Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Οικολόγοι Ελλάδας και ο αρχηγός τους, Παπανικόλας, στον ΛΑ.Ο.Σ.



Λαγοί από τον Πολύγυρο


Πηγή: Χολομώντας

Μπαμ ηκούσθει στον αέρα και τα βόλια πήγαν πέρα...

Το ακούτε Αργύρη, Νικόλα, Ιφιγένεια και Ευθύμη;...

Απεβίωσε ο πρέσβης Γιώργος Παπούλιας


Υπέκυψε στα τραύματά του, σε ηλικία 82 ετών, ο γνωστός διπλωμάτης Γιώργος Παπούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ενώ είχε υπηρετήσει και ως πρέσβης στις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου.

Ο διπλωμάτης αυτοπυροβολήθηκε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας. Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε μήνυμά της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο του Γεωργίου Παπούλια. Η είδηση αυτή μας συγκλόνισε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του
…Από όλες τις θέσεις υψηλής ευθύνης που του ανατέθηκαν, εργάσθηκε με αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα, αξιοπρέπεια και αξιομνημόνευτη παρρησία, με νηφαλιότητα και ήθος και πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η πολύτιμη προσφορά του Γεωργίου Παπούλια ήτο αδιάπτωτη και συνεχίσθηκε και μετά την αποχώρησή του από την Διπλωματική Υπηρεσία.

...Ο πολιτικός κόσμος έχασε σήμερα έναν ασφαλή σύμβουλο, το Υπουργείο Εξωτερικών απώλεσε έναν πολύτιμο καθοδηγητή και εγώ προσωπικά ένα σεβαστό συνεργάτη και αγαπημένο φίλο. Οι σκέψεις μας και η αγάπη μας είναι κοντά στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Πηγή: Zougla.gr

Προηγούμενο δημοσίευμα για το θέμα εδώ

Ινδία καταντήσαμε...


Μπράβο Ντόρα... είμαστε υπερήφανοι για την εξωτερική σου πολιτική...

74η Δ.Ε.Θ. 11/9/2009


Γυρίσαμε από την τριτοκοσμική 74η Δ.Ε.Θ.


Είχαμε την ατυχή έμπνευση να επισκεφτούμε σήμερα την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν απογοητευτική...

Ότι ξέρατε όλα τα χρόνια να συμβαίνει στην έκθεση, ξεχάστε το.

Η 74η Δ.Ε.Θ. θα μπορούσε άνετα να είχε διοργανωθεί σε ένα Αφρικανικό κράτος ή σε μια τριτοκοσμική Ασιατική χώρα...

Χωρίς κόσμο, χωρίς κέφι, χωρίς οικονομικές συναλλαγές, χωρίς παλμό...

Το φετινό πανηγύρι του Αη Μάμα ήταν πολύ ανώτερο από την 74η τριτοκοσμική "Διεθνή" Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο γραπτός λόγος είναι πολύ λίγος για να περιγράψει αυτή την κατάντια.

Τιμώμενη χώρα είναι η τριτοκοσμική Ινδία.

Σε λίγο συμπατριώτες μας θα δείτε το μαύρο χάλι που επικρατούσε στους χώρους της Έκθεσης.

Πραγματικά ήταν τραγελαφική η κατάσταση για γέλια και για κλάματα. Τα άδεια περίπτερα έσπευσαν να τα καλύψουν με κρατικές συμμετοχές.

Ετοιμάζουμε φωτογραφίες που θα τρίβετε τα μάτια σας σε λίγο.

Αν η Διεθνής Έκθεση είναι σε τέτοια οικτρή κατάσταση, καταλαβαίνετε ότι η οικονομία της χώρας έχει φουντάρει...

Μετά βίας βρήκαμε την συμμετοχή της Ιταλίας, της Κύπρου και της Γαλλίας. Όλοι ήταν απόντες.

Παρόντες; Το Μπαγκλαντές, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Αίγυπτος και άλλα Αφρικανικά και Ασιατικά κράτη.

