Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ενας άτλας για τον Γαλαξία



Στις 19 Δεκεμβρίου ξεκινά η αποστολή GAIA που θα χαρτογραφήσει ένα δισ. άστρα

Θοδωρής Λαΐνας

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φιλόδοξη αποστολή GAIA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Η εκτόξευση του σκάφους της αποστολής είναι προγραμματισμένη να γίνει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Το σκάφος της αποστολής θα διαθέτει διάφορα όργανα, όπως μια σούπερ κάμερα 1,5 gigapixel, με τα οποία θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει και μάλιστα τρισδιάστατα περίπου ένα δισεκατομμύριo άστρα του γαλαξία μας. Επιπλέον το σκάφος θα εντοπίζει πλανήτες ενώ επίσης θα σημειώσει με ακρίβεια στους συμπαντικούς χάρτες τη θέση κοντινών αλλά και απομακρυσμένων γαλαξιών.

Ο Πάπας για τις σχέσεις με την Ορθοδοξία

Αποκλειστική συνέντευξη στη Λα Στάμπα

Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Λα Στάμπα αποφάσισε να παραχωρήσει ο πάπας Φραγκίσκος με αναλυτική αναφορά στις σχέσεις με την ορθοδοξία.

«Τα Χριστούγεννα, την περίοδο αυτή γεμάτη συρράξεις, είναι ένα κάλεσμα του Θεού, που μας προσφέρει το δώρο αυτό. Ο Θεός μας περιμένει, δεν κουράζεται, μας περιμένει πάντα. Μας προσφέρει τον δώρο του και στην συνέχεια αρχίζει να μας αναμένει», προσθέτει ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο ποντίφικας, επιβεβαιώνει, επίσης, ότι «ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα για να συναντήσει τον "αδελφό" του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,

Πόθεν έσχες: Δείτε τι δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Χαμηλότερα από πέρσι τα εισοδήματα όλων - Ο Σαμαράς μετέφερε στην Ελλάδα όλες τις καταθέσεις του από το εξωτερικό - Πούλησε τη μοτοσικλέτα ο Τσίπρας - Αγορά ομολόγων ευρωπαϊκής τράπεζας από τη σύζυγο Βενιζέλου - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία για όλους τους βουλευτές

Με μικρές μεταβολές προς τα κάτω εμφανίζεται η περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Πλουσιότερος, εξακολουθεί να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τα λιγότερα δηλώνουν οι κ.κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα.

«Πόθεν έσχες»: Αυτή είναι η περιουσία Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου

Με μικρές μεταβολές προς τα κάτω εμφανίζεται η περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Πλουσιότερος, εξακολουθεί να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τα λιγότερα δηλώνουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα.

 Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός έχει στην κατοχή του το 50% 2 αγροτεμαχίων στις Ροβιές της Εύβοιας, ένα σπίτι με οικόπεδο στην Κηφισιά, 1 διαμέρισμα στην Αθήνα, το 50% τεσσάρων αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική και 2 αγροτεμάχια στην Πύλο.

Δήμος Πολυγύρου: Βράβευση νικητών μαθητών επιμορφωτικού διαγωνισμού με χρήση νέων τεχνολογιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση νικητών μαθητών επιμορφωτικού διαγωνισμού με χρήση νέων τεχνολογιών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου το σεμινάριο για την ασφαλή χρήση του internet, όπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και απονεμήθηκαν τα βραβεία του επιμορφωτικού διαγωνισμού γνώσεων σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου.

Το διαγωνισμό οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Πολυγύρου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής και του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής.

Βασίλης Μαρκεζίνης: Η Θράκη ειδικά και η Ελλάδα γενικά, είναι και ευλογημένη και καταραμένη

Στα γραφεία του ΧΡΟΝΟΥ ο εκδότης Σταύρος Φανφάνης στο κέντρο με τον ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη τον εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία Γιάννη Φιλιππάκη, τον δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη, τον εκδότη Ανδρέα Σιδέρη, τον αρθρογράφο Μανώλη Κοττάκη και την Μελαχροινή Μαρτίδου
«Είναι ευλογημένη γιατί είναι σε μία τρομερά σημαντική περιοχή του κόσμου, αλλά είναι και καταραμένη, γιατί είναι ακριβώς σε μία τόσο σημαντική περιοχή. Ποιο από τα δύο θα συμβεί στην πράξη εξαρτάται από εμάς»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην αντιπεριφέρεια Ροδόπης στην Κομοτηνή παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής τα δύο νέα του βιβλία ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης.

