Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τουρκία: Δακρυγόνα και αντλίες νερού ενάντια στους διαδηλωτές

EPA/TOLGA BOZOGLU

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους που οδηγούν στην Πλατεία Ταξίμ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν η αστυνομία εκτόξευσε τα δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο γρήγορα διασκορπίστηκε στους γύρω δρόμους.

 Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στην Άγκυρα προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 που είχαν συγκλονίσει την Τουρκία.

«Όχι» του ΣτΕ σε δημιουργία βουδιστικού ναού στον Χολομώντα Χαλκιδικής

Απερρίφθη η προσφυγή 19 βουδιστών

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Με την σφραγίδα του  Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία βουδιστικού ναού, αλλά  και οργανωμένου βουδιστικού κοινόβιου στην περιοχή Τραπέζι του  Χολομώντα του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με οριστική και αμετάκλητη  απόφασή τους απέρριψαν την προσφυγή  19 βουδιστών που προσπάθησαν χωρίς πολεοδομική άδεια να μετατρέψουν κτίριο  κατοικιών σε θρησκευτικό χώρο. Ναι μεν κατά το Σύνταγμα και τη διεθνή νομοθεσία είναι ελεύθερη και επιβεβλημένη η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, ξεκαθαρίζουν οι δικαστές, αλλά υπό την βασική προϋπόθεση ότι θα  εφαρμόζονται και θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι νομοθετικοί κανόνες   σε όλους τους τομείς (δημόσια ασφάλεια, υγεία, κ.λπ.).

«Ξενητεμέντσα Παναΐα»: To πρώτο βιντεοκλίπ που γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά του Πόντου [Video]

Για πρώτη φορά δόθηκε άδεια για βιντεοκλίπ στο επί 16 αιώνες σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και δεν θα μπορούσε παρά να αφορά στο τραγούδι «Ξενητεμέντσα Παναΐα», ένα τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου που ερμηνεύει η «αφρόκρεμα» του ποντιακού τραγουδιού.

Τους στίχους έγραψε ο Γιάννης Κοσμίδης και τραγουδούν οι Στάθης Νικολαΐδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης και Κώστας Αγέρης.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μίλησε για τη συγκίνηση την οποία όλοι ένοιωσαν πατώντας στα μαρτυρικά εδάφη και το ιστορικό μοναστήρι τραγουδώντας για την «Ξενιτεμένη» Παναγία Σουμελά, ενώ αποκάλυψε ένα μικρό «θαύμα» στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Φρονηματιστικός μπούσουλας οι Ευρωεκλογές για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Γράφει ο Προδρόμου Κων/νος
Ανεξάρτητος Έλληνας

Συναγωνιστές ο λαός με την σοφία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα στα κόμματα, όπως και σε εμάς. Μας είπε με ηχηρό τρόπο διορθώστε την πορεία σας. Πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες που έπαιξαν το ρόλο τους στο αποτέλεσμα αυτό πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναλύσουμε τα αίτια της μειωμένης αποδοχής μας από τον κόσμο.

Κατά την γνώμη μου δύο είναι οι κύριοι λόγοι της αποτυχίας μας ως αναφορά το κίνημά μας.

Α. Οι οργανωτικές μας αδυναμίες και παραλήψεις που είχαν αντίχτυπο στη λειτουργία μας ως ενιαίος ζωντανός κομματικός οργανισμός.

Προσεύχονται για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί (Φωτορεπορτάζ - Βιντεο)

Αποστολή του seleo.gr - Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Τελετή μπροστά στην Αγία Σοφιά διοργάνωσε στις τέσσερις το πρωί, την ώρα της πρωινής προσευχής, ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να επαναλειτουργήσει ο ναός ως τζαμί.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη . Οι διοργανωτές αναφέρουν για 100.000 πιστούς

Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι για άλλη μια φορά υπό συζήτηση στην Τουρκία. Αφορμή αυτή τη φορά αποτέλεσε η πρόταση νόμου που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαμί Γιλντιρίμ (πρώην βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) για μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί καθώς και η 561η επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Γιώργος Πιπερόπουλος: ΟΛΟΙ, πλέον, οι δρόμοι οδηγούν στο Βερολίνο!...


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Δεν θέλω να παρεξηγήσετε την παράφραση της ιστορικής φράσης «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη» που περιέγραφε την απόλυτη ισχύ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πιστεύω, όμως, ότι αντικειμενικά στην ΕΈ των 28 χωρών-μελών μετά την επανεκλογή της κ Μέρκελ για 3η κατά σειρά 5ετή θητεία στην Γερμανική Καγκελαρία ο τίτλος περιγράφει την πολιτικό-οικονομική πραγματικότητα.