Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Για το φράγμα της Μόρνας στην Πιερία


Με ειλικρινεια ακριβεια και φωτογραφικες αποδειξεις εαν χρειαστει θα σας περιγραψω οτι συμβαινει και οτι συνεβαινε απο παντα στο ποταμι της Μορνας κατα την περιοδο ενος χρονου.

.....Οταν ριξει μια μετρια βροχη το ποταμι αυτο που ειναι απο τα μεγαλυτερα της Μακεδονιας θολωνει. Για να καθαρισει χρειαζονται περιπου 15 και οταν η βροχη ειναι μεγαλη ακομη και 30 ημερες . Μεσος ορος δηλαδη 22 ημερες ( για να καθαρισει ).

Εαν δηλαδη βρεξει 10 φορες το χρονο θα εχουμε 220 ημερες θολο νερο . Εαν αφαιρεσουμε 100 ημερες απο τις 365 του χρονου που το νερο ανηκει στον Δημο Πετρας, θα εχουμε με απλα μαθηματικα 265 ημερες νερο για την Β.Πιερια απο τις οποιες μονο τις 45 θα ειναι καθαρο . Εκτος εαν βρεξει καμια φορα παραπανω οποτε το νερο θα ειναι ολο το χρονο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Διοτι βασει της νομοθεσιας το θολο νερο ειναι ακαταλληλο προς χρηση υδρευσης. Τωρα εαν προσθεσουμε και τα αποβλητα της Φτερης που καταληγουν στο Φραγμα και απο εκει στην Β.Πιερια και του μεταλειου Χρωμιου που εχουν την ιδια καταλειξη, καταλαβαινετε τι γινεται ..... Θα μου πειτε δεν το προβλεψαν αυτο στην Περιβαλλοντικη Μελετη;;;

Μα δεν υπαρχει Περιβαλλοντικη Μελετη!!!!. Ναι οπως το ακουσατε . Δεν υπαρχει περιβαλλοντικη Μελετη προκειμενου να υδροδοτηθει , προκειμενου να πιουν νερο οι κατοικοι της Β. Πιεριας , δεν υπαρχει Περ. Μελετη .... ΕΠΙΣΗΣ η περιοχη βρησκεται σε περιοχη ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 ... Τα εργα αυτα κατεστρεψαν το περιβαλλον των Πιεριων ανεπανορθωτα ...

Ισως σκευτειτε ... Γιατι δεν επεμβαινει ο εισαγγελεας ; .... Αυτο ειναι και δικη μου απορια . ....Μηπως αυτη ειναι η αιτια που δεν ηπιε ακομη νερο η Β.Πιερια ;;; Γιατι δεν ρωτατε τον κ. Βασιλειαδη για ολα αυτα ;;; Αυτος δηλωνει καθε λιγο στον τυπο, γνωστης της υποθεσης .

Γιατι δεν ρωτατε τους κατοικους του Τριλοφου τι επαθαν οταν τους δωσανε για λιγες ημερες δοκιμαστικα απο το νερο της Μορνας ;;; Ακομη στο Αιγινιο δεν τολμησαν να το δωσουν . Προτιμαν για τα πειραματα τους τα μικρα χωρια . Εαν τολμαν ας δημοσιευσουν τις Χειμικες και Μικροβιολογοκες εξετασεις του νερου απο το 2007 και δωθε .......

Υ.Γ. το νερο της ΜΟΡΝΑΣ ειναι ακαταλληλο για τους εξεις λογους ... 1ον Λογω θολεροτητας ... 2ον λογω λυματων ανθρωπινης προελευσης απο την ΦΤΕΡΗ ... Και 3ον λογω αυξημενης περιεκτηκοτητας σε Βαρεα Μεταλα ( Σιδηρος κ.τ.λ. ) . Τωρα θα μου πειτε γιατι τα λεω ολα αυτα !!! Ε τι να κανουμε αυτος ειναι ο χαρακτηρας μου ..... Ισως ειναι κληρονομικο !!!!

Πιέριος.

Ο Ζορό ξαναχτυπά...


Παναγιώτης Ψωμιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5:

"Αν ήμουν εγώ αρχηγός στη ΝΔ , σε τέσσερα χρόνια θα ήταν στην εξουσία".

