Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση του Lay-Out: Τέταρτο κόμμα στην Β´Αθηνών το ΠΑΣΟΚ


Καθίζηση για τη Νέα Δημοκρατία. Πιάνει 13,6% στη Β' Αθηνών...

Η ΔΗΜΑΡ πάνω από το ΠΑΣΟΚ


Τα πάνω κάτω φέρνει στις πολιτικές εξελίξεις το γκάλοπ της ALCOγια το Lay-Out.grστη Β’ εκλογική περιφέρεια  Αθηνών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ALCO πρώτο κόμμα έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 13,6 % ακολουθεί το ΚΚΕ 9,5 %  , η Δημοκρατική Αριστερά με 8,4% , το ΠΑΣΟΚ με 8%, το ΣΥΡΙΖΑ με 7,3% και το ΛΑΟΣ με 4,3%.

Aπό ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακριβά  τα εσωκομματικά του “παρατράγουδα” των τελευταίων μηνών πέφτοντας κατακόρυφα στους πίνακες των δημοσκοπήσεων αφού σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για χάρη του STAR(26/01/2011) είχε σημειώσει το χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό στην μέχρι τώρα πορεία του (11,1%).

Να παρέμβει Εισαγγελέας για τις «αποκαλύψεις» Καραμπέρη

Ο υπ. Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ζητά να ελεχθούν όσα λέει ο «αρχιτοκογλύφος»

Αμεση εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του φερόμενου ως επικεφαλής της οργάνωσης τοκογλύφων και εκβιαστών της Θεσσαλονίκης ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, προειδοποιώντας ότι, διαφορετικά, θα ασκήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητές του.

Αφορμή για την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης αποτέλεσε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το οποίο αποκάλυπτε συνομιλία του 58χρονου με συνεργάτη του από την οποία αφήνονταν υπονοούμενα για στοιχεία που έχει στην κατοχή του και εμπλέκουν, κατά τον ίδιο, και πρόσωπα του Κοινοβουλίου.

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Λοβέρδος: Θα συμπορευθώ με τον Βενιζέλο

Γελάκια και ναζάκια ... σκέφτονται τι μούτρα θα κάνει ο Γ.Α.Π. όταν το μάθει ! ...
Κανόνισε Αντώνη Σαμαρά να σε περάσει ο Βενιζέλος ... λίγη κατρακύλα ακόμα χρειάζεται ...

Τη συμπόρευσή τους για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ εν όψει των διαδικασιών για την διαδοχή, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

Οι δύο υπουργοι υποστήριξαν ότι μπορούν με τη συμπόρευσή τους να εγγυηθούν την ενότητα του κινήματος, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου με στόχο την ολοκλήρωση του έργου της.

«Θα πορευθούμε μαζί με τον Βαγγέλη, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα»,

Πέλλα: Ένας βράχος στην Αλμωπία που αλλάζει σχήμα, μέγεθος και χρώματα!

Ένα περίεργο- αλλά όχι ανεξήγητο- φαινόμενο καθιστά μια μικρή περιοχή της Αλμωπίας του νομού Πέλλας εξαιρετικά ελκυστική, όχι μόνο για τα θερμά λουτρά της, αλλά και για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της ένας βράχος, που από μέρα σε μέρα και από εποχή σε εποχή αλλάζει σχήμα, χρώματα και μέγεθος!

Ο βράχος αυτός καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και έχει ύψος λιγότερο από 50 μέτρα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Πρόμαχοι, μέσα στην κοιλάδα ενός ποταμού που διασχίζει την περιοχή. Ο βράχος έχει γίνει αντικείμενο μελέτης γεωλόγων, σπηλαιολόγων και άλλων επιστημόνων, αλλά και μιας ομάδας μαθητών του γυμνασίου Προμάχων και του καθηγητή τους, στο πλαίσιο του μαθήματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι συχνές επισκέψεις των μαθητών στην περιοχή τους οδήγησαν στην παρατήρηση του φαινομένου.

Τζούλια Αλεξανδράτου: Τσακωτή με ... μαϊμού τσάντα από τα κατεχόμενα


Ναι ... είναι τόσο ηλίθια ...

