Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κύπρος: ΟΧΙ είπε η Βουλή στο κούρεμα καταθέσεων

 Με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές, η Βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων το βράδυ της Τρίτης. Το νομοσχέδιο συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Παρασκευής.

Οι Βουλευτές εξέφρασαν την έντονη απογοήτευση τους για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ενώ σε αρκετά σημεία τοποθετήθηκαν έντονα εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ.

Η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τα ποσοστά του κουρέματος των καταθέσεων συζητήθηκε σε πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για την ενθρόνιση του Πάπα


Του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς «ἐνθρονίσεως» τοῦ καταληψίου τοῦ πρεσβυγενοῦς Θρόνου τῆς παλαιᾶς Ρώμης κ. Φραγκίσκου, ἐκλεκτοῦ τοῦ ἀξιοτίμου κ. Ντέϊβιντ Ροκφέλερ, ἱδρυτοῦ τοῦ Μουσείου Ροκφέλερ τοῦ Τέλ-Ἀβίβ πού κατ’ ἔτος «δωρίζει» εἰς ἡμᾶς τά κατασκευασμένα ντοκυμαντέρς μέ τά χαλκευμένα καί ψευδῆ στοιχεῖα περί τοῦ Θεανθρωπίνου προσώπου τοῦ ἀληθοῦς Μεσσίου Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ καί ἱδρυτοῦ τῆς τριμεροῦς ἐπιτροπῆς, εἰς τόν ὁποῖον ἐπεδόθη καί τό «δακτύλιον τοῦ ἁλιέως» ὡς δῆθεν διαδόχου τοῦ δῆθεν «πρίγκηπος» τοῦ κολεγίου τῶν Ἀποστόλων, Ἀποστόλου Πέτρου ταπεινῶς ἐπαγόμεθα τά κάτωθι:

Ὁ ἀπόστολος Πέτρος οὐδέν «πρωτεῖον» διοικήσεως ἤ ἐξουσίας ἐπί τῶν λοιπῶν ἀποστόλων καί τῆς ὅλης Ἐκκλησίας ἔλαβε παρά τοῦ Κυρίου (κατά τήν σύμφωνον περί τῆς ἀληθοῦς ἐννοίας τῶν γραφικῶν χωρίων γνώμην τῶν μεγάλων πατέρων τῆς Ἐκκλησίας),

Ένα εκατ. πιστοί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου



Ένα εκατομμύριο πιστοί από κάθε γωνιά της γης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Πάπα Φραγκίσκου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κύπρος: Υπό παραίτηση ο υπουργός Οικονομικών ταξιδεύει για Ρωσία

Την Τετάρτη η συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του

Λευκωσία: Τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων θα μεταφέρει στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα.

Η συνάντηση Σαρρή - Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρρής υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία.

Η ευρωζώνη γίνεται αρένα: «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ» ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΟΪΜΠΛΕ

 Ave Caesar! Morituri te salutant! Χαίρε Καίσαρ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν… Λεγόταν από τους μονομάχους πριν τη μάχη…

Σε ρόλο Καίσαρα η Μέρκελ μετατρέπει την Ευρώπη σε αρένα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την Ευρώπη. Ο Σόιμπλε και η παρέα του έχουν αποφασίσει  να μετατρέψουν το νότο σε ρωμαϊκή αρένα στέλνοντας εκεί τους γύπες και τις ύαινες των αγορών για να «ξεδιψάσουν» και να μην επιτεθούν στο Βορρά αλλά και οι «κατατρεγμένοι» καταθέτες να βρουν καταφύγιο στη Γερμανία και τους δορυφόρους τους, ώστε οι τελευταίοι να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να προφυλαχτούν οι ίδιοι, όταν η κρίση θα φτάσει στην αυλή τους.

Αυλαία στο Πολυγυρινό Καρναβάλι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΛΑΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2013

Η αυθόρμητη συμμετοχή και το αμείωτο γλέντι εκατοντάδων καρναβαλιστών αποτέλεσαν για μια ακόμη χρονιά τα βασικά χαρακτηριστικά του καρναβαλιού στο Δήμο Πολυγύρου, που έριξε την Καθαρά Δευτέρα την αυλαία του στην παραλία Καλυβών.

Σύλλογοι, φορείς, εθελοντές, καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα και γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την Αποκριά κρατώντας ζωντανή την παράδοση, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε μια περίοδο κρίσης και δυσκολιών χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, που εκφράστηκαν με χιούμορ, γλέντησαν και χόρεψαν στον Πολύγυρο.

Στο φως η αγορά της αρχαίας Πέλλας


Στην πρωτεύουσα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου και των διαδόχων τους, την Πέλλα, ανασκάπτεται το εμπορικό και διοικητικό της κέντρο. Σε μια έκταση πάνω από 70.000 τμ, στην καρδιά της αρχαίας πόλης, γύρω από μια τεράστια κεντρική πλατεία σταδιακά αποκαλύπτεται ένα συγκρότημα από στοές και σειρές χώρων πίσω τους, στους οποίους ήταν εγκατεστημένα τα αρχεία, η έδρα των αρχόντων της πόλης, άλλες δημόσιες υπηρεσίες, εργαστήρια και καταστήματα.

H ανασκαφή πεδίου στην πανεπιστημιακή ανασκαφή της Αγορά της Πέλλας κατά το 2012 επικεντρώθηκε στη βόρεια και ανατολική στοά, στην κεντρική αυλή και στην περιοχή του δημόσιου αρχείου της Πέλλας με στόχο τη συγκέντρωση συμπληρωματικών στοιχείων που σχετίζονταν με την τελική δημοσίευση του συγκροτήματος.

«Η Κύπρος ξαναδείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας»

Άρθρο του Δικηγόρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ - ΤΖΑΚΗ

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε μαζί το πώς εκλαμβάνει ο ελληνικός λαός τα μηνύματα που διαχρονικά στέλνει με τη στάση του ο κυπριακός ελληνισμός. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την περίοδο που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος εθνικός ηγέτης του ελληνισμού, Τάσσος Παπαδόπουλος. Στα χρόνια της ηγεσίας του, η Κύπρος έγινε η χώρα – πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού πρώτα ο κυπριακός ελληνισμός υπερασπίστηκε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του με το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, υπήρχαν πλέον οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας πολυεπίπεδης οικονομικής, εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής.

Επρόκειτο τότε για την καλύτερη οικονομία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., με πλεόνασμα κάθε χρόνο, ευημερία, ανάπτυξη, συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με άλλες χώρες, χάραξη της Α.Ο.Ζ. και έναρξη όλων των διαδικασιών αξιοποίησης των φυσικών της πόρων,