Σχόλιο: Αν δεν σε κυνηγούσε ο λοχίας Γκαρσία μπορεί και σε δύο...

Πηγή: Πελασγία

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Λιβαδειά σήμερα

Συνεδριακό κέντρο Κρύας

Σημεία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Λιβαδειά

Κάποιοι ίσως θέλουν να μην μιλάμε για ιδεολογία.

Και να μιλάμε για διαχείριση.

Εγώ επιμένω:

Χρειάζεται πρώτα πίστη στις ιδέες της Παράταξης, ώστε να δείξουμε και τις διαφορές μας με το άλλο μεγάλο κόμμα.

Γι’ αυτό και όταν ακούω την κριτική που μας κάνουν κάποιοι, μου θυμίζει όλο και περισσότερο την κριτική που κάνει το μικρό Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας


Στην Άγκελα Μέρκελ

Την κριτική που κάνει το μικρό Κεντρώο Κόμμα του Μπαϊρού

Στον Νικολά Σαρκοζύ

Την κριτική που κάνει το μικρό Φιλελεύθερο Κόμμα Βρετανίας

Στον Ντέηβιντ Κάμερον.

Την κριτική που κάνουν σε όλη την Ευρώπη

Τα μικρά κόμματα του 5% του 7%

Στα μεγάλα Κεντροδεξιά κόμματα του 45%.

κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Η κριτική αυτή ήταν πάντα άσφαιρη και ποτέ δεν δικαιώθηκε.

Μόνο με τις ιδέες μας μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία.

Δεν θα τις κρύψουμε.

Τι είμαστε, τι πιστεύουμε, γιατί αγωνιζόμαστε.

Όλοι εσείς, ο ατέλειωτος κόσμος της Παράταξης, το ρυάκι που έγινε δυνατό ποτάμι σ’ όλη την Ελλάδα, είστε η φωτογραφία της ανατροπής.

Ανατροπή του συστήματος των μηχανισμών. Αυτή είναι η ΝΔ του αύριο! Είναι το σύστημα της κοινωνίας. Είναι το σύστημα της βάσης. Είναι το αύριο!

Το χθες ήταν οι μηχανισμοί.

Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχει εντολή του κόσμου, εντολή της λαϊκής βάσης, να προχωρήσουμε μπροστά!

Να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι έχουμε λάβει το μήνυμά του: μην μας αποκλείετε άλλο, μην μας κλείνετε άλλο τις πόρτες, μην μας αποκόπτετε άλλο από την κορυφή. Ακούστε μας!

Αυτό είναι το μήνυμά σας και είναι ξεκάθαρο!

Το κτίριο στο οποίο έγινε η ομιλία του Αντώνη, είναι ένας παλιός νερόμυλος στην περιοχή Κρύα της Λιβαδειάς, αυτό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς είναι ότι την αναπαλαίωση του παλιού νερόμυλου την έκανε ο Πολυγυρινός Αρχιτέκτονας Γιάννης Αικατερινάρης.

Παρατηρήστε καλά τις φωτογραφίες για να δείτε την εξαιρετική εργασία που έχει κάνει. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν συνεδριακό κέντρο.

Οδυσσέας Ελύτης: Άξιον εστί

Και επίσημα στην κυκλοφορία απο σήμερα ο ποδηλατόδρομος στην Θεσσαλονίκη


Πρόστιμα της τάξης των 80 ευρώ και τον κίνδυνο αφαίρεσης πινακίδων θα αντιμετωπίζουν από σήμερα όσοι οδηγοί οχημάτων (ΙΧ και μοτοσικλετών) κινούνται και παρκάρουν εντός του ποδηλατόδρομου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα, στον περίπου 1,5 μήνα δοκιμαστικής λειτουργίας - κατασκευής του ποδηλατόδρομου, έχουν κοπεί από τη Δημοτική Αστυνομία περισσότερες από 1.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων, είτε εντός είτε δίπλα στον ποδηλατόδρομο (κατά μέσο όρο 40 κλήσεις την ημέρα).

