Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αρβανιτόπουλος, Μουρμούρας, Αβραμόπουλος, Δήμας οι εκλεκτοί της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση

Τέσσερα στελέχη πρότεινε η Νέα Δημοκρατία για να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού, προτάθηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Γιάννη Μουρμούρα και του Κώστα Αρβανιτόπουλου.

Την τελική απόφαση θα έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Τα ονόματα αυτά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και στη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΝΔ διευκρινίζει ότι πρόκειται για προτάσεις και όχι για διαπραγμάτευση, ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση και όχι να αποκομίσει κομματικά οφέλη.

Τουρκία: Να πως μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα


Η Τurkiye με τον τίτλο « Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Εργασίας Οζιντζε είπε: αν γίνει ελεύθερη διέλευση θα απογειώσουμε την Ελλάδα» γράφει ότι ο Ερσίν Οζιντζε παρουσίασε συνταγή λύτρωσης για την Ελλάδα που κάνει αγώνα με την πολιτική κρίση.

Ο Οζιντζε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λόγω των εγκαινίων του 16ου υποκαταστήματος της Τράπεζας στις χώρες της ΕΕ και του 1ου στην Σόφια, είπε ότι την Ελλάδα μπορεί να την σώσει η Τουρκία και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία μπορεί να παράσχει μεγάλη συμβολή στην Ελλάδα. Εμείς τι κάναμε μετά την κρίση;

Κλείνουν την πυραμίδα του Χέοπα, φοβούμενοι τελετές Εσωτερισμού στις 11-11-11


Η πυραμίδα του Χέοπα, η μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή μετά τις φήμες για τελετές Εσωτερισμού με την ευκαιρία της 11/11/11, μια ψηφιακή ευθυγράμμιση ημερομηνιών πολύ δημοφιλή για τους αριθμολόγους, έγινε σήμερα γνωστό από το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η απόφαση ελήφθη «μετά από πολλές πιέσεις» Αιγυπτίων κυβερνοναυτών που αναφέρθηκαν σε τελετές εσωτερισμού που προβλέπονται για τις 11 Νοεμβρίου του 2011 στο εσωτερικό της πυραμίδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άτεφ Αμπού Ζάχαμπ, διευθυντής του Τμήματος φαραωνικής Αρχαιολογίας.

Από την χθεσινή εκπομπή "Χωρίς Αναισθητικό" του Γιώργου Τράγκα

Η έκτη δόση του ΔΝΤ (Video)

Ο μόνος πλέον λόγος που θα άξιζε για να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική σήμερα είναι για να σατιρίσει τα πράγματα.

Χαμογελάτε γιατί αυτό είναι το μόνο φάρμακο στον μονόδρομο της εξαθλιωτικής βλακείας που δέρνει σήμερα την ανθρωπότητα.

Εξάλλου ένα ρητό λέει: «Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε: Για εκείνα που διορθώνονται και για εκείνα που δεν διορθώνονται».

Δήλωση - Παρέμβαση Στεφανόπουλου

Δελτίο Τύπου Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής


Λονδίνο, 10 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Δευτέρα 07/11/2011 η έκθεση WTM στο Λονδίνο. Η Χαλκιδική συμμετέχει στην συγκεκριμένη έκθεση με δικό της stand στο περίπτερο του ΕΟΤ προβάλλοντας τις ομορφιές και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Το περίπτερο του ΕΟΤ εγκαινίασε την Δευτέρα (πρώτη ημέρα της έκθεσης) ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Υπουργού στα Διεθνή ΜΜΕ.

Καρέ-καρέ η δραματική διάσωση δύο ελεφάντων

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ενός μικρού ελέφαντα και της μητέρας του, που είχαν κολλήσει στη λιμνοθάλασσα λάσπης Καπάνι της Ζάμπια, στήθηκε με αίσια έκβαση.

Εργάτες έργων συντήρησης του ποταμού Λουάνγκουα, μαζί με μέλη της "Αρχής προστασίας της άγριας ζωής στη Ζάμπια" ξεκίνησαν αλλεπάλληλες προσπάθειες διάσωσης των δύο ζώων, ενώ το κοπάδι των υπόλοιπων ελεφάντων στο οποίο άνηκαν αυτά περίμενε λίγο παραδίπλα.

Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου


Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 16.30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η καθιερωμένη παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010 από τον κ. Ιωάννη Σαρμά, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρου του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης τους Ευρωπακού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών έχει γίνει θεσμός, αφού αυτή είναι η τρίτη φορά που παρουσιάζεται η Έκθεση. Λόγω της συγκυρίας η παρουσία του κ. Σαρμά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποιον ενδιαφέρει με ποιον πρωθυπουργό θα χάσει το ΠΑΣΟΚ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι σ’ αυτή την χώρα διατηρούν σώας τας φρένας, αν και αηδιασμένοι από το διαρκώς αυτογελοιοπούμενο – στην προσπάθειά του να διασωθεί – πολιτικό της προσωπικό, έχουν, πιστεύω, μια σειρά ερωτήματα να θέσουν. Προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Γνωρίζουν (οι διατηρούντες σώας τα φρένας) ότι δεν πρόκειται να λάβουν λογικές απαντήσεις.

Αλλά η κοινή και άδολη λογική – αν και είδος εν ανεπαρκεία - είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Μαζί με κάποια σχέδια…

Ερώτημα 1ο, απευθυνόμενο προς όλους εκείνους (Παπανδρέου, Βενιζέλο και άλλα ανησυχούντα σήμερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ),

Χαλκιδική: Αποκαθίσταται ο Πύργος Ζωγράφου

Ο Πύργος Ζωγράφου, ξεχωριστό δείγμα αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό κοντά στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής, πρόκειται να "αποκατασταθεί" το επόμενο διάστημα.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάστασή του, καθώς η σχετική αίτηση χρηματοδότησης που κατέθεσε η 10η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 460.338 ευρώ.

Ο Πύργος ανήκει στα βυζαντινά κτίσματα και συνδέεται με την ιστορία της Μονής Ζωγράφου στο Άγιον Όρος καθώς ανήκε στο μετοχιακό της συγκρότημα, ενώ κατά τη διάρκεια των χρόνων φιλοξένησε πρόσφυγες από την Καππαδοκία.

Graffiti επικαιρότητας...

Αυτό το graffiti το βρήκαμε δημοσιευμένο σε ιστοσελίδα του εξωτερικού και το αναδημοσιεύουμε.

Ο Παπανδρέου τους «τρώει» όλους!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Φαινομενικά, επιφανειακά, η κατάσταση σχετικά με την αναζήτηση κάποιου πρωθυπουργού της κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μοιάζει με φαρσοκωμωδία κατωτάτης υποστάθμης, με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται ως απερίγραπτος πολιτικός απατεώνας που υπόσχεται τη μια στιγμή κάτι σε κάποιον και το αναιρεί χωρίς δεύτερη σκέψη λίγες ώρες αργότερα. Αφήνοντας όμως κατά μέρος τις εντυπώσεις, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μια βαθύτερη ανάλυση των κωμικοτραγικών γεγονότων που διαδραματίζονται αποκαλύπτει την ανελέητη ωμότητα της πάλης ζωής και θανάτου για την προσωπική εξουσία.

Η προσπάθεια παραμονής στην εξουσία και απόλαυσης των καρπών της αποτελεί το μοναδικό κίνητρο του Γιώργου Παπανδρέου.

Η εκκρεμής ευθύνη του κ. Κάρολου Παπούλια


Ανεξαρτήτως του –δικαιολογημένου- εκνευρισμού που όλοι οι έλληνες πολίτες νιώθουν αυτές τις ώρες, με το ανελέητο παζάρι για το νέο πρωθυπουργό, την αποθέωση της μικροκομματικής λογικής, την έξαρση του εσωκομματικού τακτικισμού και το κουρέλιασμα των όποιων θεσμών έχουν απομείνει στο δύσμοιρο τόπο, υπάρχει ένα ζήτημα, πραγματικά λυπηρό και βαθιά απογοητευτικό.

Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει. Παρά τις ελάχιστες αρμοδιότητες που προβλέπονται, ο κύριος Κάρολος Παπούλιας θα έπρεπε να παρέμβει αποφασιστικά και ουσιαστικά, ως πρώτος πολίτης της χώρας (και έχων και με το παραπάνω το πολιτικό και ηθικό ανάστημα), ώστε να σταματήσει το μικροπολιτικό θέατρο σκιών που εξελίσσεται χωρίς καμία αιδώ για τον κόσμο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. σχετικά με το χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ


Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το αποψινό δελτίο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χωρίς καμιά ντροπή, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης της δημόσιας τηλεόρασης παραδέχονται αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και δηλώνουν θύματα των πληροφοριών που μεταδίδουν. Η ΕΡΤ αποδέχεται, δυστυχώς, αυτό που επισημαίνει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία.

Ότι η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδίδει ακριβείς πληροφορίες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.

Ανάλυση του Reuters: Η Ελλάδα τελείωσε, ασχοληθείτε με την Ιταλία!


Ματίνα Νταλλαρή

Ένα μήνυμα που έχει γίνει σαφές από την αντίδραση των αγορών είναι πως όλες οι προσπάθειες της Ευρωζώνης να σώσει την Ελλάδα έχουν αποτύχει.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, η δουλειά που πρέπει να κάνουν τώρα Βερολίνο, Βρυξέλλες και Παρίσι είναι να σταματήσουν να ασχολούνται με την Ελλάδα και να στρέψουν τα βλέμματά τους στην Ιταλία για να μην παρασύρει μαζί της τη Γαλλία ή και ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Στην ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου γίνεται σαφές σε κάθε τόνο ότι η Ελλάδα πλέον δεν «μετράει» για την Ευρωζώνη. Επισημαίνεται μάλιστα ότι εξ αρχής όλοι ήξεραν ότι τα μεγέθη της χώρας μας είναι πολύ μικρά, ωστόσο έδωσαν όλη αυτή την προσοχή υπό τον φόβο μετάδοσης της κρίσης.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί Κομισιόν για κερδοσκοπία στην Ελλάδα

Του Γιάννη Αγγέλη

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».

Λόγω της συγκυρίας αλλά και του σημείου που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες οι παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Στην ερώτηση του Capital.gr σε τι αναφέρονται όταν μιλούν για «ποινικά αδικήματα εις βάρος της οικονομίας της χώρας και του κοινοτικού προϋπολογισμού» αρνήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.