Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

83χρονος πυροβόλησε τον ληστή στην Αυλίδα !


Με πυροβολισμό απάντησε το θύμα μιας ληστείας όταν χθες το απόγευμα ένας 32χρονος και ένας 30χρονος μπήκε στο σπίτι του για να τον ληστέψει στην παραλία Αυλίδας. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι από ανοιχτή μπαλκονόπορτα που είχε ξεχάσει το ηλικιωμένο ζευγάρι.  Οι δράστες μπήκαν με σκοπό να τους πιάσουν στον ύπνο αλλά έκαναν θόρυβο και ξύπνησε ο 83χρονος άντρας.

"Τι θέλετε από μένα;" τους φώναξε και δίχως να πάρει απάντηση ο ένας από τους δύο ληστές  τον χτύπησε  με ξύλινο ρόπαλο και κατσαβίδι, που έφεραν μαζί τους, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.

"Φύγετε σας παρακαλώ" τους είπε το θύμα αλλά οι δράστες δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω. Όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία το θύμα έτρεξε στο δωμάτιο που είχε την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε μία φορά, τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον 32χρονο δράστη.

Χρόνια Πολλά από τον Αετό Χαλκιδικής


Ο ΑΕΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σας εύχεται
"ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" & "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"
με υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη!!!

H πρωτοχρονιά βάφτηκε με αίμα στην Αλεξάνδρεια (Video)


Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 43 τραυματίστηκαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από Εκκλησία.
Την ώρα της έκρηξης εκατοντάδες πιστοί αποχωρούσαν από την εκκλησία al-Qidiseen μετά την θεία λειτουργία για την έλευση του νέου έτους.

Ευχές από το blog: Η διαδρομή

Περί Απολλωνίας


Ας μη λησμονούμε, ότι η Ιερισσός η οποία ελέγετο και Απολλωνία, ήταν φημισμένη για την λατρεία του θεού Απόλλωνος. Μάλιστα κατά τον Μανουήλ Γεδεών το όνομα "Ιερισσός" το έλαβε από τις Ιέρισσες του Ναού του Απόλλωνος.

Το παραπάνω το γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, σε άρθρο του σε ηλεκτρονικό περιοδικό της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.
Επισημαίνουμε στον Πανοσιολογιώτατο, ότι τρεις πόλεις έφεραν το όνομα Απολλωνία κατά την αρχαιότητα στην Χαλκιδική Χερσόνησο. Απολλωνία η Χαλκιδική (Νότια και κοντά στον Πολύγυρο), Απολλωνία της Μυγδονίας (περιοχή Παζαρούδα στα χρόνια της τουρκοκρατίας) και η Απολλωνία της Χερσονήσου του Άθω.

Η Ιερισσός ονομαζόταν Άκανθος στην αρχαιότητα.

Επίσης στην αρχαιότητα υπήρχαν "Ιέρειες" και όχι "Ιέρισσες". Όσο για την άποψη του Μανουήλ Γεδεών θα την ψάξουμε και θα μεταφέρουμε, αν βρούμε το κείμενο, την άποψη του.

Προσθήκη:

Το απόσπασμα από τον Μανουήλ Γεδεών για τον Μακάριο, επίσκοπο Ιερισσού, βρέθηκε. Στην σελίδα 310 όμως, που μας παραπέμπει ο Αρχιμανδρίτης, σε υποσημείωση στο άρθρο του, δεν αναφέρεται τίποτα περί Απολλωνίας. Αναφέρει κάτι αόριστο για "Ιέρισσες", τίποτε άλλο.

Το βιβλίο έχει τίτλο: Ο Άθως Αναμνήσεις - Έγγραφα - Σημειώσεις

Καλή Χρονιά εύχομαι στα blogs που βοήθησαν


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στα blogs που συνέβαλαν ( παρά τις πιέσεις και εκβιασμούς που δέχτηκαν ),
στην υπόθεση της οικολογικής καταστροφής των Πιερίων ( φράγμα Μόρνας )
και του Ολύμπου ( Ξερολάκκι - Βροντού )
Εάν πετύχουμε κάτι αυτό θα οφείλεται σε εσάς

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΓΙΚΗ

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Χριστόδουλος για την Μακεδονία...


Ακούστε το καλά ξεπουλημένοι πολιτικοί
η Μακεδονία είναι ΜΟΝΟ Ελληνική.

Eυχές από το blog της Πάτρας, Μέγας Αλέξανδρος


Σταμούλου

Άσπρα μου Περιστέρια