Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Καμμένος: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή του να καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις στη Βουλή και να περιμένει την απόφαση των βουλευτών, εξέφρασε ο πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες Πάνος Καμμένος. Οπως είπε, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία χαρακτήρισε «δοσίλογους».

Παράλληλα, δεν απέκλεισε τη συνεργασία με βουλευτές αυτών των δυο κομμάτων που πιθανόν να διαφωνούν με τις ηγεσίες τους, όπως υποστήριξε.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», αλλά είπε ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».

Πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από το Υπουργείο Εσωτερικών

Επτά κόμματα στη Βουλή - Πρώτη η ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτος το ΠαΣοΚ

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Επτά κόμματα εισέρχονται στη Βουλή και τρία βρίσκονται στο όριο, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει πάνω από 20%, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει στο χαμηλότερο ποσοστό από τη δεκαετία του 1970.

Βάσει αυτής της πρόβλεψης, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα είχε μια ισχνή πλειοψηφία των 151 εδρών.

Έτσι, με βάση τα έως τώρα στοιχεία τα ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων έχουν ως εξής:

Οχι σε νέες εκλογές λέει η ΝΔ-Συνεχίζονται οι συσκέψεις στη Σύγγρου

Απορρίπτει, όπως φαίνεται προς το παρόν, ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του το σενάριο νέων εκλογών διαβεβαιώνοντας ότι θα λάβει την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι επιτελείς της ΝΔ υποδέχονται τα αποτελέσματα και λένε ότι ο πρόεδρος θα καθορίσει τη στάση του όταν θα υπάρξει εικόνα με βάση την επίσημη καταμέτρηση. Ευελπιστούν δε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που έδωσαν τα exit polls.

Το ηγετικό επιτελείο που είναι σε διαρκή σύσκεψη, εξετάζει τα διαφορετικά ενδεχόμενα που προκύπτουν από τον συνδυασμό των ποσοστών των κομμάτων και διερευνούν τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Εμβατήριο Παύλου Μελά

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Καρράς

Σε ηλικία 76 ετών

Έξι χρόνια τώρα «πάλευε» με τον καρκίνο και τελικά ο Κώστας Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Μαΐου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου νοσηλευόταν.

Το 2006 πληροφορήθηκε ότι είχε «χτυπηθεί» από καρκίνο και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του και τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο είχε περιγράψει πριν λίγους μήνες ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ciao»: «Δε θα έλεγα ότι είμαι στα καλύτερά μου. Είμαι σε τέτοιο χάλι αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ ούτε να μιλάω. Δεν έχω απόλυτα τις δυνάμεις μου, αλλά μπορώ να μετακινούμαι», ενώ είχε συνεχίσει:

«Έφυγε» η Μαρίκα Μητσοτάκη

Μανόλης Γαλάνης
Μεταφέρεται αυτή την ώρα στην Κρήτη - Στην Αθήνα εσπευσμένα η Ντόρα Μπακογιάννη

Έφυγε από τη ζωή στις 02:30 τα ξημερώματα η σύζυγος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, Μαρίκα σε ηλικία 82 ετών. Η Μαρίκα Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο καθώς η υγεία της είχε επιβαρυνθεί αρκετά.

Στην Αθήνα επιστρέφει εσπευσμένα η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Μαρίκα θα είναι πάντα Μαρίκα!», είχε πει με νόημα τον περασμένο Νοέμβριο στα 81α γενέθλιά της η Μαρίκα Μητσοτάκη, μιλώντας στο «protothema.gr», για την παρουσίαση του βιβλίου της με συνταγές μαγειρικής.

Τι αναφέρει το Σύνταγμα για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας - Η επόμενη ημέρα των εκλογών στη Βουλή

Ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης έχει ορισθεί μέχρι τις 17 Μαΐου, ημέρα σύγκλισης της νέας Βουλής. Οι συνταγματικές προβλέψεις για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών προσφέρουν τη δυνατότητα συμφωνίας έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί πολιτική κρίση και προσφυγή εκ νέου σε εκλογές.

Το άρθρο 37 του Συντάγματος προβλέπει ότι στην περίπτωση που ένα κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων, τέτοιο που του εξασφαλίζει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών, λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία και είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση το Σύνταγμα προβλέπει τρεις διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμη μία ευκαιρία για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας πριν διαπιστωθεί αδιέξοδο και συνεπώς προσφυγή στις κάλπες.

Οι πολίτες αποθέωσαν με χειροκροτήματα τον Σπαρτιάτη που σκότωσε τον Ρουμάνο

Πρωτοφανής και δικαιολογημένη η εξέγερση των πολιτών της Σπάρτης σήμερα Σάββατο 5 Μαϊου 2012. Ώρα 16:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Σπαρτιάτες αλλά και Φαρίτες πολίτες συγκεντρώνονται περιμένοντας την Αστυνομία να φέρει με τη διαδικασία του αυτόφορου τον ιδιοκτήτη αποθήκης που τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Τραπεζοντή, πυροβόλησε και σκότωσε Ρουμάνο που προσπάθησε να κλέψει υλικά εργολαβίας.

Οι εκατοντάδες πολίτες, όλοι θύματα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή, κατέφθασαν αποφασισμένοι να προειδοποιήσουν κάθε Αρχή ότι είναι αναγκασμένοι, πλέον, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Μετα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές τελικά τα περιπολικά της Αστυνομίας καταφθάνουν αλλά μπροστά στην οργή των πολιτών και στις έντονες αποδοκιμασίες κατα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν.

Οργισμένη απάντηση Πρωτοψάλτη - Ρεμπούτσικα στο Βενιζέλο

«ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ»
Την οργή δύο κορυφαίων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων προκάλεσε η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του πολιτικού αρχηγού ακούστηκε ένα τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκανά, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τριών καλλιτεχνών.

Οι ίδιοι απέστειλαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία διερωτούνται γιατί τους «στρατολόγησαν», χωρίς να ερωτηθούν προηγουμένως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καλλιτεχνών έχει ως εξής: