Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Φάρσα στο πολιτικό γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή







Από την Ελληνοφρένεια

Το Βρήκαμε στο SerresLife.gr

Πέτρος Γαϊτάνος: Το δικό μου πάπλωμα

Κυριάκος Βελόπουλος: Υποψήφιος βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Β' Θεσσαλονίκης

Β΄ Θεσσαλονίκης


Τα …θα, τα μαζί, τα …λόγια, τελείωσαν. Ψηφίστε την ΑΛΗΘΕΙΑ !!

Ψηφίστε την πραγματική αλλαγή!!

Ψηφίστε για τα παιδιά μας!

Ψηφίστε ΛΑ.Ο.Σ.!!

Ψηφίστε Κυριάκο Βελόπουλο στη Β΄Θεσσαλονίκης!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με το πολιτικό γραφείο στα τηλέφωνα : 2310-544185 , 2310-273411

Ιφιγένεια Κυριάκου Υποψήφια βουλευτής ΝΔ


Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αγαπητοί φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης και τιμής βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης και σας καλώ να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επικράτηση του δικαίου, για την ανάπτυξη της χώρας, για την ευημερία των πολιτών, για το μέλλον των παιδιών μας.

Δε δίστασα ποτέ να πω την αλήθεια και δε με πτόησε ποτέ το όποιο ενδεχόμενο πολιτικό κόστος. Έτσι, και αύτη τη φορά, σ' αυτή την τόσο σημαντική χρονική στιγμή για το μέλλον της χώρας μας δηλώνω δυναμικά παρούσα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με σύμμάχους μου την Αλήθεια και την όρεξη για δουλειά.

Η ΝΔ είναι η Παράταξη εκείνη που έδωσε στην Ελλάδα Ευρωπαϊκή προοπτική, που ενίσχυσε την οικονομία και δεν επέτρεψε στην οικονομική κρίση να μας δείξει τις σαρωτικές , ισοπεδωτικές συνέπειές της.

Είναι η μεγάλη ανθρωποκεντρική Παράταξη, η Παράταξη εκείνη που δεν παραπλανά με ψεύτικες υποσχέσεις, που δεν υπόσχεται τα πάντα παντού, που δεν υφαρπάζει την ψήφο σας με απειλές και διαστρέβλωση της αλήθειας.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκείνος ο ηγέτης που εμπιστεύεται ο Έλληνας για ένα μέλλον καλύτερο.

Είμαι δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε νέο, σε κάθε συνταξιούχο, σε κάθε εργαζόμενο, στο Χαλκιδικιώτη που οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του, που ζητά ανάπτυξη της χώρας και που δικαιούται καλύτερες μέρες.

Η κινητήριος δύναμή μου είναι το συμφέρον του τόπου, η στήριξή σας και η όρεξη μου για δουλειά.

Στις 4 Οκτώβρη σας καλώ να με στηρίξετε και να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και στον Αρχηγό μας Κώστα Καραμανλή. Για μια οικονομία ισχυρή, για μια Ελλάδα δυνατή, για ένα μέλλον καλύτερo.

Με τιμή

Ιφιγένεια Κυριάκου

Υπ. Βουλευτής ΝΔ

«Nέμεσις» επί των επιστολών της οικογένειας Παπανδρέου


Tου Γεωργιου Π. Mαλουχου

Mετά τη δικαίωσή της το Δεκέμβριο του 2003 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών με μια ιστορική για την ελευθερία του Tύπου απόφαση σχετικά με τη δημοσίευση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της οικογένειας Παπανδρέου, η Λιάνα Kανέλλη και το περιοδικό «Nέμεσις» επανέρχονται στο θέμα με την παράθεση σειράς αποκαλυπτικών επιστολών, το κυριότερο εξαγόμενο των οποίων είναι η ανάδειξη ενός ευρύτατου παρασκηνιακού ρόλου της κ. Παπανδρέου στα δημόσια πράγματα της χώρας, καθώς και η εντονότατη πολιτική επιρροή που ασκεί στον Γιώργο Παπανδρέου.

Aκόμα, περιλαμβάνουν πλήθος χαρακτηρισμών για την Eλλάδα με τους οποίους τόσο η κ. Παπανδρέου όσο και ο γιος της Nίκος αναφέρονται στη χώρα, της οποίας απετέλεσαν και φιλοδοξούν να εξακολουθήσουν να αποτελούν ηγεσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων επιστολών σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα είχε σημάνει το οριστικό πολιτικό τέλος των συντακτών τους. Aξίζει κανείς να σταθεί στα ακόλουθα αποσπάσματα:

Mεταξύ Aνδρέα και Mαργαρίτας Παπανδρέου:

A: Mπορώ να σου δώσω ό,τι έχω. Oχι όμως παραπάνω.

M: Mπορείς να τα βρεις.

A: Aν μπορούσα να βρω εκατομμύρια, ευχαρίστως θα στα έδινα. Aλλά δεν τα 'χω.... Mα τι χρειάζεσαι;

M: Πληρώνω παραδουλεύτρα, κηπουρό...

A: Eσύ πληρώνεις γι' αυτούς; E, τότε είσαι τρελή. Eχουν κυβερνητικές θέσεις...

Aπό τη Mαργαρίτα στον Γιώργο (Yorgo) Παπανδρέου:

-...Φρικιώ που δεν έχεις ακόμα τη δική σου ομάδα δημοσίων σχέσεων... -Eξακολουθώ να λαμβάνω αναφορές από ανθρώπους που επισκέπτονται το γραφείο σου - που είναι σκέτο χάος και δεν μοιάζει με καλά οργανωμένη δραστηριότητα...

- Eίπες στον Aλέκο ότι θα εργαστεί στα πακέτα Nτελόρ στην Aχαΐα; Δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες; Γιατί δεν προχώρησε; (...)

Eν όψει των επικείμενων κυβερνητικών αλλαγών δεν νομίζεις ότι θα ήταν σώφρον να λαδώσεις τις επαφές σου; Iδίως αυτούς γύρω από τον πατέρα σου;

- Συγχώρεσέ με για τη συνεχή παρενόχληση επί του θέματος της ανάληψης κάποιας ηγετικής δραστηριότητας στη φρικτή ξηρασία τούτης της χώρας... Eτοίμασε μια δήλωση παραίτησης -κομψή- που θα μπορούσε να διαβαστεί στον πατέρα σου και θα πιθανολογούνταν ως δική του πρωτοβουλία... βάλε ημερομηνία, κατά τη γνώμη μου προ της μομφής Eβερτ... το Σάββατο είναι μια εξαιρετική μέρα για τις κυριακάτικες εφημερίδες... H πλατιά πλειοψηφία της Bουλής -στην πραγματικότητα όλα τα κόμματα θέλουν γρήγορη επίλυση του προβλήματος. Mέχρι να αποφασίσουν, άλλα γεγονότα που θα έχουν συμβεί, θα καθιστούν αυτό το πισωγύρισμα αδύνατον. Γιώργο προχώρα με ενέργεια και αποφασιστικότητα... Φχαριστήσου την ευκαιρία και πάρε πρωτοβουλία...

