Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή αγωνίας Β. Μαρκεζίνη και Θ. Καρυώτη στον Λ.Παπαδήμο για ΑΟΖ!


Επιστολή
με την οποία καλούν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει άμεσα σε ανακήρυξη της Αποκλειστικης Οικονομικής Ζώνης έστειλαν ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Καρυώτης, επικαλούμενοι την αποκάλυψη του defencenet.gr για την έμμεση αλλά σαφή άρνηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου να δεχθεί ότι η Μεγίστη (Καστελόριζο) συνιστά για την Ελλάδα χερσαίο τμήμα το οποίο επεκτείνει την ελληνική ΑΟΖ προς τα Ανατολικά και νότια. Στην επιστολή καταγγέλλουν και τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια για την αντεθνική πρόθεσή του να στείλει το φυσικό αέριο της Κύπρου στην... Τουρκία!

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας,

To Πατριαρχείο καταγγέλλει τη Μόσχα


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει ως «επέμβαση» της ρωσικής εκκλησίας στις υποθέσεις του τις δηλώσεις και τα διαβήματα που έγιναν υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο Φανάρι μετά τη σημερινή συνάντηση της Συνόδου, τονίζει ότι το Άγιο Όρος, είναι «κανονικόν έδαφος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. «Αποτελείται μεν από Ορθοδόξους μοναχούς διαφόρων εθνοτήτων, τούτο όμως ουδόλως προσδίδει εις αυτό πανορθόδοξον χαρακτήρα, επιτρέποντα την οιασδήποτε μορφής επέμβασιν εις αυτό άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συζήτηση του «θέματος της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η περί αυτόν Σύνοδος εκφράζουν «λύπην» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ηγούμενο Εφραίμ,

Εξευτελιστική η κηδεία Γκλιγκόρωφ

Ντροπή για τους φασίστες του ακροδεξιού καθεστώτος του VMRO, του οποίου δεν παρέστη κανένα μέλος στην κηδεία. Oύτε ο Γκρούεφσκι.

Τον πήγαν στο νεκροταφείο, στην καρότσα ενός ..αγροτικού.

Το αδίστακτο υπερεθνικιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι, επεφύλαξε την πιό ταπεινωτική κηδεία που θα μπορούσε να φανταστεί άνθρωπος, για τον πρώτο πρόεδρο της γειτονικής μας "δημοκρατίας".

Όχι μόνο δεν τον κήδεψαν με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά τον διέσυραν στο "τελευταίο ταξίδι" μεταφέροντάς τον με ...αγροτικό. Ο Κίρο Γκλιγκόρωφ είχε την ατυχία...να μην είναι μέλος της "συμμαχίας των πρόθυμων", ήταν ντόπιος πατριώτης, σε αντίθεση με τον εκλεκτό της Δύσης, Γκρούεφσκι, πρώην υπάλληλο παγκοσμίων τραπεζών.

Tagesspiegel: Καμία Δυτική χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση

«Οι ελλιπείς μεταρρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Λίγο πριν τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εντείνεται η ανησυχία στην Αθήνα, με τα περιθώρια να στενεύουν», αναφέρει σε σημερινό άρθρο η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι σωστές, ωστόσο επιδεινώνουν την ύφεση. Είναι σωστό οι αποθανόντες να μην λαμβάνουν πλέον σύνταξη. Οι απόγονοί τους έχουν όμως τώρα μικρότερο εισόδημα. Είναι σωστό να μειώνεις τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά πολλοί Έλληνες χάνουν έτσι το μισθό και τη θέση τους. Είναι σωστό να κλείνεις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις. Αλλά και αυτό κοστίζει θέσεις εργασίας.

Στο τέλος δεν αποκλείεται να παραμείνει μόνον ο τουρισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί να θρέψει όλους τους Έλληνες.