Οι κλήσεις αυτές αφορούν παράνομη στάθμευση στις οδούς Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνας, Αγ. Δημητρίου και Καυταντζόγλου, όπου αυτοκίνητα είτε εισέρχονται μέσα στο οριοθετημένο τμήμα του οδοστρώματος που έχει αποδοθεί στα ποδήλατα είτε παρκάρουν ακριβώς δίπλα, καταλαμβάνοντας μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος.

«Εμείς στηρίζουμε τον ποδηλατόδρομο και με την ολοκλήρωση του δικτύου θα κάνουμε συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους. Θα είμαστε καθημερινά δίπλα στους ποδηλάτες, με πεζές περιπολίες, τους δημοτικούς αστυνόμους με τα 10 ποδήλατα και τα δίκυκλα. Η στάθμευση απαγορεύεται ούτως ή άλλως, καθώς στους δρόμους όπου δημιουργήθηκε το δίκτυο, απαγορεύονταν και πριν η στάση και η στάθμευση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος.

Τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τον κανονισμό της Δημοτικής Αστυνομίας, στον ποδηλατόδρομο θα εφαρμόζονται πρόστιμα που αφορούν και άλλες παραβάσεις για οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Α. Δημοτική Αστυνομία

1. Για τη στάθμευση οχημάτων εντός των ποδηλατόδρομων εφαρμόζεται η παράβαση της κατηγορίας Ρ 40 για παράνομη στάση και στάθμευση με πρόστιμο 80 ευρώ.

2. Για παράνομη στάθμευση έξω από τους ποδηλατόδρομους ισχύει η παράβαση για στάθμευση σε διπλή σειρά σε οδό που δεν επαρκεί για την κυκλοφορία και το πρόστιμο ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, εφόσον πληρωθούν εντός 10 ημερών, περιορίζονται στο 50%.

Β. Τροχαία

3. Για την κίνηση οχημάτων (μοτοσικλετών) εντός του ποδηλατόδρομου ισχύει το άρθρο 16 του Κ.Ο.Κ. που απαγορεύει την κίνηση οχημάτων σε λωρίδες που δεν προορίζονται για την κίνησή τους και το πρόστιμο ανέρχεται σε 80 ευρώ.

4. Για την παράνομη στάθμευση, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ΚΟΚ, το πρόστιμο είναι 80 ευρώ.

Ερχονται επεκτάσεις

Το δίκτυο των 12 χλμ. ποδηλατόδρομου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά η λειτουργία του. Στην πράξη, τις επόμενες ημέρες αξιωματικοί της Τροχαίας θα κάνουν αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει τοποθετηθεί επαρκής σήμανση, ο βαθμός επικινδυνότητας στις διασταυρώσεις και τις στάσεις των αστικών λεωφορείων (υπάρχουν ενστάσεις και από οδηγούς του ΟΑΣΘ), ώστε να γίνει και η επίσημη παραλαβή του έργου και η παράδοσή του στους ποδηλάτες, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται στην ειδική «κόκκινη λωρίδα».

Στο δήμο Θεσσαλονίκης αναμένουν την ανταπόκριση των ποδηλατιστών, η οποία, εφόσον κριθεί ικανοποιητική, θα προχωρήσουν οι μελέτες πάνω σε προτάσεις που έχουν υποβληθεί, για επέκταση του δικτύου και σε άλλους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ώστε να καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης.

Πηγή: CyclingNews

Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματισμένος σε τροχαίο στην Πιερία


Τροχαίο δυστύχημα σήμερα το πρωί στην Εθνική οδό στο ύψος της Γρίτσας Λιτοχώρου με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματισμένο.

Το δυστύχημα προκλήθηκε, όταν ΙΧ αυτοκίνητο σφηνώθηκε στο πίσω μέρος νταλίκας που βρισκόταν εν κινήσει στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα από τη σφοδρή σύγκρουση να αναφλεγεί το ΙΧ και να σκοτωθεί ο οδηγός του και να τραυματισθεί βαριά ο συνοδηγός του οχήματος.

Πηγή: Λευτεριά

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών του νοσοκομείου Άγιος Παύλος


Παραιτήθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης , Στρατής Πλωμαρίτης.

«Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

«Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μία ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν.

Επίσης υπάρχει μία διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. Και τέλος, κατά τη γνώμη μου δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί διότι η παραίτησή του έχει διχάσει τον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο και πολλοί διστάζουν να εμβολιαστούν είπε: «ο καθένας έχει τις απόψεις του και εγώ τις σέβομαι»

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Αντιπλημμυρικά έργα γιατί χανόμαστε»

ΤΕΕ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΡΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το ρέμα του Δενδροπόταμου: Αν βρέξει πολύ, θα κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές

Τα παλιά ρέματα της Θεσσαλονίκης μπορεί να σκεπάστηκαν με άσφαλτο και τσιμέντο πριν από δεκαετίες, αλλά παίζουν ακόμη σημαντικό ρόλο στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, αν κι έχουν παραμεληθεί. Είναι ο λόγος που σε μεγάλες βροχές, καπάκια υπονόμων πετάγονται και μεγάλοι δρόμοι μετατρέπονται σε χειμάρρους.

«Χρειάζονται φροντίδα, καθαρισμό και διανοίξεις. Είναι ανεπίτρεπτο να πλημμυρίζει η παραλιακή λεωφόρος, όταν η θάλασσα απέχει 20 μέτρα», λέει ο πρώην γενικός διευθυντής δικτύων της Εταιρείας Υδρευσης- Αποχέτευσης, Γιώργος Βουγιατζής.

Παλαιοί χείμαρροι, όπως αυτοί της οδού Αναγεννήσεως, της Διεθνούς Εκθέσεως, της Ευαγγελίστριας, της οδού Λύτρα δίπλα στο Γ' Σώμα Στρατού, της Σχολής Κωνσταντινίδη, του Λαογραφικού Μουσείου, της Νέστορος Τύπα ή αλλιώς Αλλατίνη, διευθετήθηκαν προπολεμικά τόσο από τους δήμους όσο και από τις, κατά περίοδο, αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλοι σκεπάστηκαν από την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων, άλλοι από τον παλαιό Οργανισμό Αποχέτευσης κι άλλοι από τη σημερινή Εταιρεία Υδρευσης - Αποχέτευσης, ανάλογα με τα μέσα και τις ανάγκες της εποχής. Κατά τον κ. Βουγιατζή:

* Τα νερά που εμφανίζονται πολλές φορές στον κόμβο της ΧΑΝΘ οφείλονται στο ρέμα της Ευαγγελίστριας.

* Το ρέμα Λύτρα δημιουργεί προβλήματα από την Αγίου Δημητρίου έως την Τριανδρία.

* Το ρέμα Κωνσταντινίδη χρειάζεται διευθέτηση από το κτίριο Γκάλη έως την οδό Παπάφη.

* Στο Λαογραφικό Μουσείο ο αγωγός είναι χαμηλός.

* Το ρέμα της Νέστορος Τύπα από την έξοδο προς Χαλκιδική έως την είσοδο της Παπαναστασίου πρέπει να διευθετηθεί.

* Στη νέα παραλία απαιτείται συνέχιση της κατασκευής εξόδων όλων των παλαιών χειμάρρων στο κρηπίδωμα του πλακόστρωτου, επιφανειακά, όπως στις οδούς Πιττακού και Γραβιάς, ώστε τα νερά της βροχής ν' ακολουθούν την παλαιά κοίτη τού κάθε χειμάρρου.

Ασυρος: Λίμνη ο δρόμος τον ...Αύγουστο που μας πέρασε

Ο Δενδροπόταμος

Σε μια κατακλυσμιαία βροχόπτωση, πάντως, κάτι που έχει να συμβεί από τη δεκαετία του '70, κατά τον κ. Βουγιατζή, ο Δενδροπόταμος θα παίξει σημαντικό ρόλο. Με συνολικά 15 παραποτάμους και μήκος περίπου 9 χιλιόμετρα, συλλέγει τα νερά μιας έκτασης που φτάνει τα 115 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε εμβαδόν και περιβάλλει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από δυτικά και βόρεια.

«Παλαιότερα μας έδωσε μεγάλες πλημμύρες που ευχόμαστε να μην επαναληφθούν». Ειδάλλως, λέει, «μπορεί να κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές των Δήμων Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, με ενδεικτικό όριο την οδό Λαγκαδά, κυρίως δε η περιοχή του Δήμου Ευκαρπίας».

