Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σ. Ξουλίδου: Αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, του εκφοβισμού και άλλων παραβατικών συμπεριφορών

ΠΡΟΣ
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ
ΚΟΙΝ.
1. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΤΑΣΟ ΚΟΥΡΑΚΗ

Θεσσαλονίκη, 11-03-2015
Αρ. Πρωτ. 376

ΘΕΜΑ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επιστολή σοκ του Ειρηναίου στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr

Με μια επιστολή που σοκάρει, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος απαντά στον νυν Πατριάρχη κάνοντας πολύ σοβαρές καταγγελίες-αποκαλύψεις.

Η επιστολή απευθύνεται στην εκπομπή «Μακκαβαίοι» της Romfea.gr και κοινοποιείται σε όλους τους Προκαθημένους και όλους τους Αρχιερείς.

Σε αυτή ο κ. Ειρηναίος αναφέρει ότι από τον Φεβρουάριο του 2008 δεν μπορεί να εξέλθει από το κελί του στο Πατριαρχείο.

Ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις



Ιστολόγιο ειδήσεων στα αρχαία Ελληνικά από Καταλανό καθηγητή


O καθηγητής Juan Goderch γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και έζησε εκεί για 40 χρόνια, μέχρι που ο πανεπιστημιακός δρόμος του τον έβγαλε στη Μεγάλη Βρετανία.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της γενέθλιας πόλης στο τμήμα κλασικών σπουδών και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Τίποτα το παράξενο ως εδώ. Σύμφωνα με το Greek Reporter, τα πάντα άλλαξαν το 2003 όταν άρχισε να διδάσκει ελληνικά και λατινικά στην Οξφόρδη, κάτι που κράτησε για τέσσερα χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή και μετά μπήκε μέσα του το... μικρόβιο της αρχαίας Ελλάδας και της μελέτης των αρχαίων ελληνικών,

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του περιοδικού Παγχαλκιδικός Λόγος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 από τον Πολυγυρινό ιατρό κ. Γεώργιο Παπανικολάου-Σκωτ, και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.

Η Ύλη του είναι όπως πάντα πλούσια και προπαντός μοσχοβολάει Χαλκιδική. Το εξώφυλλό του κοσμεί η φωτογραφία του γεροπλάτανου, του αιωνόβιου δένδρου που υψώνεται στο κέντρο του χωριού Γεροπλάτανος, το οποίο πήρε το όνομα ακριβώς από το τεράστιο δένδρο.

Θεατρική Παράσταση - «Με Δύναμη Από την Κηφισιά»

Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης
«Με Δύναμη Από την Κηφισιά»
των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/3/15 
Ώρα έναρξης: 21.00


Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την παράσταση «Με Δύναμη Από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, που ήδη παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία, θα βρίσκεται στον Πολύγυρο την Παρασκευή 20/03/15, με την συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου.