Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κυριάκος Βελόπουλος: Προσκλήθηκε ο Τζ. Σόρος από τον Γ.Α.Π. για το συνέδριο της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο;

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Συνάντηση Υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής


ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα: Συνάντηση Υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με  ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής

«Αυτοί που στέλνουν επιστολές στον υπουργό γεωργίας, υποσχόμενοι ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημά σας, σας εξαπατούν, όπως σας εξαπάτησε και ο υπουργός γεωργίας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος σας είπε ότι πρέπει να ορίσετε κατώτατη τιμή για το προϊόν σας», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης , στη συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής, στο δημαρχείο Μουδανιών.

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για το κόστος που δαπανήθηκε στην επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στις ΗΠΑ

Κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Διορισμοί: Εκμαύλισαν τον λαό, ζητούν και τα ρέστα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτή η συζήτηση σχετικά με το ποιοι διόρισαν ποιους και πόσους στην Ελλάδα καταντά τουλάχιστον αηδιαστική. Εξίσου αηδιαστική είναι και η προσπάθεια να ρίχνει ο ένας τα βάρη στον άλλο – κυρίως όταν αυτή η προσπάθεια προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που έμεινε πολλά χρόνια στην εξουσία και αν σκόπευε να αλλάξει κάτι θα το είχε κάνει.

Συνέβη, όμως, το ακριβώς αντίθετο. Τα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται, δείχνουν πως όχι μόνο δεν έγινε καμιά προσπάθεια, αλλά οργανώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση υφαρπαγής ψήφων, με τον λογαριασμό να πηγαίνει πάντα στους φορολογούμενους.

ΧΙΟΣ: Συμπόσιο για Οδική Ασφάλεια!


Του καθηγητή  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ημερίδες, συμπόσια και εκθέσεις για θέματα οδικής ασφάλειας γίνονται συχνά στην Πατρίδα μας και διοργανώνονται συνήθως από τις Διευθύνσεις Τροχαίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε διάφορους Νομούς.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσα από τα πρωτοποριακά του προγράμματα εξειδίκευσης τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσεις ως «παιδαγωγούς κυκλοφορίας» εκατοντάδες εκπαιδευτές οδήγησης που έχουν και λειτουργούν Σχολές οδηγών στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή και την Ρόδο!

Πένθος στην Όλυνθο


Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Όλυνθος αλλά και γενικότερα η Χαλκιδική, μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 21χρονου ποδοσφαιριστή της Ολύνθου, Νάκη Αυγέρη.

Ο άτυχος νέος είχε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από τον Πολύγυρο τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την αδελφή του, βγήκε εκτός πορείας.

Το κορίτσι σώθηκε, δεν έγινε όμως το ίδιο και με τον Νάκη Αυγέρη. Στέλεχος των μικτών ομάδων, ο Αυγέρης είχε περάσει και από τον Πολύγυρο κι ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Γιάννης Μπουτάρης: «Η TV100 πρέπει να έχει πορνό»


"Η TV100 πρέπει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της ξεχωριστή ζώνη πορνό".
"Άφωνο άφησε το κοινό του ο Γιάννης Μπουτάρης όταν στη διάρκεια της ανοιχτής συγκέντρωσης που είχε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η TV100 (το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης) πρέπει να αποκτήσει ζώνη προβολής εκπομπών με πορνό περιεχόμενο. (Δε διευκρίνισε αν θα είναι soft ή hard).
Για να δικαιολογήσει την πρότασή του ο Γιάννης Μπουτάρης πρόσθεσε ότι η τσόντα είναι εμπορική και φέρνει διαφημίσεις.
Κάποιοι από το ακροατήριο πάγωσαν ενώ κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να σώσουν τον υποψήφιο χειροκροτώντας τον.

Κι όμως οι Νεάντερνταλ ήταν εφευρετικοί


Καινοτόμησαν προκειμένου να επιβιώσουν

Περισσότερο έξυπνοι απ’ όσο θεωρούσαν έως τώρα οι επιστήμονες και με μεγαλύτερη έφεση στην ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών, ήταν οι Νεάντερνταλ.

Η επταετής έρευνα, υπό τον καθηγητή ανθρωπολογίας Τζούλιεν Ριλ-Σαλβατόρε του πανεπιστημίου του Κολοράντο-Ντένβερ, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο στο περιοδικό αρχαιολογίας «Journal of Archaeological Method and Theory», εκτιμά ότι η κλιματική αλλαγή στο παρελθόν υπήρξε εν μέρει υπεύθυνη για τον εξαναγκασμό των Νεάντερνταλ να καινοτομήσουν προκειμένου να επιβιώσουν.