- Πες στον Σημίτη, ότι, μια κομματική δραστηριότητα σαν το IΣTAME που είναι πολύ όμοιο με το Iδρυμα (σ.σ. Παπανδρέου) δεν θα μπορέσει να δικαιώσει το όνομα Παπανδρέου. Mην είσαι αμυντικός γι' αυτά που κάναμε. Hταν πραξικόπημα και μάλιστα έξυπνο. Θα προχωρήσουμε με το μαλακό αλλά στα σίγουρα. Θα πάρουμε λεφτά από προγράμματα από διάφορες πηγές και θα δουλέψουμε γι' αυτά...


Aπό τη Mαργαρίτα Παπανδρέου στον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ:

Yπάρχει δόση αλήθειας στο ότι είμαστε μια πολιτική δυναστεία. Προσωπικά δεν μου άρεσαν ποτέ οι δυναστείες, αλλά αυτές που ήξερα είχαν λεφτά. H μικρή μας δυναστεία δεν έχει, γι' αυτό εκμεταλλευόμαστε το όνομα...

Aπό τον Nίκο Παπανδρέου στον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ:

Xρειάζομαι μια μικρή χάρη. Eνας καλός μου φίλος, πρώην σύμβουλος του Aνδρέα, ο Γιώργος Tρεπεκλής, ψάχνει να βρει ένα όνομα στη Warner Brothers ώστε να τους κάνει μια επιχειρηματική πρόταση... Πρέπει και οι σοσιαλιστές να βγάλουν λεφτά κι αυτοί!


Aπό τον Nίκο Παπανδρέου στη Xριστίνα Bαρντ:

- O παππούς μου και ο πατέρας μου, είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Eλλάδα από το 1900. Aυτή τη στιγμή, ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. O αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του '60. H μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. O γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά, και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Eίμαι ένας μεταμφιεσμένος Eλληνας με αμερικανική καρδιά...

Πηγή: Καθημερινή

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 20/02/04

Το πρόγραμμα του Γιάννη Δριβελέγκα για την Παρασκευή 18/9/2009


Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί

στις 18.30 το Μεταγγίτσι και

θα μιλήσει στον Άγιο Νικόλαο στις 20.30 το βράδυ.

Αποσύρθηκαν οι ελαιοπαραγωγοί


Αποχώρησαν από τα μπλόκα τους οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, μετά από τρεις ημέρες κινητοποιήσεων.

Οι παραγωγοί έδωσαν ραντεβού για μετά τις εκλογές, οπότε και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Για τρεις ημέρες οι αγρότες δημιούργησαν πέντε μπλόκα με περίπου 120 τρακτέρ, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών και στην επαρχιακή οδό προς Σιθωνία, αμέσως μετά τη γέφυρα.

Ωστόσο, επέτρεπαν την κυκλοφορία των οχημάτων και σταματούσαν μόνο τα φορτηγά που μετέφεραν ελιές, καθώς και εξοπλισμό για τη συγκομιδή τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για την τιμή της βρώσιμης ελιάς, η οποία κυμαίνεται από 40 έως 80 λεπτά του ευρώ και ζητούν να οριστεί ως κατώτερη τιμή το 1,20 ευρώ/κιλό.

Πηγή: Zougla.gr

Ερωτηματικά για την απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να πολιτευτεί στην Κομοτηνή


ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Θα επιτευχθεί αντίστροφη συσπείρωση των μουσουλμάνων ενώ το όνομά του παίζει σε όλα τα τουρκικά site αναμένοντας πολώσεις και συγκρούσεις

Επιτελικά στελέχη του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων ήδη βρίσκονται στην Θράκη οργανώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του
Το τουρκικό προξενείο τρίβει τα χέρια του γιατί έχει λόγο …δράσης από τον «κίνδυνο»

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να πολιτευθεί στην Κομοτηνή και η είδηση που δεν έκανε μόνο το γύρο της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας. Μια απόφαση «περίεργη» και «ύποπτη» θα πουν οι γνωρίζοντες αφού είναι γνωστό και στον ίδιο και στο κόμμα του, ότι εδώ δεν έχει καμία πιθανότητα εκλογής έδρας.

Οι 1200 ψήφοι των προηγούμενων εκλογών και οι 3000 ψήφοι διαμαρτυρίας των Ευρωεκλογών δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο. Επίσης ο Ν. Ροδόπης δεν είναι κανένας μαζικός νομός απ’ τον οποίο μπορεί να προσδοκά μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων για να ενισχύσει το πανελλήνιο αποτέλεσμα. Αντίθετα ο τόπος μας είναι απ’ τους μικρότερους νομούς στη χώρα πληθυσμιακά. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι η πληθυσμιακή του σύνθεση. Με τα δεδομένα αυτά φαίνεται τουλάχιστον περίεργη και γεννά ερωτηματικά η υποψηφιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ροδόπη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έρχεται να «πολεμήσει» το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας, ενώ τελικά το αναγάγει σε συνομιλητή και παράγοντα των εκλογών, ενώ είναι μια διοικητική υπηρεσία της γείτονος που δεν θα έπρεπε να έχει λόγο και συμμετοχή σε τίποτα από τις εσωτερικές μας υποθέσεις.

Το διχαστικό κήρυγμα, που ξεκινά ο κ. Καρατζαφέρης επιστρέφει τη Ροδόπη και τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Η λογική του που λέει στα μεγάλα κόμματα «αν θέλετε να εκλεγεί χριστιανός βουλευτής, αποκλείστε απ’ τα ψηφοδέλτια σας τους μουσουλμάνους» είναι λογική που χτίζει πάνω στο μίσος, φέρνει διχασμό στα σύνοικα στοιχεία, αλλά αναζωπυρώνει τους εθνικιστικούς φανατισμούς. Ανατρέπει το μοντέλο ειρηνικής κοινωνίας, κοινωνίας της συνύπαρξης που είναι η Θράκη και που οικοδόμησε με προσπάθεια.



Τελικά υπηρετεί αυτό που ισχυρίζεται ότι ήθελε να πολεμήσει, διότι διευκολύνει ακραία ξενοκίνητα στοιχεία να χειραγωγήσουν την ειρηνική μουσουλμανική μειονότητα γυρίζοντας τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει κι αν τον έχουν ενημερώσει για το τι παίζεται στις εκλογές κάθε φορά. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι επιτελικά στελέχη του Ερντογάν, αλλά και των Γκρίζων Λύκων ήδη είναι στην Θράκη καταστρώνοντας σχέδιο αντιμετώπισής του.

Να προβληματίσει κάθε ψήφος στο Γιώργο Καρατζαφέρη

Κάθε ψήφος στο Γ. Καρατζαφέρη πρέπει να προβληματίσει. Δεν είναι απλά χαμένη ψήφος όπως θα πει κάποιος υπέρμαχος του δικομματισμού. Είναι ψήφος που ενισχύει τον τουρκικό εθνικισμό στη Θράκη και διευκολύνει τα παιχνίδια του. Που δίνει λαβές κι ερείσματα να υπάρχει και να γιγαντώνεται.

Ο λαός της Ροδόπης χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν κουραστεί απ’ τους «αυτόκλητους σωτήρες», που χτίζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες πάνω στη πλάτη της περιοχής μας, διακυβεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια, την πρόοδο και τη δημοκρατία στον τόπο μας. Όλα όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια και είμαστε διατεθειμένοι να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το συμφέρον της μουσουλμανικής μειονότητας είναι να εκφραστεί μέσα από τα ψηφοδέλτια χωρίς την πίεση και την αγχόνη που θέτει τώρα και «αιτιολογημένα» το τουρκικό προξενείο, προσφέροντας στήριξη από ένα επερχόμενο κακό.

Κι επειδή το ζήτημα του προξενείου μιας ξένης χώρας στα πόδια μας που αναμειγνύεται καταστρατηγεί το ρόλο και τον λόγο ύπαρξής του είναι ένα θέμα σοβαρό, θα πρέπει να το δούμε όχι όμως με τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών των επόμενων 13 ημερών, αλλά με σοβαρότητα, επιχειρήματα και παρεμβάσεις που θα κινητοποιήσουν την Αθήνα και την πολιτειακή ηγεσία. Αλλιώς θάναι πομφόλυγες προεκλογικοί δίχως κανένα αποτέλεσμα. Οι ρήτορες και πολιτικοί θα φύγουν κι εμείς θα μείνουμε εδώ να βράζουμε με το ζουμί και τα προβλήματα που θα έχουν δημιουργήσει στις πλάτες μας. Προβλήματα που θα είναι και δυσεπίλυτα. Αρκεί να αντισταθούμε και να μην παρασυρθούμε

Μ.Μ.

Πηγή: Χρόνος

Αυτά που γράφονται είναι πολύ σοβαρά πράγματα.

Μια αυτοσυγκράτηση;

Μιλάμε για ευαίσθητο Εθνικό θέμα.

Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα Χρόνος είναι φιλική του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Προσοχή μη γίνει ζημιά στην Θράκη. Προσέχετε τι γράφετε αυτές τις μέρες.

Αν γίνει η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη, να μην ζημιώσουμε τον τόπο για μια βουλευτική έδρα που θα την πάρει είτε ο Στυλιανίδης είτε ο Καρατζαφέρης.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Άνθρωπε αγάπα

Καλή επιτυχία Ευθύμη


Όλη η ομάδα του ta-anilia.blogspot.com εύχεται καλή επιτυχία στον Πολυγυρινό υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμη Καρανάσιο.

To blog του Ευθύμη Καρανάσιου

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος απέκτησε blog.

Μέσα από το οποίο θα ενημερώνει τους φίλους και ψηφοφόρους του για την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και για πολιτικά θέματα.

Το blog μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση: http://ekaranasios.blogspot.com/

Επισκέψεις και ομιλία του Αργύρη Λαφαζάνη σήμερα Πέμπτη 17/9/2009


Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής
Αργύρης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 17/09:

τον Άγιο Μάμα στις 7:00 μ.μ. και

θα μιλήσει στα Σήμαντρα στις 7:30 μ.μ. και

στην Πορταριά στις 8:30 μ.μ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην Χαλκιδική


Γκότσης Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Μαρμαρίδης Χρήστος του Χαραλάμπους

Πασχαλίδης Χρήστος του Αθανασίου

Σαλαμανούδη Αλεξάνδρα (Άντα) του Αθανασίου

Φουρναράκης Θεολόγης του Γεωργίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος - Άγγελος Παπαθεμελής, θα είναι υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. στην Χαλκιδική


Παρθενιώτης Νικόλαος Οικοδόμος

Τζίμου Ειρήνη Φαρμακοποιός

Τρίπλης Νικόλαος Δικηγόρος

Τσακίρογλου Γεώργιος Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Φώκιες

Χαραλαμπίδου Δήμητρα Δικηγόρος

Οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων στην Χαλκιδική


Εκλογική Περιφέρεια Νομού Χαλκιδικής

Γρηγοριάδης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου

Καραδήμος Θεολόγης του Στυλιανού


Μπόγρης Αναστάσης του Αριστομένη


Χουχούτας Νικήτας του Αθανάσιου

Σέρρες - Πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης


Τροχαίο δυστύχημα, με τέσσερις νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματισμένο, σημειώθηκε, σήμερα, στις 9.30 το πρωί, στο 25ο χλμ. Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού.

Το δυστύχημα συνέβη όταν, ο νεαρός οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγό Δ.Χ., που είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Από τη σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους τα τέσσερα από τα πέντε άτομα που επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος επιβάτης του οχήματος διεκομίσθη, σοβαρά τραυματισμένος, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, πρόκειται για πέντε άτομα νεαρής ηλικίας -κάτω των 30 ετών- που πήγαιναν στις Σέρρες, με σκοπό να διανείμουν διαφημιστικά φυλλάδια. Ο οδηγός του φορτηγού είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όχι λοιπόν δε συμβιβάζομαι ...με κανέναν γελοίο που τώρα μου το παίζει πατριώτης ...αγρότης ...φίλος ...γιατί δεν είδα πουθενά κάτι...τίποτα ...!!!


Μιλάει η βάση της Νέας Δημοκρατίας

Καλησπέρα , ψάχνω να βρω που θα αναρτήσω σχόλια....η αλήθεια είναι ..πως ταιριάζω καλύτερα κάτω από τη μισόγυμνη υποψήφια του Νομού μας....αλλά είπα ...μη ζηλέψει το κορίτσι ...και δεν είναι σε θέση να κάνει προεκλογικό αγώνα...

Πραγματικά τώρα μεταξύ σοβαρού και αστείου ....τη ρωτήσαν στη Ρηγίλλης....ποιούς δήμους έχει η Πιερία ....τα προβλήματα...το κυρίως επάγγελμα των κατοίκων αυτού του νομού...ρε παιδάκι μου ξέρεις τα σχετικά...απλά πέντε πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζει κανείς.

Άραγε πέρασε το crash - test; ...θα μου πεις εσύ κορίτσι μου άλλα τέστ είναι να περνάς ...όχι αυτά !

Τι ανάγκη έχει ...λίγο κώλο και λίγο στήθος...να πως μαζεύονται οι ψήφοι( τουλάχιστον απο τον αντρικο πληθυσμό )

Στατιστικά δεν έχουμε κοιτάξει τι υπερισχύει στη Πιερία ...οι γυναίκες ...ή οι άντρες.;

Ωραίες φωτογραφίες ...

Ας σοβαρευτούμε τώρα λιγουλάκι...δηλ. τι να σοβαρευτούμε το θέμα που θα θίξω είναι γελοίο από μόνο του ...να κάνουμε λίγο κουςκους...

Οι υποψήφιοι κατεβαίνουν κατόπιν πρότασης και της ΝΟΔΕ ...σωστά ;

Η ΝΟΔΕ λαμβάνει υπόψιν και το ρεύμα που επικρατεί ή τουλάχιστον της μεταφέρουν οι ΔΗΜ.ΤΟ ...σωστα;

Τότε... ή η αλυσίδα είναι σπασμένη ή το χαλασμένο τηλέφωνο παίζουμε ...ή λυπάμαι είμαστε ηλίθιοι...
Νοήμων και με τέτοια αποτελέσματα αποκλείεται να είμαστε...