Δεν αναλαμβάνει την Διεθνή Έκθεση ο Άγιος Μάμας καλύτερα;

Προς τα φιλικά blogs


Θα σας παρακαλούσαμε πολύ να μην μας στέλνετε πληθώρα θεμάτων κομματικής κατεύθυνσης και υποστηρίξεως υποψηφίων βουλευτών από ολόκληρη την Επικράτεια.

Λυπούμεθα αλλά δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσουμε.

Απόπειρα αυτοκτονίας γνωστού διπλωμάτη


Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει πριν λίγη ώρα ο γνωστός διπλωμάτης Γιώργος Παπούλιας, στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 82χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του, την ώρα που στο διαμέρισμα επίσης βρίσκονταν η αδερφή του και η οικιακή βοηθός.

Οι δύο γυναίκες άκουσαν τον πυροβολισμό, έτρεξαν στην τουαλέτα και είδαν έντρομες τον 82χρονο σε μία λίμνη αίματος.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον ηλικιωμένο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Γιώργος Παπούλιας διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών και είχε μια μακρά διπλωματική καριέρα, που τον έφερε πρέσβη στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου.

Πηγή: Zougla.gr

Θέλω το πολύτιμο μου...

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα ο Γ. Πασχαλίδης


Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πέλλας ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, o οποίος είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ .

Την απόφαση του αυτή κοινοποίησε με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αφού ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την απόφαση τους, μετά την πρόταση της Ν.Ε. Πέλλας, να με εντάξουν εκ νέου στους συνδυασμούς του κινήματος, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ εν τέλει να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στο Νομό Πέλλας παραχωρώ, στο όνομα της χρήσιμης ανανέωσης, τη θέση που μου προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο στη νεότερη γενιά των στελεχών που εκδήλωσαν αληθινό ενδιαφέρον συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες». Ο κ. Πασχαλίδης προσθέτει:

«Συνεχίζω τον πολιτικό μου αγώνα υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της Πέλλας χωρίς ιδιότητες τίτλων και αξιωμάτων, όπως έπραξα άλλωστε και στα πέτρινα χρόνια (2005-2009), μετά την βάρβαρη αφαίρεση της βουλευτικής μου ιδιότητας με το πραξικόπημα των λευκών ψηφοδελτίων αλλά και στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στα 35 χρόνια ενεργούς παρουσίας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες πάντα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζω σε όσους έχουν λόγους να ξεχνούν αυτή τη θλιβερή ιστορία των λευκών ψηφοδελτίων, πως στις 9 Μαΐου 2005, με την απόφαση 12/2005 του εκλογοδικείου, οδηγήθηκα παρανόμως εκτός κοινοβουλίου με την επιλεκτική, μόνο στη Πέλλα και για μια φορά μόνο κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο. Αυτό που σήμερα έχει σημασία, είναι η επιστροφή της κλεμμένης έδρας στο ΠΑΣΟΚ, για αυτό και καλώ τους πολιτικούς μου φίλους να συμβάλλουν στη μεγάλη νίκη του κινήματος στις 4 Οκτωβρίου 2009.

Όπως έχω υποστηρίξει, με την προκήρυξη των εκλογών, καινούριες μέρες ξημερώνουν στην Ελλάδα και την Πέλλα. Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανοίγει το δρόμο για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος».-

Πηγή: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Θεσσαλονίκη


Πριν από λίγο δύο άτομα εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ στην συμβολή των οδών Κ.Καραμανλή και Μ.Μπότσαρη και άρπαξαν άγνωστο ακόμη χρηματικό ποσό.

Οι δράστες φορούσαν κράνη και μαύρα ρούχα. Αστυνομικές δυνάμεις τους αναζητούν στα γύρω στενά.

Πηγή: Seleo.gr

Τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες του Ευθύμη Καρανάσιου και της Ιφιγένειας Κυριάκου;


Μεγάλη ζημιά για τον Ευθύμη και την Ιφιγένεια η μη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Χαλκιδικής.

Οι δεινόσαυροι οργώνουν όλη την Χαλκιδική.

Τι θα γίνει ρε παιδιά θα κινηθείτε εσείς;

Μέχρι να ανακοινώσουν το ψηφοδέλτιο θα είναι πολύ αργά για εσάς.

Αφού υποτίθεται ότι δεν έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο πως τριγυρνάει σε όλη την Χαλκιδική η χαρά της L'oreal και μιλάει παντού;

Κουνηθείτε, ξεκινήστε... μετά μην αναρωτηθείτε τι έφταιξε και μείνατε έξω από την Βουλή...

Ξέρετε, δεν αρκεί να θέλουν κάποιοι να σας βοηθήσουν όταν δεν βοηθάτε οι ίδιοι τον εαυτό σας.

Υ.Γ. Στείλτε και καμιά φωτογραφία πρόσφατη στα blogs, θα χρειαστεί...

Το πιο γρήγορο WiFi της Ευρώπης στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στα πλαίσια της απόφασής της να προσφέρει δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση του επιβατικού κοινού των αεροδρομίων στο Internet, ανέπτυξε συστήματα ασύρματης πρόσβασης (WiFi) στα κυριότερα κρατικά αεροδρόμια.

Για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω και Χίου, το έργο που αφορούσε στη μελέτη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο Internet, υλοποιήθηκε, μετά από τοπικούς διαγωνισμούς, με πρωτοποριακές συσκευές υψηλής τεχνολογίας WiFi, του αμερικανικού οίκου Xirrus (www.xirrus.com).

Ειδικότερα για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το έργο ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία πριν λίγες ημέρες (στις 03/09/2009), για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ενόψει της ΔΕΘ.

Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου WiFi δικτύου, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το καθιστά πρώτο στην Ευρώπη με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης έως και 500 χρηστών με ταχύτητες έως 300Mbps (802.11n) ανά χρήστη.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην πρωτοποριακή προσέγγιση και την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί η Xirrus. Αποτέλεσμα, διπλάσια εμβέλεια, 4 φορές μεγαλύτερη κάλυψη, 8 φορές ευρύτερο bandwidth και 14 φορές περισσότερο throughput ανά σημείο εγκατάστασης, σε σχέση με άλλες λύσεις WiFi της αγοράς.

Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποιεί 75% λιγότερες συσκευές, καλωδιώσεις και switch ports προσφέροντας εξοικονόμηση κόστους και χρόνου εγκατάστασης. Για παράδειγμα, στα αεροδρόμια Ρόδου, Χίου, Κέρκυρας και Kω χρησιμοποιήθηκαν 20, 15, 25 και 15 λιγότερα access points αντίστοιχα. Αυτό, εκτός του πλεονεκτήματος των λιγότερων βλαβών (λιγότερες συσκευές), διευκολύνει τον έλεγχο και επισπεύδει την αποκατάσταση τυχόν ανωμαλιών / βλαβών σε μερικά λεπτά της ώρας.

Επίσης με βάση σχετική μελέτη της εταιρείας Lexis, έχει υπολογιστεί ότι η εξοικονόμηση ενέργειας το χρόνο για τα παραπάνω αεροδρόμια θα είναι 4205kWh, 3811kWh, 4599kWh και 3786kWh αντίστοιχα.

Τα Xirrus WI-Fi Array προσφέρουν ρυθμοαπόδοση έως και 900Mbps (802.11a/b/g/n) και Wi-Fi bandwidth έως και 4,8Gbps, σε διπλάσια εμβέλεια σε σχέση με τα ανταγωνιστικά Access Point της αγοράς.

Επίσης, κάθε Array χρησιμοποιεί ένα Multi-sector σύστημα ασύρματων κατευθυντικών κεραιών, υψηλής απολαβής, ώστε να πετυχαίνει αυξημένη μετάδοση και απολαβή (gain) σε όλες τις κατευθύνσεις, να προσφέρει υψηλότερη ταχύτητα και απόδοση σε μεγάλη εμβέλεια και να επιτρέπει τη χρήση όλων των μη-αλληλοεπικαλυπτόμενων (non-overlapping) καναλιών εντός των προδιαγραφών 802.11.

Πηγή: Plant Management

Εκτός ψηφοδελτίου ο Κώστας Σημίτης


Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η αρχή είχε γίνει από χθες, ο Κώστας Σημίτης είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί ο Χρίστος Βερελής στα ψηφοδέλτια. Πράγμα που δεν έγινε.

Ζήτησε επίσης να κατέβει υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Ο Παπανδρέου του είπε ότι μπορεί ή να πολιτευθεί στην Α' Αθηνών ή να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μετά τον Λουκά Παπαδήμο.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει, γιατί ο Σημίτης ήταν πρώην Πρωθυπουργός. Άρα λοιπόν έπρεπε να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας και όχι δεύτερος.

Εάν δεν είναι τρυκ και συμφωνημένο να προωθηθεί ο Σημίτης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, τότε ο Παπανδρέου τον καθάρισε σαν αυγό... Ούτε κατάλαβε πως του την στήσανε...

Προσοχή Νεοδημοκράτες γιατί υπάρχει περίπτωση ψηφοφόροι σας να στραφούν προς το ΠΑΣΟΚ τώρα, μέσα στην απελπισία τους...

Ξεκινά το 1ο Αντάμωμα Καραγκούνηδων


Με βασικό στόχο να αναδείξει την κοινωνική, οικονομική, πνευματική, πολιτιστική και θρησκευτική ζωή των Καραγκούνηδων, ξεκινάει αύριο (σήμερα), στο δήμο Παλαμά του νομού Καρδίτσας, το 1ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων, το οποίο θα διαρκέσει ώς τις 13 Σεπτεμβρίου.

Το Αντάμωμα διοργανώνεται έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου.

Το καραγκούνικο αντάμωμα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, επειδή ακριβώς απευθύνεται σε γηγενείς πληθυσμούς, από διάφορες περιοχές της θεσσαλικής πεδιάδας, είναι πολύ διαφορετικό από τα αντίστοιχα άλλων νομαδικών φυλών, γι΄ αυτό και γίνεται στην πλατεία της μεγαλύτερης σε γηγενή πληθυσμό πόλης της θεσσαλικής πεδιάδας, του Παλαμά.

Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή του Παλαμά, που κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια από γηγενείς και αυτόχθονες πληθυσμούς, από τους Καραγκούνηδες, αποτελεί την κοιτίδα και το κέντρο του αρχαιότερου πολιτισμού της Ευρώπης, του πολιτισμού των Καραγκούνηδων.

Οι τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές στον Παλαμά, απέδειξαν την αδιάκοπη ιστορική και πολιτισμική συνέχεια της πόλης από τη νεολιθική εποχή (6η χιλιετία) μέχρι σήμερα.

Οι Θεσσαλοί Καραγκούνηδες είναι γηγενείς και αυτόχθονες πληθυσμοί της θεσσαλικής πεδιάδας, αποκλειστικά ελληνόφωνοι, με πολιτιστικά στοιχεία, που οι ρίζες τους φθάνουν βαθιά στις αρχαίες θεσσαλικές φυλές.

Ανάλογα με τις ενδυματολογικές διαφορές και τις άλλες πολιτιστικές κατά περιοχή ιδιαιτερότητες, οι καραγκούνηδες της Θεσσαλίας χωρίζονται σε κύκλους χωριών.

Αυτοί είναι: ο κύκλος των χωριών του Παλαμά - Σοφάδων, ο κύκλος των χωριών της Καρδίτσας, ο κύκλος των χωριών των Τρικάλων, τα Μεγάλα Καλύβια, τα χωριά των Φαρσάλων (Γκατζανοχώρια), ένας κύκλος χωριών των Νομών Λάρισας (Μαυροβούνι - Κρανώνας - Άγιοι Ανάργυροι) και Μαγνησίας (Νίκαια - Χάλκη - Κιλελέρ - Ριζόμυλος - Στεφανοβίκειο).

"Οι Καραγκούνηδες, με τον πλούσιο πολιτισμό τους, κατοικούν στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλικής πεδιάδας και είναι ανάγκη επιτακτική να περισώσουμε τον πολιτισμό τους", δήλωσε ο δήμαρχος Παλαμά, Βασίλης Καραδήμος.