* Την ανάγκη μελέτης και κατασκευής τεσσάρων λιμνοδεξαμενών ανάσχεσης της πλημμυρικής παροχής του Δενδροποτάμου, στις εκτός σχεδίου περιοχές των χειμάρρων Ωραιοκάστρου, Μύλου, Φιλύρου και Ξηροποτάμου.

* Επίσπευση σύνδεσης του τυφλού αγωγού ομβρίων της περιοχής Ιωνίας με τον χείμαρρο Διαβατών, καθώς μέχρι σήμερα τα όμβρια δεν έχουν αποδέκτη.

* Την άμεση έναρξη λειτουργίας του νέου αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων στον Δενδροπόταμο.

* Συνέχιση και ολοκλήρωση των μελετών όλης της χαμηλής περιοχής Λαχαναγοράς, Καλοχωρίου κ.λπ.

Το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου αποτελεί άλλο σημείο αναφοράς για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης.

«Από τον Φεβρουάριο του 2003 η υπηρεσία μας φρόντισε για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και πέτυχε την εγγραφή περίπου 1,9 εκατ. ευρώ για μελέτες και 22,8 εκατ. ευρώ για έργα», αναφέρει ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων (ΕΥΔΕ) Υδρευσης-Αποχέτευσης, Χρήστος Τυλιγάδας, που έχει την ευθύνη των σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων και της συντήρησής τους.

Για το 2009 μέχρι στιγμής απορροφήθηκαν 453 χιλιάδες ευρώ, ενώ εκκρεμούν προς πληρωμή υπογεγραμμένοι λογαριασμοί ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Επίσης, απορροφήθηκαν για την εργολαβία «Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας Ελαιορέματος» 1,1 εκατ. ευρώ.

Στους 23 δήμους, που διενεργεί έργα η ΕΥΔΕ υπάρχουν 45 ρέματα, από τα οποία τα 35 έχουν καθαριστεί και συντηρηθεί, κατά τον κ. Τυλιγάδα. Ομως, από τον περασμένο Μάιο οι χρηματοδοτήσεις σχεδόν μηδενίστηκαν, με αποτέλεσμα ήδη η υπηρεσία να χρωστά χρήματα στους εργολάβους, που διεκδικούν τόκους υπερημερίας.

Τα προβλήματα της προστασίας της Θεσσαλονίκης από τις πλημμύρες έχουν απασχολήσει κατά καιρούς και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ομάδες εργασίας επιστημόνων έχουν επισημάνει τουλάχιστον δέκα περιοχές υψηλού κινδύνου που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων και κοστολογούν τα έργα σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Επιστολές έχουν σταλεί από καιρό στο γραφείο του πρωθυπουργού, την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Νομαρχία και τους δήμους. Αρμόδιος του ΤΕΕ για τα αντιπλημμυρικά, ο Σωτήρης Πρέντζας, αναφέρει στην «Ε» ότι «δυστυχώς ελάχιστα πράγματα έγιναν από το 2003 που είχαμε κάνει την πρώτη παρέμβασή μας». *

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο Αντώνης Σαμαράς στον Πολύγυρο

Σχετικά με τα καταφύγια στον Όλυμπο


Φίλος αναγνώστης μας από την Πιερία, μας έστειλε το παρακάτω e-mail για δημοσίευση:

Το ενα καταφυγιο ανηκει στην Θεσ/νικη το αλλο στο πανελληνιο το αλλο δεν ξερω που !

Στην Πιερια που ανοικει και ο Ολυμος ποιο ανοικει; Ρε λαμογια του κερατα;

Αλλα ξεχασα . Εμεις εχουμε μια ομαδα επωνυμων που προστατευει τον Ολυμπο και εδρα εχει το Λιτοχωρο .. Και αν δεν κανω λαθος λεγετε . Φορεας διαχειρισης Εθνικου Δρυμου Ολυμπου........

Διαβάστε και το σχετικό θέμα εδώ.

Φίλε Πιέριε, δημοσιεύσαμε το e-mail σου όπως ζήτησες. Οτιδήποτε θέλεις για να δημοσιεύσουμε, μπορείς να μας το στέλνεις.

Σε ευχαριστούμε.

Μανώλης Λιδάκης: Άστρα μη με μαλώνετε