

Πάφος: Σάλος έχει προκληθεί από την περασμένη Παρασκευή σε τοπικές Αρχές και φορείς της Πάφου, μετά από καταγγελίες ότι τμήμα των ψηφιδωτών της Κάτω Πάφου έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά από τις εργασίες συντήρησης που διεξήχθησαν πρόσφατα.

Ξεναγοί που έχουν συνεχή παρουσία στο χώρο κατήγγειλαν στη δημοτική Αρχή Πάφου ότι είναι οφθαλμοφανής η αλλοίωση του περίφημου ψηφιδωτού στην Οικία του Διονύσου, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου. Για το σκοπό αυτό έχουν προσκομίσει σχετικό φωτογραφικό υλικό από επιστημονικά έντυπα που δείχνει πως ήταν το συγκεκριμένο ψηφιδωτό πριν την επέμβαση υπαλλήλων του Τμήματος Αρχαιοτήτων και φωτογραφίες του θησαυρού σήμερα.

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την «αποφασιστικότητα» Παπανδρέου


Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την Παρασκευή την "αποφασιστικότητα" του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η οποία θα αναλάβει να χειριστεί το θέμα της κρίσης χρέους.

"Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης να λάβουν τα δύσκολα, απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας", είπε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ.

"Χαιρετίζουμε την κυβέρνηση και τους Έλληνες σε μια ώρα όπου προσπαθούν να υπερβούν τις δυσκολίες και να ξαναφέρουν την ηρεμία στη χώρα τους βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και συνεχίζοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

Βιβλίο: "103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας"


Το "103 τρόποι να ξυπνήσετε το παιδί μέσα σας"  είναι ένα βιβλίο που καλλιεργεί μια- σωτήρια- ίσως ιδέα που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει μόδα αργά ή γρήγορα...Είστε έτοιμοι να κάνετε στροφή 180 μοιρών στη ζωή σας;

Νιώθετε ότι έχετε πια μεγαλώσει; Πιστεύετε ότι το γέλιο και η χαρά δεν είναι πια για σας; Έχετε πάψει πια να ονειρεύεστε; Μήπως η αισιοδοξία, ο αυθορμητισμός, το παραμύθι ή η ανεμελιά είναι λέξεις που δεν υπάρχουν πλέον στο λεξιλόγιο σας; Αν ναι, το παιδί που κρύβετε μέσα σας έχει κάτι να σας πει και το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να το «ακούσετε» για να ανακαλύψετε ξανά τη χαμένη σας παιδικότητα. Όχι, η παιδικότητα δεν είναι αφέλεια ή ένα γνώρισμα αποκλειστικά και μόνο για παιδιά, είναι μια ανάγκη για τον σύγχρονο άνθρωπο, είναι τρόπος ζωής.