Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Υψηλάντης – Αρβανίτης έγιναν «μαλλιά κουβάρια» μέσα στη Βουλή

Διάλογοι απείρου κάλους ακούστηκαν πάλι στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας – η οποία αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη.

‘Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης, είπε στον Μ. Αρβανίτη να μην  περιτολογεί με αναφορές για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά να τοποθετηθεί επί του εισαγγελικού αιτήματος και όσων του προσάπτει η Δικαιοσύνη.

Ο διάλογος τους:

Γιώργος Πιπερόπουλος: κ Σκυλακάκη, “σκυλεύουν» το πτώμα της Ελλάδος;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ο κ Θόδωρος Σκυλακάκης δεν είναι ένα «τυχαίο» πρόσωπο στο ελληνικό πολιτικό παλκοσένικο και ΔΕΝ υπήρξε ένας αλεξιπτωτιστής στην Κεντροδεξιά παράταξη. Έχει πλούσιο βιογραφικό από τα φοιτητικά του χρόνια στη ΔΑΠ και μετά στην ΝΔ και στη συνέχεια, αφού διαγράφηκε από τη ΝΔ του κ Σαμαρά εξαιτίας των Μνημονίων, προσχώρησε στη ΔΡΑΣΗ όπου τώρα πέραν της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή είναι και ο 3ος Πρόεδρός της.

Ομολογώ ότι οι δρόμοι μας, με τον κ Σκυλακάκη, δεν διασταυρώθηκαν ποτέ αλλά καθώς διάβασα τη δήλωσή του αναφορικά με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ θεώρησα ότι αυτά που λέει είναι όχι μόνο ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ αλλά αποκαλυπτικά για έναν φορέα που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και για τις διαδικασίες που ακολουθεί «εκποιώντας» περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Ξεκίνησαν τα πρώτα σεμινάρια για το 2014 του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Δήμου Πολυγύρου

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (δια της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) συνεχίζει τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά την περίοδο του έτους 2013 υλοποιήθηκαν από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πολυγύρου 14 προγράμματα, σε Ορμύλια, Παλαιόχωρα, Σανά, Γεροπλάτανο και Πολύγυρο, με θεματικές, μεταξύ των άλλων: επεξεργασία κειμένου, διαδίκτυο, διακόσμηση, υπολογιστικά φύλλα, ρωσικά για τον τουρισμό κ.ά.

Το παιδικό έργο «Παιχνιδοκαμώματα» στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το παιδικό έργο «Παιχνιδοκαμώματα», από το Πολυθέαμα για Παιδιά, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και  ο Δήμος Σιθωνίας,  το  Σάββατο  22 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00,  στο Δημοτικό Σχολείο Νικήτης.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Τα "παιχνιδοκαμώματα" είναι μια διαδραστική παράσταση στην οποία τα παιδιά έχουν ενεργή συμμετοχή στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ανακοίνωση Τύπου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. "ΟΜΟΝΟΙΑ"

κλικ για μεγέθυνση

Πολιτισμός και Ηθική


Σε βαθιά κρίση, εδώ και καιρό, Ελλάδα και Ευρώπη ψάχνουν τη θεραπεία μέσα από χρηματοπιστωτικές συνταγές. Παντού αριθμοί και στατιστικές, όλα ξεκινούν και καταλήγουν σε αριθμούς. Μια αριθμοφρενίτιδα περιβάλλει την καθημερινότητα μας στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση.

Θύμα αυτής της κατάστασης κι ο πολιτισμός, όπου είτε εκ μέρους των κρατικών θεσμών είτε εκ μέρους των καλλιτεχνών ακούγεται συχνά η δημιουργική δυσπραγία ως αποτέλεσμα έλλειψης «μπάτζετ».

Αυτά είναι ψευτοδικαιολογίες.  Γιατί εκτός από ό,τι αγγίζει τις υποδομές, που εκ των πραγμάτων χρειάζονται χρήματα, τα υπόλοιπα, και κυρίως ό,τι αφορά τη δημιουργία, δεν εξαρτώνται κυρίως από χρηματικές δαπάνες.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Αλλάζει «πιάτσες» η Βιομηχανία του Σεξ…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Η είδης αφορά στο αρχαιότερο επάγγελμα που γοργά προσαρμόζεται στην εποχή της πληροφορικής και του internet, τουλάχιστον στην Αμερική, όπως δείχνει πρόσφατη και μακροχρόνια και εκτενής έρευνα.

Πρόκειται για μια μελέτη στις δομές και τις λειτουργίες της Βιομηχανίας του Σεξ που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και εστιάσθηκε στις Αμερικανικές μεγαλουπόλεις Ατλάντα, Ντάλας, Ντένβερ, Κάνσας Σίτυ, Μαϊάμι, Σηάττλ, Σαντιέγκο και Ουάσιγκτον φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ευρήματα.

Η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει το γεγονός ότι πολλές γυναίκες (και μαζί τους πολλοί μαστροποί που τις εκμεταλλεύονται κερδίζοντας από 5 έως 33 χιλιάδες δολάρια κάθε εβδομάδα) αποφεύγουν πλέον τις καθιερωμένες «πιάτσες»