Δεινόσαυρος με λειρί!

O Edmontosauraus regalis είναι ο πρώτος δεινόσαυρος που γνωρίζουμε ότι διέθετε... λειρί. Credit: BELL, FANTI,CURRIE,ARBOUR, CURRENT BIOLOGY

Για πρώτη φορά εντοπίζεται σε δεινοσαύρους το συγκεκριμένο ανατομικό χαρακτηριστικό

Θοδωρής Λαΐνας

Ένα ακόμη άγνωστο είδος δεινοσαύρου έφερε στο φως η παλαιοντολογική σκαπάνη. Τα απολιθώματα ανακαλύφθηκαν από διεθνή ομάδα ερευνητών στον Καναδά ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι αποτελούσε μια από τις μεγάλες «μητροπόλεις» των δεινοσαύρων στον πλανήτη αφού ανακαλύπτονται εκεί συνεχώς απολιθώματα γνωστών και άγνωστων ειδών. Αυτό το νέο είδος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού όπως διαπιστώθηκε διέθετε ένα μοναδικό είδος λοφίου.

Ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βάρος του Γ. Παπαντωνίου

Η ποινική δίωξη αφορά την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010 σε βαθμό κακουργήματος και για το έτος 2009 σε βαθμό πλημμελήματος (φωτ. αρχείου).
Για άμεση συνέργεια διώκεται η σύζυγός του

 Ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Η ποινική δίωξη αφορά την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2010 σε βαθμό κακουργήματος και για το έτος 2009 σε βαθμό πλημμελήματος.

Guardian: Ο πρώην Βασιλιάς της Ελλάδας επιστρέφει μετά από 46 χρόνια

Για την μόνιμη επιστροφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα γράφει ο Guardian, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί «οι Ελληνες που έχουν την δυνατότητα να φύγουν να αποχωρούν κατά κύματα, ωστόσο μετά από 46 χρόνια στην εξορία ο Κωνσταντίνος ο ΙΙ επιστρέφει στην χτυπημένη από την κρίση πατρίδα του».

 Σε δημοσίευμα του, ο Guardian επισημαίνει πως «ο εκθρονισμένος μονάρχης ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αθήνα μετά την ανατροπή του από την εξουσία από αξιωματικούς του Στρατού το 1967, σοκάρει την Ελλάδα και τους συγγενείς του, επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα όπου γεννήθηκε και πήγε σχολείο». «Αυτός και η Αννα- Μαρία αποφάσισαν να μετακινηθούν εδώ μόνιμα. Ο γιος του πρίγκηπας Νικόλαος και η γυναίκα του πριγκίπισσα Τατιάνα, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο λίγους μήνες πριν», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα μέλος του μικρού φιλοβασιλικού κύκλου της Ελλάδας.

Ο κ Τσίπρας και η Προεδρία της Ευρωπαϊκή Επιτροπής...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Αυτές οι πανηγυρικές δηλώσεις για την επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα ως «υποψηφίου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είναι σχεδόν εξίσου αδικαιολόγητες όσο και οι υποτιμητικές επιθέσεις της ‘Νέας’ Ν.Δ. για το θέμα!..

Αλλά και η «κάλυψη» του θέματος από τα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν ελλιπής με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει αυτή η τιμητική διάκριση της ‘Ευρωπαϊκής Αριστεράς’ στο πρόσωπο του κ Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα ωφελούνται σε επίπεδο εντυπώσεων εσωτερικής κατανάλωσης.

Θα ήταν ‘ηλίου φαεινότερο’ να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τη σημασία αυτής της ΕΚΛΟΓΗΣ και να την τοποθετήσουμε στο ορθό πλαίσιο αναφοράς εάν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζαν,

Εκπληκτικός καταρράκτης τεσσάρων επιπέδων

Οι καταρράκτες Mitchell αποτελούν ένα από τα βασικά αξιοθέατα του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου στη Δυτική Αυστραλία, στην περιφέρεια Kimberley, βορειοανατολικά του Περθ.

Πρόκειται για έναν καταρράκτη τεσσάρων επιπέδων που συμπληρώνει επάξια το απόκοσμο βραχώδες τοπίο της περιοχής.

Ο καταρράκτης ρέει ανάμεσα στους κόκκινους βράχους του Πάρκου σχηματίζοντας φυσικές «πισίνες» και ενισχύοντας εν πολλοίς την ομορφιά του τοπίου.