Βάζω και τον εαυτό μου μέσα ...βλέπεις γραμματεάς ...ανεπιθύμητη μεν διότι χαλάω τ ησυνταγή συγκεκριμένου πολιτικού γραφείου και του προέδρου με τα της συνοδείας του ...αλλά βλέπεις ...ακόμη και εμάς τους απλά σπουδαγμένους και όχι με γεμάτες τσέπες όλο και κάποιος μας υποστηρίζει...

Και ερωτώ τώρα εγώ...μια και μήνες να μην πω απο τη πρώτη στιγμή της σύστασης των ΔΗΜ.ΤΟ το ζητούμενο ήταν να γίνει προώθηση του έργου της Νέας Δημοκρατίας ( μη γελάτε όλο και κανένα σκετσάκι θα έπαιζε ..) απεναντίας λοιπόν δεν υπήρχε διάθεση ...παρά μόνο να εκτελούμε εντολές συγκεκριμένων πολιτικών γραφείων....με λίγα λόγια ...ένα κόμμα όμηρος ...στην κεμετάλλευση συγκεκριμένου ατόμου...

Και τώρα περιμένεις Κωστάκη να κερδίσεις εκλογές ;

Να βγουν να πουν τι τα στελέχη σου ;

Να μιλήσουμε για πολιτική ;

Να μιλήσουμε για το μέλλον των παιδιών που μεγαλώνουμε ;

ΟΧΙ , Κωστάκη γιατί τους γλυψιματίες που έχεις προωθήσει...θα κοιτάξουν ...απλά να βγει ...ο δικός τους διαπλεκόμενος..

ΝΑΙ ...ακούγεται χοντρό; Αυτή είναι η διαπλοκή ...όλα αυτά τα μικρά καθικάκια που έχεις μαζέψει...ανθρωπάκια που μέσα από ΄λενα ιστορικό κόμμα βγάζουν και επιδεικνύουν τη μικρότητά τους.

Από φοιτήτρια Κωστάκη πίστεψα σε αυτό το κόμμα ...και πες με ονειροπόλα ...μάλλον ηλίθια ( γιατί αυτό αποδείχθηκε τελικά)πρωτίστως πάλεψα για το ΟΡΑΜΑ και μετά για ΑΤΟΜΟ.....

Δεν αξιζε όμως...γιατί μετρά το ΑΤΟΜΟ και όχι το ΟΡΑΜΑ....

Με λίγα λόγια πολιτική είναι ΑΤΟΜΟ...

ΟΧΙ λοιπόν δε συμβιβάζομαι ...με κανέναν γελοίο που τώρα μου το παίζει πατριώτης ...αγρότης ...φίλος ...γιατί δεν είδα πουθενά κάτι...τίποτα ...!!!

Και δεν με ενδιαφέρουν να δω διορισμούς...με ενδιαφέρουν απλά πραγματάκια ...

Σχολεία...που υπολειτουργούν....ελλειπή μάθηση που έχουν τα παιδιά μας ...γιατί βλέπεις ζουμε στη νεπαρχια...γιατρό που δεν έχουμε και τρεχουμε στη Κατερινη...αθλητικό κέντρο...υποστηριξη της τρίτης ηλικίας....της γυναίκας...

Που είναι όλα αυτά....που είναι το δικαιώμά μου να ζω με αξιοπρέπεια ...που είναι η δυνατότητά μου να εξελιχθώ και να συμβαδίζω με τις διεθνείς εξελίξεις ..που είναι όλα αυτά !

Πουθενά...μήπως λέω ψέμματα;

Που είναι ο αγώνας κύριε Μπάσδρα....για να κρατήσουμε ψηλά τη Νέα Δημοκρατία ;

Στά λόγια ....στα χαρτιά.....

Αναρωτιέμαι ποιός είναι πιο γελοίος εσείς που βάζετε υποψηφιότητα ή εγώ που σας ψήφισα ....και το χειρότερο πίστεψα ...
ακούστε αυτό το μικρό ρήμα ΠΙΣΤΕΨΑ

Βασιλική Ριμπά

Πηγή: Πιέριοι

Σε θέση μπλόκων τα τρακτέρ των ελαιοπαραγωγών


Του ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Συγκεντρωμένοι στα πέντε μέτωπα που «έστησαν» στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής παρέμειναν χθες για τρίτη ημέρα οι ελαιοπαραγωγοί του νομού, οι οποίοι διεκδικούν καλύτερες τιμές για τη βρώσιμη ελιά.

Οι παραγωγοί έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους κόμβους Ν. Μουδανιών, Ν. Τρίγλιας, Ολύνθου και Ορμύλιας καθώς και στις Καλύβες, δίχως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

«Μπλοκάρουν» μόνο τα οχήματα που μεταφέρουν ελιές ή εξοπλισμό και εργαλεία συγκομιδής της ελιάς. Διαμαρτύρονται γιατί οι έμποροι, ενώ παραλαμβάνουν ελιές από τη φετινή συγκομιδή, ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το θέμα της τιμής.

Ακόμη και η τιμή που έδωσαν δύο από τους εμπόρους κρίνεται από τους παραγωγούς απαράδεκτα χαμηλή. Οι παραγωγοί διεκδικούν ελάχιστη τιμή 1,15-1,20 ευρώ/κιλό για τη φετινή σοδειά, αφού, όπως λένε, το κόστος παραγωγής φτάνει στο 1,05 ευρώ/κιλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο των εμπόρων, ο αριθμός των οποίων στη Χαλκιδική δεν ξεπερνά τους δέκα, λόγω της κρίσης υπάρχουν στις αποθήκες τους σημαντικά αποθέματα βρώσιμης ελιάς από την περσινή σοδειά.

Ετσι, οι έμποροι δεν «καίγονται» για μεγάλες ποσότητες φέτος και μπορούν να... εκβιάζουν τους παραγωγούς για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Η τιμή διαμορφώνεται από το μέγεθος της ελιάς. Για τις μεγαλύτερες σε μέγεθος και καλύτερης ποιότητας οι έμποροι προτίθενται να πληρώσουν 0,80 λεπτά/κιλό, με την τιμή να πέφτει -αναλογικά- για κάθε «μικρότερη» κατηγορία ελιάς. Οι παραγωγοί επιμένουν ότι το ποσό αυτό δεν φτάνει να καλύψει ούτε το κόστος.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Έχουν ξερίζωσει και ελαιόδενδρα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό και σε τι κατάσταση απελπισίας βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

Μπράβο Χατζηγάκη και Κιλτίδη... τα καταφέρατε...

Σκορπιοί «πλημμύρισαν» Χαλκιδική και Κρήτη

Η βιολόγος Ι. Στάθη με εξειδίκευση στους σκορπιούς.

Το σπάνιο είδος «κοσκεβνικόβι» που υπήρχε μόνο στο Αγιον Ορος πολιορκεί τώρα και την υπόλοιπη χερσόνησο. Γεμάτη κίτρινους σκορπιούς η Μονή Τοπλού

Οι σκορπιοί πολιορκούν το Αγιον Ορος. Το σπάνιο είδος «κοσκεβνικόβι», που υπήρχε μόνο στο Περιβόλι της Παναγιάς, βγήκε από την απομόνωση και γέμισε τη Χαλκιδική, ενώ κίτρινοι σκορπιοί «πλημμύρισαν» τη Μονή Τοπλού στην ανατολική Κρήτη.