Στην Κύπρο βρέθηκε για λίγα εικοσιτετράωρα την περασμένη βδομάδα η γνωστή καλλονή Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία πέρα από τις εμφανίσεις της σε γνωστό κλαμπ της πρωτεύουσας βρήκε χρόνο και για μια σύντομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, η οποία ωστόσο της βγήκε... ξινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή «σόουγουμαν» αγόρασε κατά τη βόλτα της στην κατεχόμενη, εντός των τειχών, Λευκωσία μια τσάντα «Louis vuitton», η οποία ωστόσο ήταν απομίμηση και όχι αυθεντική.

Κατά την επιστροφή της στις ελεύθερες περιοχές, η κ. Αλεξανδράτου πέρασε από τον έλεγχο του τμήματος Τελωνείων, όπου και διαπιστώθηκε ότι η τσάντα που αγόρασε ήταν «μαϊμού» και για αυτόν ακριβώς το λόγο το νέο της απόκτημα κατασχέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Στα δικαστήρια επειδή είπε «βλάκα» τον Χριστόφια

Λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μαρί

Λευκωσία: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται αύριο μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που αφορά πολίτη, ο οποίος κατηγορείται ότι, προκάλεσε οχληρία σε σχέση με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ιδιωτικό υπάλληλο, 35 ετών, ο οποίος, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μαρί και ενώ το κλίμα ήταν βαρύ για τον πρόεδρο Χριστόφια, αυτός συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του Προέδρου σε φώτα τροχαίας και του φώναξε «βλάκα Πρόεδρε, παραιτήσου».

Ο 35χρονος κατηγορείται με βάση τα άρθρα 186 και 29 του Ποινικού Κώδικα κεφάλαιο 154 για κοινή οχληρία.

Συγκεριμένα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «ο κατηγορούμενος την 3ην Αυγούστου 2011 στη Λευκωσία διενήργησε πράξη που δεν ήταν εξουσιοδοτημένος από τον νόμο,

ΟΝΝΕΔ: «Έχουμε χρέος να κυματίζει παντού υπερήφανα η ελληνική σημαία»

κλικ για μεγέθυνση

Θεσσαλονίκη: Χώροι για τη φιλοξενία των αστέγων

Τους χώρους του θεάτρου «Αλέξανδρος» που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης 1 ανακοίνωσε ότι διαθέτει για τη φιλοξενία των αστέγων η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Οι χώροι αυτοί θα παραμείνουν ανοιχτοί από σήμερα έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 8.00 μμ ως 8.00 πμ.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαθέσει για τις επόμενες μέρες, που οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, το Ε’ ΚΑΠΗ (Παράρτημα 13ο, οδός Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00 - 21.00, τηλ. 2310 838601), το 13ο Γυμνάσιο, (οδός Εθν. Αμύνης 26 κατά τις βραδινές ώρες από 21.30 - 08:00) και το Β’ ΚΑΠΗ (οδός Λαγκαδά 35 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00- 21.00).

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες από τη συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά

Κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και ότι έλαβε χώρα η συνάντηση, προκειμένου να υποβαθμιστεί η σημασία του ταξιδιού Σαμαρά στη Ρωσία.

Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τις φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, εξαιρετικά

Χρειάστηκε μεγάλη αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη για να σπάσουν οι πάγοι. Ο Αντώνης Σαμαράς με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα, ξέφυγε από την συμβατική διπλωματική γλώσσα. Και από τη μία εξέπεμψε το μήνυμα ότι “we mean business”, από την άλλη όμως, διευκρίνισε ότι οι διμερείς σχέσεις τραυματίστηκαν και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να τις θεραπεύσει.

Οι δικοί μας θέλουν φοροαπαλλαγές, οι Ιταλοί βουλευτές «κόβουν» 700 ευρώ!