Θεσσαλονίκη: Αποκτά και πάλι «ζωή» το αρχαίο υδραγωγείο του Χορτιάτη


Επί 19 αιώνες, το υδραγωγείο του Χορτιάτη, το μοναδικό σωζόμενο μνημείο στο είδος του στην Κεντρική Μακεδονία, τροφοδοτούσε με νερό τη Θεσσαλονίκη. Το πέρασμα του χρόνου, όμως, καθώς και οι ανθρώπινες επεμβάσεις άφησαν πάνω του "πληγές", τις οποίες προσπαθεί να επουλώσει η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τις εργασίες στερέωσης και ανάδειξης που υλοποιεί και οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες, που έχουν προϋπολογισμό περίπου 640.000 ευρώ, προχωρούν με αργούς ρυθμούς, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν και πάλι από το Μάρτιο, με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, καθώς στο Χορτιάτη είναι δύσκολο να γίνουν ανασκαφικές εργασίες το χειμώνα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

Έκλεισαν συμφωνία: Τουρκική ναυτική βάση στη Λιβύη!

Η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε από το τουρκικό Ναυτικό να αναλάβει την αναδιοργάνωση και το κτίσιμο εξ αρχής του λιβυκού Ναυτικού και σε αντάλλαγμα προσφέρει τουλάχιστον μία βάση στην περιοχή της Βεγγάζης, ακριβώς απέναντι από την Κρήτη και τις περιοχές όπου κρύβουν τα χρυσοφόρα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Άγκυρα, όπως αναφέρουν πηγές του ΝΑΤΟ, δέχθηκε ασμένως της λιβυκή πρόταση και ένα πρώτο μεγάλο κλιμάκιο Τούρκων αξιωματικών, μηχανικών και ειδικών οπλικών συστημάτων θα ταξιδέψει μέχρι το Πάσχα στην Βεγγάζη. Αυτονόητο είναι ότι ανοίγεται και μια τεράστια αγορά για την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Θα είναι η δεύτερη βάση που θα αποκτήσει το τουρκικό Ναυτικό μετά την βάση της Αλβανίας και θα έχει ολοκληρώσει την περικύκλωση της χώρας και από το Νότο μετά τον Βορρά και τα πολύ σοβαρά στρατηγικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η βάση της Αλβανίας στον ανεφοδιασμό των τουρκικών υποβρυχίων που δρουν σε Ιόνιο και Αδριατική.

Αλβανός συνέληφθη στη βάση της Ελευσίνας


Μάκης Πολλάτος

Πρωτοφανές περιστατικό

Στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, άνδρες της ασφάλειας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας, συνέλαβαν ένα Αλβανό αγνώστων στοιχείων ο οποίος περιπλανιόταν ασκόπως μέσα στην αεροπορική βάση!

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας της 112 Πτέρυγας Μάχης προσπάθησαν να καταλάβουν τι γύρευε ο Αλβανός μέσα στην στρατιωτική εγκατάσταση, χωρίς όμως να βγάλουν άκρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς δεν μιλούσε ελληνικά (ή έκανε ότι δεν καταλαβαίνει την ελληνική) και φαινόταν να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κίμων Κουλούρης για Χρήστο Παπουτσή (Video)

Σαμαράς: εκλογές 8 Απριλίου, δεν συναινώ σε περικοπές και δραματοποιήσεις


Ποιές δραματοποιήσεις; Το ατελείωτο δράμα των Νεοδημοκρατών, το νοιώθετε εκεί στη Συγγρού;
Όλο και πιο πίσω πάνε οι εκλογές... Γιατί να γίνουν εκλογές;
Παπαδήμος, η Ελληνική έκδοση του Κιμ Γιονγκ Ιλ...
Εθνικιστές Αντώνη μου, Εθνικιστές... Μην ακούς τι λένε αυτοί οι κακοί...
Παπαδήμος για πάντα!

Μπορεί να έβαλε λίγο νερό στο κρασί του ως προς την ημερομηνία των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα δεχθεί, όπως είπε στην “τετ α τετ” συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο, μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί.

Ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικας η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο αρχηγός της Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρος πως τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι απόφαση της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές που η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί να γίνουν αργότερα από τις 8 Απριλίου.

Νέα Υόρκη: Τιμή-ρεκόρ σε δημοπράτηση αρχαίων ελληνικών νομισμάτων

Η πρώτη όψη του εξαιρετικής τέχνης χρυσού στατήρα από το Παντικάπαιον με απεικόνιση γενειοφόρου Σάτυρου

25 εκατ. δολάρια για τη συλλογή «Prospero»

Μαρία Θερμού

Τα παγκόσμια ρεκόρ έσπασε η δημοπράτηση συλλογής αρχαίων ελληνικών νομισμάτων την περασμένη Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Baldwin's φθάνοντας τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Υπερδιπλασίασε δηλαδή τις εκτιμήσεις προ πώλησης.

Πρόκειται για την πλέον φημισμένη συλλογή «Prospero» αποτελούμενη από 642 πολύτιμα νομίσματα, τα οποία είχαν συλλεχθεί ένα προς ένα με γνώμονα την αξία, τη σπανιότητα και την ομορφιά τους.

Welt: H Γερμανία κερδίζει από την Ελλάδα ακόμη και εν μέσω κρίσης

Στους γιατρούς και στην κηδεία σου να τα φας χοντρή νεο-ναζίστρια Μέρκελ!

Εκτενές ρεπορτάζ για τα συμβόλαια στρατιωτικού εξοπλισμού που υπογράφουν οι γερμανικές εταιρείες με τις ελληνικές αρχές φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Welt -τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν έχει πρόβλημα όχι μόνο να επωφεληθεί, αλλά ακόμη και να πιέσει για προγράμματα που... δεν τα αγγίζει το Μνημόνιο.

«Εάν δοθεί η επόμενη δόση, υπάρχει πραγματικό ενδεχόμενο να υπογραφτούν νέα συμβόλαια» αναφέρει -ή «υπόσχεται...»- παράγοντας από την Αθήνα, ενώ η εφημερίδα σημειώνει πως Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ως «παράλογο» το ότι ενώ οι επόμενοι μήνες θεωρούνται κρίσιμοι ακόμη και για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη,

Στ. Χόκινγκ: Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο αποικισμός του διαστήματος...

Ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ δεν μπόρεσε, για λόγους υγείας, να παραστεί στο διεθνές κοσμολογικό συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ προς τιμήν του, με αφορμή τα 70ά γενέθλιά του. Όμως είχε την ευκαιρία, έστω και μέσω της μαγνητοσκοπημένης ομιλίας του, να τονίσει για μια ακόμη φορά ότι το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα άστρα, καθώς στη Γη αντιμετωπίζει αυξανόμενο κίνδυνο για ένα πυρηνικό ή κλιματικό Αρμαγεδώνα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στο διάστημα για χάρη του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Δε νομίζω ότι θα επιβιώσουμε για άλλα χίλια χρόνια, χωρίς να αποδράσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», ανέφερε. Λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών του BBC, ο βρετανός επιστήμονας προέτρεψε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν αποικίες στον Άρη και πέρα από αυτόν σε άλλα σώματα του ηλιακού μας συστήματος, αν και εκτίμησε ότι δύσκολα θα γίνει αυτό κατά τα επόμενα 100 χρόνια.

Ο Λουκάνικος... έγραψε άρθρο στο Huffington Post! (Video)


Όλα τα έχει κάνει ο Λουκάνικος, -αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος σκύλος της υφηλίου και προσφάτως τιμηθείς από το  ΤΙΜΕ ως πρόσωπο της χρονιάς-, καιρός ήταν να αρθρογραφήσει και στο πιο διάσημο blog  του κόσμου, το  Huffington Post. Η δημοσιογράφος Samantha Marshall αποφάσισε να τον...εκπροσωπήσει. Σκέφτηκε λοιπόν να γράψει ένα γράμμα εκ μέρους του Λουκάνικου που θα μιλάει για τη ζωή του, για το πως είναι να ζει κάποιος στα τέσσερα πόδια, για την αγανάκτηση του τον περασμένο Ιούνιο και τι συνέβη όταν τα ΜΑΤ έριξαν χημικά!

Στο τέλος δίνει και τη δική του συμβουλή στους ανθρώπους. Διαβάστε μέρος του «γράμματος»:

«Το όνομά μου είναι Λουκάνικος, που παραπέμπει σ 'αυτά νόστιμα ελληνικά αλλαντικά παρασκευασμένα από χοιρινό και αρνί που είναι και ένα από τα αγαπημένα σνακ μου.