Εκεί μάλιστα οι επιστήμονες βρίσκουν πλέον 3 άτομα σε κάθε 1 τετραγωνικό μέτρο, που σημαίνει ότι αν στην περιοχή υπήρχαν διαμερίσματα των 100 τ.μ., θα ζούσαν σε καθένα από αυτά 300 σκορπιοί (!).

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί σκορπιοί από τρία διαφορετικά γένη, κανένας όμως δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο. Τον επόμενο χρόνο θα δημοσιευτεί μια εργασία για ένα είδος που μας παιδεύει 10 χρόνια και αφορά έναν μικρό καφέ σκορπιό, που βρίσκεται σε σπίτια, ακόμη και μέσα στις πόλεις.

Το είδος «κοσκεβνικόβι».

Είναι ευρωπαϊκό γένος, συναντάται λίγο στη βόρεια Αφρική και λίγο στη δυτική Ασία. Θεωρείται βέβαιο ότι μεταφέρθηκε με τον άνθρωπο και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4 εκατοστά», δήλωσε στο «Εθνος» η βιολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Ιάσμη Στάθμη, που θεωρείται η μοναδική ίσως Ελληνίδα ειδική στους σκορπιούς.

Τα γένη

Τα δύο γένη των «ελληνικών» σκορπιών είναι ξεκάθαρα: το ένα ο γνωστός κίτρινος σκορπιός, έρχεται από την ανατολή, ονομάζεται κοινά «μεσομπούθους γκιμπόλους», το μήκος του φτάνει τα 7 εκατοστά και ως ξηρόφιλο είδος βρίσκεται στα χωράφια και στην εξοχή.

Το δεύτερο είδος είναι ένας μικρός καφέ-μαύρος σκορπιός που βρίσκεται μόνο στο νότιο Αιγαίο, στη νότια Πελοπόννησο και πουθενά αλλού στον κόσμο. Ζει σε μεγάλα βάθη, μέχρι και 1 μέτρο κάτω από τη γη, καθώς του αρέσει η υγρασία και το μήκος του φτάνει τα 13 εκατοστά.

Το τρίτο γένος είναι ένας πολύ μικρός καφέ-μαύρος σκορπιός που έχει 14 (!) διαφορετικά είδη, συναντάται δηλαδή σε 14 διαφορετικές παραλλαγές, τις οποίες ωστόσο μπορούν να αντιληφθούν μόνο οι επιστήμονες με το μικροσκόπιο.

«Οι διαφορές είναι στα όργανά τους. Για τον πολύ κόσμο αυτό δεν είναι αντιληπτό και δεν έχει καμία σημασία, για εμάς όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό», εξήγησε η κ. Στάθη, η οποία μίλησε για τους σκορπιούς στην Ελλάδα στο 25ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αραχνολογίας που έγινε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη.

Ετσι, στην Αστυπάλαια και στο Πρασονήσι των Αντικυθήρων υπάρχει ένα είδος του που απαντάται στην Κριμαία και δεν αποκλείεται να ήρθε με ρεύματα νερού -πάνω σε κορμούς-, ενώ ο «κοσκεβνικόβι» βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό μόνο στο Αγιον Ορος και σήμερα έχει... κατακτήσει όλη τη Χαλκιδική.

Ενδιαφέρον έχει το είδος «καντιότα», το οποίο συναντάται μόνο στην Κρήτη και επειδή αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει βρεθεί σε μεγάλα υψόμετρα, ακόμη και στα 2.100 μέτρα στα Λευκά Ορη. Ομως εκεί ακριβώς έχει και έναν θανάσιμο εχθρό, τον «μεσομπούθους γκιμπόλους», ο οποίος τον κυνηγά και τον κατασπαράζει.

Οι σκορπιοί είναι τα πιο παλιά χερσαία αρθρόποδα. Οι πρώτοι σκορπιοί εμφανίστηκαν πριν από 350 με 420 εκατομμύρια χρόνια περίπου, ήταν υδρόβιοι και έφταναν σε μήκος το 1 μέτρο. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά είδη σε όλο τον κόσμο, κάποια από τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

«Ολοι οι σκορπιοί παράγουν δηλητήριο, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θανατηφόρα είδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους προκαλούμε, γιατί τότε θα μας επιτεθούν και θα μας τσιμπήσουν με το δηλητήριο που έχουν στο κεντρί τους.

Αυτό θα οδηγήσει σε πρήξιμο και πόνο και θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα», μας είπε η κ. Στάθη.

ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Πολύτιμο το δηλητήριο

Παρά την αποκρουστική τους όψη και την ανατριχίλα που προκαλούν στον άνθρωπο, οι σκορπιοί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι, καθώς τρέφονται με έντομα -αν και μερικά μεγάλα τροπικά είδη τρώνε σαύρες, φίδια, ακόμη και μικρά θηλαστικά-ενώ το δηλητήριό τους χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακολογία, στη βιοτεχνολογία και στην παρασκευή φυτοφαρμάκων. Το ζευγάρωμα των σκορπιών είναι εντυπωσιακό, καθώς περιλαμβάνει ένα είδος τρελού χορού.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ritzal@pegasus.gr

Πηγή: Έθνος

Η Ντόρα στον Πολύγυρο...


Αν δεν είναι απλά φήμες, τότε είναι γεγονός... Έρχεται η ψηλοθοδώρα...

Την φέρνει η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. στον Πολύγυρο το Σάββατο 19/9/2009...

Αν μετά την επίσκεψη γίνει κανένας σεισμός ή καμία πλημμύρα, να μην αναρωτηθείτε τι θα φταίει...

Είναι γνωστή... γουρλού σαν τον πατέρα της.

Εμείς τα λέμε, άμα πέσει καμία θεομηνία στον Πολύγυρο, να μην αναρωτηθείτε καθόλου γιατί έγινε.

Ο νέος διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας

Ο νέος διοικητής του ΨΥΝΠΟ Γιώργος Μπιτόπουλος μετά της συζύγου του στο καφέ της "Ρηγίλλης" Κατερίνης χθες το βράδυ παρέα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Μίμη Παπαγεωργάκη.

Πηγή: Λευτεριά

Θέλουμε να ρωτήσουμε, ποιά η χρησιμότητα αυτής της τοποθέτησης;

Εάν δεν πάρει το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία στις 4 Οκτωβρίου, θα πάρει αυτοδυναμία ένα μήνα αργότερα που θα γίνουν εκλογές. Άρα αυτός ο διοικητής θα αλλάξει.

Έχει γραφτεί στα blogs της Πιερίας ότι ο κύριος Μπιτόπουλος έχει δύο φαρμακεία στην Πιερία. Κανονικά θα έπρεπε να μην τοποθετηθεί σε αυτή την θέση. Οι λόγοι είναι ευνόητοι...

Eξέγερση υποψηφίων

Μαίνεται η θύελλα στη ΝΔ, με καταγγελίες στελεχών και παραιτήσεις υποψηφίων από τις λίστες που είχε ανακοινώσει η Ρηγίλλης. Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής έσπευσε να μιλήσει σε συγκέντρωση στην έδρα του θείου Αχιλλέα

Με μια συγκέντρωση μικρή στις Σέρρες ξεκίνησε τις ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Η εξέγερση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στη Β. Ελλάδα και οι αποχωρήσεις ύστερα από καταγγελίες στελεχών της από άλλες περιφέρειες της χώρας ενισχύουν την εικόνα της πλήρους αποσύνθεσης που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα στο κυβερνών κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παραδοσιακά «γαλάζια κάστρα», όπως είναι η Ξάνθη, η Φλώρινα και το Κιλκίς, οι επιλογές του κ. Καραμανλή σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα προκαλούν σφοδρές εσωκομματικές συγκρούσεις, ενώ παράλληλα η ηττοπάθεια που κυριαρχεί στο «γαλάζιο στρατόπεδο» έχει οδηγήσει πολλούς υποψηφίους σε αποχώρηση από τις λίστες της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους είχαν ήδη ανακοινωθεί από τη Ρηγίλλης.

Στην Ξάνθη αποχώρησε χθες από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πολιτευτής κ. Κ. Ζαγναφέρης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε ταχθεί δημόσια κατά της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Κοντού.

Παράλληλα, ο καθηγητής-πρώην βουλευτής κ. Φ. Τσαλίδης απέρριψε πρόταση που του έγινε από τη ΝΔ να είναι και πάλι υποψήφιος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κεντρική διοίκηση του κόμματος για τη διατήρηση στον συνδυασμό του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Καμία ανταπόκριση

Μετά την παραίτηση του κ. Ζαγναφέρη και την άρνηση του κ. Τσαλίδη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής, κ. Στ. Μωραϊτης, ξεκίνησε επαφές προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο και να προλάβουν την προθεσμία, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Πρόταση έγινε στη Δώρα Σιμπιλίδου, εκπαιδευτικό και αδερφή του Γ. Σιμπιλίδη, που όμως την αρνήθηκε, ενώ κρούση έγινε και στον νομαρχιακό σύμβουλο Κώστα Αμοιρίδη. Τελικώς, χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Στ. Σταματιάδη.

Στη Φλώρινα αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Αν. Παυλίδου, η οποία στις δηλώσεις της έκανε λόγο για ανεντιμότητα και ιδιοτέλεια ορισμένων στη ΝΔ.

Η τοποθέτησή της αυτή αφορά -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τοπικών κομματικών στελεχών- τον βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο κ. Στ. Κωνσταντινίδη. Στη θέση της τοποθετήθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουλίδης.

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί στο Κιλκίς η απομάκρυνση του Σ. Τσιτουρίδη. Στην Ξάνθη αποχώρησε πολιτευτής της ΝΔ λόγω της παρουσίας στις λίστες του Αλ. Κοντού

Στο Κιλκίς η απομάκρυνση του κ. Σ. Τσιτουρίδη από τους συνδυασμούς της ΝΔ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρηγίλλης δυσκολεύθηκε παρά πολύ στο να «κλείσει» τη λίστα.

Πριν καταλήξουν στην 45χρονη πρώην αστυνομικό κυρία Γαρ. Καρβουνιάτη από το Πολύκαστρο, «εισέπραξαν» δύο αρνήσεις: Η πρώτη από την επιχειρηματία κυρία Αθ. Λιάρτση και η δεύτερη από την πρόεδρο των γυναικών της ΝΔ στο Κιλκίς κυρία Ντ. Συμεωνίδου.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Βοιωτία, όπου από τη λίστα της ΝΔ αποχώρησε χθες η κυρία Σ. Πατσαντάρα και στη θέση της τοποθετήθηκε η κυρία Βασ. Μαχαίρα. Στη Ζάκυνθο αποχώρησε ο δικηγόρος κ. Δ. Μαρίνος και στη θέση του τοποθετήθηκε η κυρία Δ. Μαλαπέτσα.

Τέλος, από τους συνδυασμούς της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία αποχώρησε ο δικηγόρος και υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ, κ. Κ. Ναούμης, και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Αλ. Φραϊμης.

Ηττοπάθεια

Το κλίμα της ηττοπάθειας, που επιβεβαιώνεται πλήρως από την εξέγερση των υποψηφίων, έχει φτάσει πλέον και στη Ρηγίλλης.

Στελέχη της κεντρικής διοίκησης του κυβερνώντος κόμματος μιλούν ευθέως για «ήττα» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν ο κ. Κ. Παπούλιας αρνηθεί την υποψηφιότητα, να προκαλέσει η ίδια εκλογές τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των προσώπων αυτών, «εάν ο κ. Παπούλιας αρνηθεί την πρόταση να είναι και πάλι υποψήφιος και η ΝΔ απορροφήσει γρήγορα τους κραδασμούς της ήττας, τότε μπορεί να υπάρξει μια αντιπαράθεση στον άξονα «Τι είπες - τι έκανες».

«Πιστεύουμε», συμπλήρωναν, «ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποδειχθεί αναξιόπιστος και στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών που έχει εξαγγείλει». «Εάν οι δημοσκοπήσεις μάς δείξουν κάποια θετικά ευρήματα, δεν αποκλείεται να πάμε κι έτσι», κατέληξαν.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ

Νέο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και προς τους ψηφοφόρους του αναμένεται να στείλει την Παρασκευή ο κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος κάνει πράξη την υπόσχεσή του ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλός, μετά τον αποκλεισμό του από τους συνδυασμούς της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης έχει καλέσει την Παρασκευή το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη (στο πολιτικό του γραφείο), τους ψηφοφόρους του και αναμένεται να καταγγείλει για ακόμη μία φορά προσωπικά τον κ. Κ. Καραμανλή για την απόφαση απομάκρυνσής του από τις εκλογικές λίστες.

Ο κ. Τσιτουρίδης είναι αποφασισμένος να «τραβήξει» κι άλλο «το σκοινί», καθώς θεωρεί ότι αδικήθηκε κατάφωρα από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, είναι βέβαιον ότι θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα «πρέπει να παίξουν για τη φανέλα». Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο θέλει να τονίσει ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν θα πολιτευτεί με άλλο κόμμα, όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν, αλλά αντίθετα ότι παραμένει στη ΝΔ και θα είναι «παρών» στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Στην εκλογική του περιφέρεια, τοπικά στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την οργή τους για την απόφαση του πρωθυπουργού και «βομβαρδίζουν» με τηλεγραφήματα αγανάκτησης τη Ρηγίλλης. Κάνουν λόγο για αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο Κιλκίς και θεωρούν δεδομένες τις απώλειες για το κόμμα.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, οι διαρροές προς τον ΛΑΟΣ αλλά και άλλα κόμματα θα έχουν ως αποτέλεσμα η ΝΔ, που είχε συγκεντρώσει 51% το 2007, ύστερα από πολλά χρόνια να πάρει μόνο μία έδρα, την οποία το πιο πιθανό είναι να καταλάβει ο Κ. Κιλτίδης.

Γ. Σαραντάκος - Χρ. Τελίδης


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Και ο Καραμανλής υποκλίνεται στον θείο

Με τον 80χρονο θείο του, Αχιλλέα Καραμανλή, στο πλευρό του να υποβαστάζεται από δύο αστυνομικούς, ξεκίνησε χθες από τις Σέρρες τις ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ηταν μια συγκέντρωση μικρή και με αρκετούς μεταφερόμενους, ενώ για να στηρίξουν τον πρόεδρο της ΝΔ έφτασαν και από τη Θεσσαλονίκη γνωστοί καραμανλικοί με επικεφαλής τους κουμπάρους του, τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Βάκη Φραντζή και τον επιχειρηματία Σταύρο Λαζαρίδη.

Η συγκέντρωση μάλιστα έγινε με φόντο πάνω από την εξέδρα όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός, το πολιτικό γραφείο του Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος έφτασε και περπάτησε τα λίγα μέτρα μέχρι την πλατεία μαζί με τον Κ. Καραμανλή και πήρε θέση δίπλα στη σύζυγο του πρωθυπουργού, Νατάσα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι προσέρχεται στις εκλογές χωρίς οικονομικό σχέδιο, με υποσχέσεις παροχών που είναι έξω από κάθε πραγματικότητα και το χαρακτήρισε έκθεση επικίνδυνων ιδεών.

Υποστήριξε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ, ενώ μιλά για μέτρα εξυγίανσης, δεν τα αποκαλύπτει. Ο πρωθυπουργός είπε ότι, αν υλοποιηθούν τα όσα προτείνει το ΠΑΣΟΚ με την έκθεση ιδεών, η ανάκαμψη για την Ελλάδα θα είναι αδύνατη κι αν υλοποιούνταν τότε θα ήταν καταστροφή για τη χώρα μας.

Σημείωσε ακόμη ότι ο λογαριασμός για όλα όσα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ θα πήγαινε στα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα και θα υποθηκευόταν η ευημερία της σημερινής, της αυριανής, αλλά και της μεθεπόμενης γενιάς.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του αγνοούν τα στοιχειώδη όταν υπόσχονται ότι θα κάνουν την Ελλάδα «Δανία του νότου», γιατί, όπως είπε, τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζουν σε τίποτα με εκείνα της Δανίας, η οποία είχε το 2008 δημοσιονομικό πλεόνασμα και ελάχιστο δημόσιο χρέος, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια δεν έκαναν τίποτα απέναντι στις στρεβλώσεις που ροκανίζουν τα εισοδήματα των πολιτών.

Ο κ. Καραμανλής επανήλθε και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τα θέματα των Σκοπίων και του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Τα μισόλογα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από το ΠΑΣΟΚ για τα Σκόπια πρέπει να διευκρινιστούν άμεσα και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες πουθενά, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ήταν αυτή που τράβηξε ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή.

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ότι πλήττει τα συμφέροντα του τόπου με όσα είπε για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και χαρακτήρισε ως ακατανόητη και περίεργη την άποψη ότι ο αγωγός υπηρετεί τα συμφέροντα της ρωσικής πλευράς.

Χρ. Τελίδης

Πηγή: Έθνος

Φεύγουν ψηφοφόροι και... υποψήφιοι


Σοκ σε Μαξίμου - Ρηγίλλης από το μπαράζ αποχώρησης 5 υποψήφιων βουλευτών, τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί στα ψηφοδέλτια

Πρωτοφανείς συνθήκες αποσύνθεσης, όπως τις χαρακτηρίζουν και κορυφαίοι υπουργοί, καταγράφονται στη Ν.Δ. την ώρα που κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση. Υποψήφιοι βουλευτές αρνήθηκαν την υποψηφιότητά τους ενώ είχε ανακοινωθεί στα ψηφοδέλτια, προκαλώντας πανικό.

Oι 5 υποψήφιοι που άνοιξαν την πόρτα της εξόδου βραχυκύκλωσαν τους επιτελείς της Ν.Δ., αφού παρόμοιες κινήσεις δεν είχαν καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. «Σε δύσκολους καιρούς υπήρχαν αρνήσεις στελεχών να τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια, αλλά αποχωρήσεις υποψηφίων μετά την ανακοίνωσή τους δεν είχε ξαναζήσει το κόμμα...», έλεγε σε κατάσταση απόγνωσης προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ.

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση των λεγόμενων βατοπεδινών αφήνοντας ως υποψηφίους τούς Κοντό και Μπασιάκο φαίνεται ότι καθόρισαν τη στάση των υποψηφίων που απέδρασαν από τα ψηφοδέλτια

Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι επιλογές του Κ. Καραμανλή για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των λεγόμενων βατοπεδινών. Και αυτό διότι τρεις από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές που απέδρασαν ήταν στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης και της Βοιωτίας όπου περιλαμβάνονται οι κ.κ. Κοντός και Μπασιάκος αντίστοιχα.

Στην Ξάνθη, ο πολιτικός μηχανικός Κων. Ζαγναφέρης ειδοποίησε προχθές το βράδυ τη Ρηγίλλης ότι δεν επιθυμεί να βρίσκεται στον ίδιο συνδυασμό με τον κ. Κοντό και απέσυρε την υποψηφιότητά του, η οποία είχε ανακοινωθεί επισήμως τη Δευτέρα από τη Ν.Δ. Με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, μάλιστα, είπε ότι επιθυμούσε να συμμετάσχει σε «καθαρά ψηφοδέλτια». Για τους ίδιους λόγους, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον συνδυασμό της Ξάνθης και ο πρώην βουλευτής Φίλ. Τσαλίδης, με αποτέλεσμα ύστερα από ώρες αναζήτησης νέου υποψηφίου η Ρηγίλλης να καταλήξει στην επιλογή του Στ. Σταματιάδη.

Νωρίς χθες το πρωί ακολούθησε νέο χτύπημα από τη Βοιωτία. Η εκπαιδευτικός Σοφία Πατσαντάρα γνωστοποίησε ότι αποσύρεται από τον γαλάζιο συνδυασμό, στον οποίο καταγράφονται τριγμοί λόγω υποψηφιότητας του Ευ. Μπασιάκου. Η ίδια ωστόσο επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους».

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός στην αντιμετώπιση των λεγόμενων βατοπεδινών αφήνοντας ως υποψηφίους τούς Κοντό και Μπασιάκο φαίνεται ότι καθόρισαν τη στάση των υποψηφίων που απέδρασαν από τα ψηφοδέλτια

Την ίδια στιγμή την αποχώρησή τους από τα ψηφοδέλτια αποφάσισαν άλλοι δύο υποψήφιοι που είχαν συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες, προκαλώντας πανικό στη Ρηγίλλης. Πρόκειται για τον δικηγόρο Κων. Ναούμη, ο οποίος είναι κεντρικό κομματικό στέλεχος με πολυετή θητεία στη Ρηγίλλης και είχε συμπεριληφθεί στον συνδυασμό Αιτωλοακαρνανίας και τον δικηγόρο Διον. Μαρίνο, η υποψηφιότητα του οποίου είχε ανακοινωθεί στη Ζάκυνθο. Τα δύο στελέχη εμφανίζονται ότι είχαν αρνηθεί εξαρχής την υποψηφιότητά τους, αλλά βρέθηκαν τελικώς στα ψηφοδέλτια υπό το βάρος των πιέσεων που δέχονταν οι επιτελείς του κόμματος να παρουσιάσουν τις λίστες, αφού είναι κοινό μυστικό πως γενικότερα υπήρχε απροθυμία συμμετοχής υποψηφίων.

