Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δραματική δήλωση Αναστασιάδη σε Λαγκάρντ: Με εξωθείτε σε παραίτηση - Θα παραιτηθώ και θα το μετανιώσετε

O κύπριος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης καθώς φτάνει στον τόπο τη συνάντησης με τους Ρομπάι και Μπαρόζο

Ανοιχτή η ώρα έναρξης του Eurogroup - Αμετακίνητος ο Σόιμπλε - Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμφωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας - Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για την εξαγορά Λαϊκής και Κύπρου - Έντονο παρασκήνιο και διαβουλεύσεις ακόμα και μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης - 100 ευρώ το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ της Κύπρου - Διαδήλωση στη Λευκωσία από μέλη του ΑΚΕΛ υπέρ του Αναστασιάδη

21:30 - Ο κ. Αναστασιάδης αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου είπε στις Βρυξέλλες ότι με βάση αυτά που ζητούν οι διεθνείς δανειστές σε έξι μήνες η Τράπεζα θα χρεωκοπήσει

Θεσσαλονίκη : Διαμαρτυρία στο Σταυρό για τα μεταλλεία στις Σκουριές

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Στρυμωνικού του δήμου Βόλβης, που κάλεσαν τους πολίτες της περιοχής να συγκεντρωθούν το πρωί στην κεντρική πλατεία του Σταυρού με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

¨… ας είναι λίγα τα μετερίζια μας…¨


γράφει ο  Αγγελος Αγγελίδης

Αγαπητοί μου Φίλοι και Συνάδελφοι.

Καθημερινοί σύντροφοι στη δουλειά, στο καφενείο, στους αγώνες.

Είναι σαφές και όλοι εμπεδώσαμε διαχρονικά ότι όλες οι ιδεολογίες πολιτικές και κοινωνικές έχουν ένα σκοπό. Από όπου και να προέρχονται, όποιοι και να τις ευαγγελίζονται, αυτές οι ιδεολογίες θα στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών για ένα καλύτερο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο των λαών. Εκεί ελπίζουν τα αδύναμα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο.

Είναι δυσνόητο και οδυνηρό και συγχρόνως μάταιο και αναχρονιστικό να καταφεύγουμε σε αδικαιολόγητες μεταξύ μας καταστάσεις. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που λείπουν πολλά από τους Ελληνες. Η χώρα μας δοκιμάζεται και ο λαός μέρα με τη μέρα καλείται να επιδείξει αρετές όπως η σύνεση, η υπομονή, η ομοψυχία, η κατανόηση, η συνεργασία, η αλληλεγγύη. Χωρίς αυτό το ζύμωμα τίποτε δεν θα πετύχουμε.

Αναστασιάδης: «Αισθανόμαστε οργή για το σημερινό κατάντημα»


«Αισθανόμαστε οργή, γιατί ένας λαός της αξιοπρέπειας, της ευημερίας και της σιγουριάς έχουμε οδηγηθεί στο σημερινό κατάντημα.  Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, χάνουν τα χρήματά τους, στέκονται στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων και των συσσιτίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα στα Χανδριά, την οποία ανέγνωσε ο Υπ. Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

"Η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι όταν πριν από 25 περίπου ημέρες ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο βαθειά οικονομική κρίση της ιστορίας της πατρίδας μας. Η Κύπρος, είπε, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Γνωρίζετε ότι έχουμε παραλάβει ένα κράτος υπό χρεοκοπία».

Ωρα Μηδέν για τη Κύπρο- Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Σε αγώνα δρόμου για συμφωνία με την τρόικα έως το κρίσιμο Eurogroup της Κυριακής επιδίδεται η κυπριακή κυβέρνηση με διαρκείς συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης παραμένει ρευστό. Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις προκλήθηκε αργά το βράδυ με ευθύνη του ΔΝΤ, το οποίο εγείρει νέες αξιώσεις ζητώντας να εφαρμοστεί το μοντέλο της Λαϊκής και στην Κύπρου.

Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου, αλλά και έκτακτη εισφορά ύψους 4% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Παγιωμένη στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα μικρότερο και από το ποσοστό του στατιστικού λάθους στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και τάση για παγίωση στην τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα της εταιρείας Kappa Research για το «Βήμα της Κυριακής» και της Metron Analysis για την Κριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Στα υπόλοιπα η εξελίξεις στην Κύπρο επηρεάζουν με τον κόσμο να ζητά πιο σκληρή διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας  ενώ όμως ο κόσμος εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και να δείχνει ανοχή στην τρικομματική κυβέρνηση.

Στη Θεσσαλονίκη Βυζαντινολόγοι από την Αθήνα- Ζητούν να παραμείνουν τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου


Τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, όπου βρέθηκαν τα νέα ευρήματα, επισκέφθηκαν Αθηναίοι Βυζαντινολόγοι, μέλη της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το σκοπό αυτό.

Η ομάδα των αρχαιολόγων συγκεντρώθηκε στην Καμάρα και από εκεί κινήθηκε κατά μήκος της Εγνατίας οδού, μέχρι τον σταθμό, όπου εντοπίστηκαν τα ευρήματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους να διατηρήσει η πολιτεία τον μαρμαροστρωμένο δρόμο, που εντοπίστηκε στη συγκεκριμένη θέση, ως επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα συνυπάρχει με τις κυκλοφοριακές της ανάγκες.