Εδώ δεν ισχύει το «una faccia, una razza»

Χρήστος Μπόκας

Διατήρηση των κρατικών επιχορηγήσεων, φοροαπαλλαγές και ρυθμίσεις των υπέρογκων δανείων τους ζήτησαν, «με μια φωνή», οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αναλυτικά, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρότεινε να μην αλλάξει το υφιστάμενο ποσοστό επί των κρατικών εσόδων, με το οποίο υπολογίζεται το ποσό που αναλογεί σε κάθε κόμμα, αλλά πρότεινε ο υπολογισμός να γίνεται σύμφωνα με τα πραγματικά έσοδα του περασμένου έτους (απολογιστικά) και όχι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του επόμενου (προϋπολογιστικά).

Πυρπολήθηκε ορθόδοξη εκκλησία στα Σκόπια - Προβλήματα με την Αλβανική μειονότητα;


Αγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ ορθόδοξη εκκλησία στο χωριό Λαμπούνιστα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χλμ.από την Στρούγκα της ΠΓΔΜ.  Όπως ανέφεραν από την πυροσβεστική δύναμη της Στρούγκας, η οποία έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς, καταστράφηκαν οι βοηθητικοί χώροι της εκκλησίας, ενώ ζημιές υπέστη και ο τρούλος.

Στην περιοχή της Λαμπούνιστα, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Το επεισόδιο αυτό θεωρείται το σοβαρότερο από αυτά που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή της Στρούγκας τις τελευταίες ημέρες και τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν διαθρησκευτικό και διεθνοτικό χαρακτήρα.

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για το μάθημα των θρησκευτικών της Β' Γυμνασίου

κλικ για μεγέθυνση

Η δυσφήμηση έφερε τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πρωτοφανείς πιέσεις και απειλές

γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το PSI βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, η τρόικα επιμένει στην άμεση εφαρμογή των φετφάδων της και μεταφέρει αρνητικά μηνύματα στους προϊσταμένους της δανειστές, η σημαντική απειλή για τη χώρα είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο δάνειο αν δεν ολοκληρωθούν τόσο το PSI όσο και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, που ήλθε ως συνέπεια της συστηματικής κατασυκοφάντησης της χώρας, του γεγονότος ότι παρουσιάστηκε (κυρίως από το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου) ως χώρα της ανομίας, της γραφειοκρατία και των αρρωστημένων πρακτικών, καθώς και των συνεχών παλινωδιών σε όλους τους τομείς.

Το βιβλίο του Αρναούτογλου "Μακιγιαρισμένοι φόβοι"



Ένα πόνημα κοινωνικής φιλοσοφίας, που το ύφος του θυμίζει έντονα τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ...

Τελικά μ'κροί και τρανοί το έχουν χαμένο άπαντες.

Όλοι οι κομπλεξικοί τα απωθημένα τους στην Χαλκιδική τα βγάζουν...

Αποκαλύψεις για τον συγγραφέα Γρηγόρη Αρναούτογλου έκαναν οι Ράδιο Αρβύλα με πρώτον τον Αντώνη Κανάκη.

«Τον έβλεπα απομονωμένο εκεί στη Χαλκιδική. Τον έψαχνα και αυτός, σκυφτός, όλο έγραφε, έγραφε, έγραφε. Τελικά ένα βιβλίο έγραφε», είπε ο Α. Κανάκης και οι άλλοι της παρέας άρχισαν να αναρωτιούνται «για ποιον λέει».

Σε ελεύθερη πτώση η Νέα Δημοκρατία στην Θεσσαλονίκη


Δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει πέμπτο το ΠΑΣΟΚ

Αντιμέτωπο με πρόβλημα επιβίωσης το ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά του οποίου "έπιασαν" μονοψήφιο ποσοστό σε δημοσκόπηση της εταιρείας "To The Point" -για την ΕΤ3-, η οποία παράλληλα καταγράφει την έντονη αίσθηση απελπισίας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Συγκεκριμένα - από εκείνους που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες - το 18,6% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψηφίσει ΝΔ, 8,7% ΚΚΕ, 8,2% ΣΥΡΙΖΑ, 7,5% "Δημοκρατική Αριστερά", 7% ΠΑΣΟΚ, 4,3% ΛΑΟΣ, 3,5% Οικολόγους Πράσινους, 1,7% "Χρυσή Αυγή", "άλλο κόμμα" απαντά το 9%, ενώ ένας στους τέσσερις (24,2%) παραμένει αναποφάσιστος.

9η αγωνιστική Basket ΑΟ Πολυγύρου - Νίκη στην Ιερισσό


Νίκη του ΑΟΠ -  ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ.

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
              Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

IEΡΙΣΣΟΣ 54  - AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  80
Διαιτητές: Αναστασιάδης-Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 12-29, 18-40, 35-61, 54-80

ΙΕΡΙΣΣΟΣ ( Κατσιφός )
 ΝΤΟΥΖΑ 12 , ΚΕΣΚΕΣΙΑΔΗΣ 7 , ΚΟΜΝΟΣ 1 , ΛΕΧΟΣ Β 24 , ΜΑΤΑΚΟΣ 2 , ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 5 , ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ 3 ..

Ο Λάκης Γαβαλάς και το κράτος κουτσαβάκι

γράφει ο Δημ. Μαρκόπουλος

Εμείς στον Πειραιά, όταν θέλουμε να κοροϊδέψουμε τους ψευτόμαγκες, τους λέμε κουτσαβάκηδες. Είναι οι "κλανόμαγκες" - με το συμπάθειο - εκείνοι που όταν έσκαγαν τα δύσκολα λούφαζαν και στα εύκολα ήταν οι πρώτοι νταήδες. Στα Ταμπούρια που μεγάλωσα, όταν οι ζόρικες συμμορίες των πιτσιρικάδων έσκαγαν μύτη, τα κουτσαβάκια έκαναν "τουμπεκί ψιλοκομμένο'. Όταν πάλι κάτι καχεκτικά παιδάκια που πολλοί τα φωνάζανε και αδελφές έκαναν εμφάνιση, τα κουτσαβάκια έπαιρναν αέρα και κάνανε μαγκιές.

Ε λοιπόν κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την περίπτωση Λάκη Γαβαλά. Το Κράτος δηλαδή εξαντλεί σε μια γνωστή τηλεπερσόνα την αυστηρότητά του, διασύροντας και προφυλακίζοντας τον μόδιστρο με πρωτοφανή σκληρότητα. Ναι. Ο Γαβαλάς κατέστρεψε κόσμο.

Μνήμες κρίσης στα Ίμια από έναν απόστρατο

Του Μαρίνου Ριτσούδη
Απόστρατου Μάχιμου Υποπλοίαρχου
ΣΝΔ τάξεως 1990

"Μου ζητήθηκε να εκφράσω τα προσωπικά βιώματα, τη ψυχική φόρτιση και τη συναισθηματική έκρηξη, «το κροτάλισμα της καρδιάς των Ελλήνων ανδρών του Π.Ν.» που έζησα εμπλεκόμενος ή μάλλον μαχόμενος κατά την διάρκεια του «θερμού επεισοδίου»• ως Έλληνας Μάχιμος Αξιωματικός του Π.Ν. στο νεοαποκτηθέν Α/Γ ΣΑΜΟΣ και ταυτόχρονα υπερασπιστής της Πατρίδος μας και της Σημαίας μας στα Ιμια το 1996. Δημοσιεύματα υπήρξανε πάρα πολλά με αναφορά και ενδελεχή ανάλυση στις τακτικές και στα σχέδια, αλλά και στις πολιτικές ευθύνες και στις προεκτάσεις, στα παρασκηνιακά πολιτικά «παιχνίδια» και στο ρόλο που παίξανε οι «σύμμαχοί μας».

Πέραν αυτού όμως υπήρξε ελάχιστη η αναφορά στο ηθικό φρόνιμα των ανδρών που λάβανε μέρος, στην ψυχική δοκιμασία, στην εναλλαγή συναισθημάτων που κυριάρχησε και τούτο αποτελεί παράλειψη αναφοράς, μπορεί και αδικία για όλους τους Έλληνες, που ζήσανε έστω και με την σκέψη τους και την προσευχή τους την αγωνία, για την έκβαση, για την ντροπή και τον αποτροπιασμό,

Η ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής για τον Μπουτάρη

κλικ για μεγέθυνση