Αργά το βράδυ λίγο πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών, η Ρηγίλλης δέχθηκε μια ακόμη ψυχρολουσία: από το ψηφοδέλτιο της Φλώρινας παραιτή θηκε η Αναστασία Παυλίδου. Στο κομματικό επιτελείο σήμανε αμέσως συναγερμός για να αποτραπεί το ενδεχόμενο και άλλων αποχωρήσεων, αφού σε αυτή την περίπτωση τα ψηφοδέλτια θα έμεναν με κενές θέσεις ή η Ν.Δ. θα διακινδύνευε να παρουσιάσει υποψηφιότητες που θα απέρριπταν οι δικαστικές αρχές ως εκπρόθεσμες.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Σ. Τσιτουρίδης δεν δείχνει πρόθυμος να καταθέσει τα όπλα. Η θέση του στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς καλύφθηκε άρον άρον χθες με την υποψηφιότητα ενός συνταξιούχου αστυνομικού, αλλά ο ίδιος διαμηνύει σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ότι θα επανέλθει στις καταγγελίες του περί διαπλοκής με αποκαλύψεις για εξ απορρήτων συνεργάτες του Πρωθυπουργού (σ.σ. στους οποίους, όπως λένε πολιτικοί φίλοι του, δεν περιλαμβάνονται εν ενεργεία υπουργοί).

Επικρατείας βαρόνων

Σε Α΄ Θεσσαλονίκης και Λάρισα αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ο Πρωθυπουργός, ενώ έως την Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σ΄ αυτό επικεφαλής θα είναι εκ νέου ο κ. Μιλτ. Έβερτ και θα ακολουθούν οι κ.κ. Δημήτρης Σιούφας, Γιώργος Σουφλιάς και Βαγγέλης Αντώναρος ενώ πληθαίνουν οι φήμες ότι στην τέταρτη θέση ενδεχομένως να είναι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η συγκεκριμένη σύνθεση, εάν τελικά επιβεβαιωθεί, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και ζητούν από τον Κ. Καραμανλή να τολμήσει να βάλει στο ψηφοδέλτιο που αποτελεί τη βιτρίνα του κόμματος δύο τουλάχιστον νέα πρόσωπα σε εκλόγιμες θέσεις.

Ο κ. Καραμανλής επέλεξε να παραμείνει στην Α΄ Θεσσαλονίκης, που αποτελεί παραδοσιακά την εκλογική περιφέρειά του, αλλά θα είναι υποψήφιος και στη Λάρισα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες της Ν.Δ. στον θεσσαλικό κάμπο. Στη Ν.Δ., άλλωστε, δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι στη Λάρισα θα υπάρξουν μεγάλες διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ λόγω και της μεταγραφής στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη του πρώην βουλευτή κ. Γ. Γαρουφαλιά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος εμφανίζεται πολύ αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επικεφαλής είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κoραντής.


Παιχνίδι με την προεδρική εκλογή

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ηττοπάθειας, πάντως, διαχέεται σε όλη την κομματική πυραμίδα και σχεδόν όλα τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν στρέψει πλέον το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα». Κορυφαία κομματική πηγή σε συζήτηση που είχε χθες με δημοσιογράφους προεξοφλούσε την ήττα στις 4 Οκτωβρίου και άφηνε να εννοηθεί ότι ο σχεδιασμός της Ν.Δ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το προβάδισμα και το εύρος της αυτοδυναμίας που μπορεί να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να κινηθεί με στόχο μια εκλογική «ρεβάνς» τον Μάρτιο, εάν ο κ. Παπούλιας δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και, βεβαίως, η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα επιτρέπει στη Ν.Δ. να διατηρεί ελπίδες.

«Εάν η Ν.Δ. απορροφήσει γρήγορα τους κραδασμούς της ήττας, μπορεί να πάμε σε μια αντιπαράθεση στον άξονα “τι είπες, τι έκανες”, γιατί πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου θα αποδειχθεί αναξιόπιστος και στο πρόγραμμα των 100 ημερών που έχει εξαγγείλει. Εάν οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν κάποια θετικά ευρήματα, δεν αποκλείεται να πάμε κι έτσι...» έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθετε ότι οι τελικές αποφάσεις της Ν.Δ. θα εξαρτηθούν και από το πρόσωπο που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στη συζήτηση, πάντως, με την ίδια πηγή έγινε αναφορά σε μια πιθανή υποψηφιότητα των κ.κ. Σουφλιά, Σιούφα και Δήμα, από τη στιγμή που ο κ. Παπούλιας επιθυμεί να αποχωρήσει.

Υπαναχώρηση

Το ίδιο στέλεχος εμφανιζόταν προβληματισμένο και από την τακτική που ακολουθεί η Ν.Δ. από την ώρα προκήρυξης των εκλογών (με το «πάγωμα» μισθών και τις συνεχείς υποσχέσεις για... ακόμη χειρότερες ημέρες), αλλά όπως έλεγε, «το κόμμα δεν μπορεί να αλλάξει τακτική στη μέση του δρόμου». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το ζήτημα αυτό έχει εξεταστεί και στο Μαξίμου και αναμένεται ο Πρωθυπουργός να προσπαθήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις, υποσχόμενος στήριξη των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων (με έκτακτο επίδομα 500 ευρώ για το 2010).

Πηγή: Τα Νέα

Βύρων Πολύδωρας: Κάλπικος ο λόγος του ΛΑΟΣ


Τις συνεχείς παρεμβάσεις του Βύρωνα Πολύδωρα δεν τις βλέπουν με καλό μάτι στο στρατόπεδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που επηρεάζει καθοριστικά την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας για να μην κατευθυνθούν προς το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Χθες ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών ανέδειξε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο ΛΑΟΣ. «Θα σας πω γιατί διαφωνώ με το ΛΑΟΣ: διότι θεωρώ το λόγο του κατά επινόηση συντεταγμένο, όχι αυθεντικό, γιατί εγώ μίλησα για τα ίδια θέματα πατριωτικά, εθνικά, έννομης τάξης –νόμου και τάξεως που λέμε–, μίλησα νωρίτερα, εγκαιρότερα, πολύ πιο παραστατικά ίσως και πειστικά και είμαι στη Ν.Δ.

Είμαι στη Ν.Δ. και ισχυρίζομαι ότι η Ν.Δ. κρατάει αυτό σαν εικόνισμα, ως θεματολόγιο, ως πυρήνα πολιτικής και δεν χρειάζεται καθόλου μα καθόλου στο δευτερογενή, για να μην πω κάλπικο, λόγο που επικαλείται, που προτείνει το ΛΑΟΣ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: Απογευματινή

Παραιτήθηκε σύσσωμη η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ Θεσπρωτίας


Αποχωρεί από το κόμμα σύσσωμη η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ Θεσπρωτίας, μετά από απόφαση του κόμματος να τοποθετηθεί στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ ο κ. Δήμας.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής, δηλώνουν προδομένα και απογοητευμένα και κάνουν λόγο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση

Πηγή: Zougla.gr