Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Να παρέμβει Εισαγγελέας για τις «αποκαλύψεις» Καραμπέρη

Ο υπ. Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ζητά να ελεχθούν όσα λέει ο «αρχιτοκογλύφος»

Αμεση εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του φερόμενου ως επικεφαλής της οργάνωσης τοκογλύφων και εκβιαστών της Θεσσαλονίκης ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, προειδοποιώντας ότι, διαφορετικά, θα ασκήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητές του.

Αφορμή για την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης αποτέλεσε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής το οποίο αποκάλυπτε συνομιλία του 58χρονου με συνεργάτη του από την οποία αφήνονταν υπονοούμενα για στοιχεία που έχει στην κατοχή του και εμπλέκουν, κατά τον ίδιο, και πρόσωπα του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι, αν μέχρι την Τετάρτη, δεν παρέμβει εισαγγελέας, τότε την Πέμπτη το μεσημέρι θα ασκήσει ο ίδιος τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Το θέμα είχε θέσει νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον κώδικα ναρκωτικών, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις δηλώσεις του 58χρονου.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: