Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τα μεγάλα αιωνόβια δέντρα πεθαίνουν με αυξανόμενο ρυθμό

Οι μεγαλύτεροι ζωντανοί οργανισμοί της Γης, τα μεγάλα αιωνόβια δένδρα, που φιλοξενούν αμέτρητα πουλιά και άλλες μορφές ζωής, πεθαίνουν με αυξανόμενο ρυθμό. Μια νέα επιστημονική έρευνα από τρεις κορυφαίους ερευνητές οικολόγους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science", χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου» ότι δέντρα ηλικίας 100 έως 300 ετών εξαφανίζονται με ολοένα μεγαλύτερη συχνότητα στα δάση του πλανήτη, στις σαβάνες, στις καλλιεργούμενες περιοχές, ακόμη και στις πόλεις.

«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα και φαίνεται να συμβαίνει στα περισσότερα είδη δασών», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Ντέιβιντ Λιντενμάγιερ του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου. «Οι μελέτες των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι οι πληθυσμοί των μεγάλων γέρικων δέντρων μειώνονται με γοργό ρυθμό», πρόσθεσαν οι άλλοι δύο ερευνητές,

Τελικά… δεν δηλητηριάστηκε ο Οζάλ

Σε μηδαμινά επίπεδα οι τοξικές ουσίες

Το σίριαλ της δολοφονίας του πρώην ηγέτη της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, μέσω δηλητηρίασης, είχε σήμερα ένα νέο και μάλλον τελικό… επεισόδιο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Σαμπάχ”, τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Τουρκούτ Οζάλ είναι σε μηδαμινά επίπεδα, που φαίνεται φυσιολογικό να υπάρχουν, κάτι που οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν υποψίες δολοφονίας.

Τα ίχνη τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο λείψανο του τούρκου πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ, που πέθανε το 1993, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δηλητηριάστηκε, καθώς τα επίπεδά τους δεν είναι θανατηφόρα, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ. Οι τέσσερις τοξικές ουσίες --DDT, κάδμιο, αμερίκιο και πολώνιο-- που εντοπίστηκαν στο λείψανο του Οζάλ είναι σε «μηδαμινά ποσοστά» και «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν,

Διήμερη επίσκεψη Σαμαρά Στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, που θα τελεστεί την Κυριακή.

Ο κ. Σαμαράς, το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο προς τιμήν του, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Το πρωί της οικογένειας, ως προσκεκλημένος της οικογένειας, θα παραστεί και θα μιλήσει στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ δημοσίευμα περιοδικού της FYROM

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων περί του περιεχόμενου των τελευταίων ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Ως προς τη «διαρροή» στον σημερινό σκοπιανό τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς, ξεκαθαρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν έγινε δέκτης τέτοιων ιδεών και διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

«'Αλλωστε, ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης»,

Σε τουρκικό όμιλο το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου !

Συμφωνία της Lamda Development με τον τουρκικό όμιλο Dogus για τη Μαρίνα Φλοίσβου. Δημιουργείται κοινή εταιρεία για την εκμετάλλευσή της

Στον τουρκικό όμιλο Dogus θα περάσει σύντομα το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου, μετά την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τη Lamda Development, του Ομίλου Λάτση.

Όπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή, θα δημιουργηθεί κοινή εταιρεία, στην οποία κάθε όμιλος θα συμμετέχει με 50%.

Στη νέα εταιρεία θα εισφερθούν οι μετοχές που κατέχει η εταιρεία του Ομίλου Λάτση στη Flisvos Marina Holdings SA, που διαχειρίζεται τη μαρίνα Φλοίσβου.

Διέφυγε ο 17χρονος αλλοδαπός που καταδικάστηκε για τον φόνο του Θ. Λαζανά

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Πάτρα από το γεγονός ότι δικάστηκε ερήμην ο 17χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 30χρονου Θανάση Λαζανά στην περιοχή Κρύα Ιτεών, τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ανήλικος διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων και δεν απέδρασε από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής: «Ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε».

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από Έλληνες αρχαιολόγους, γιατί "δεν υπάρχει μέλλον, δίχως παρελθόν"



Έλληνες αρχαιολόγοι στέλνουν ένα μήνυμα που κανονικά θα έπρεπε να είναι συνείδηση σ΄ όλους ."Δεν υπάρχει μέλλον ,δίχως παρελθόν" . Και απευθύνεται όχι μόνο στους αρχαιοκάπηλους είτε αυτοί είναι πρόσωπα, είτε κράτη. Αλλά και σ΄ εμάς που ξεχνάμε την ίδια μας την ιστορία. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν τη γνωρίζουμε καν.

Πηγή: Onalert