"Αποτελεί χρέος και τιμή- συνέχισε- να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις αξίες της Καραγκούνικης φυλής του παρελθόντος. Οι πνευματικές παραδόσεις, είναι η μνήμη των λαών και εμείς εκφράζουμε τον σεβασμό μας και με αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε να μη χάσουμε την επαφή μας, με τις πνευματικές αξίες του παρελθόντος".

Από το trikaland.gr

Πηγή: Μαγνήτης

Ανακοίνωση - απάντηση του ΑΟΠ στην μη μεταφορά Αθλητών του Ομίλου στο Grand Prix Στίβου


Μετά την αρνητική εξέλιξη στη δωρεάν μεταφορά και είσοδο 100 και πλέον αθλητών του ΑΟΠ στο Τελικό Grand Prix Στίβου που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου προς αποφυγή παρεξηγήσεων δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση που έλαβε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, δύο μόλις 24ωρα πριν την έναρξη των αγώνων

_______________________________________________________________

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Κου ΔΟΥΒΗ ΣΤΑΥΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ WORLD ATHLETICS FINAL (ΤΕΛΙΚΟΣ GRAND PRIX ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2009)
ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ
Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΟΥ.

ΡΑΜΠΟΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΜΟΝΩΝ -ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΗΛ.ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2310-200.045
2310-246.203
ΤΗΛ.ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑγΟ 2310.204.125- 2310.247.130

_______________________________________________________________

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει του παραπάνω ΄΄κυρίους΄΄ για την δυνατότητα που έδωσαν στους αθλητές του Ομίλου να περιμένουν όλη την εβδομάδα, την ημέρα που θα παραβρεθούν σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός, αφού ΘΑ είχαν δωρεάν μεταφορά και είσοδο στο Grand Prix Στίβου.

ΘΑ ήταν δηλαδή στους 4000 ΄΄τυχερούς΄΄ όπως είχε υποσχεθεί από καιρό η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Να τους ευχαριστήσουμε αφού λόγω της ΄΄άψογης΄΄ συνεργασίας που είχαν και έχουν με τον ΣΕΓΑΣ (εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία ΄΄Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα΄΄), κατάφεραν 2 μόλις εικοσιτετράωρα πριν τους αγώνες να μας πούνε στέλνοντας ένα e-mail ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η δωρεάν μεταφορά και είσοδος των 4000 ΄΄τυχερών΄΄ ‘όπως τους ονόμαζαν, στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Δοθείσης ευκαιρίας να τους ευχαριστήσουμε για την ΜΗ καταβολή των επιχορηγήσεων προς το σωματείο μας των ετών 2007 και 2008. Διόλου τους ενδιαφέρει ότι το γεγονός αυτό δυσχεραίνει και ακυρώνει κάθε προγραμματισμό του σωματείου μας, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Έχουμε εκλογές άλλωστε τώρα. Ποιος ασχολείται τώρα με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η ίδια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έλεγε ότι ΄΄… ένα από τα μέσα έμπρακτης ενίσχυσης των συλλόγων είναι και οι τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις. Αυτές συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην εύρυθμη λειτουργία και κάλυψη των πάγιων αναγκών των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, έτσι ώστε αυτά να μην εξαναγκάζονται στο κυνήγι ιδιωτών χορηγών, να μην οδηγούνται στην εμπορευματοποίηση και φυσικά να μην μετακυλύεται το κόστος της άθλησης και προστίθεται μαζί με τα υπόλοιπα οικογενειακά βάρη...΄΄

Και αυτό ακριβώς το παραπάνω ΔΕΝ κάνουν τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια με την ΜΗ χορήγηση των ετήσιων επιχορηγήσεων στον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου.

Τέλος ο ΑΟΠ ευχαριστεί την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που στα πλαίσια ενίσχυσης και εξάπλωσης του μπάσκετ και ανάπτυξης του αθλήματος μέσω των τοπικών Ενώσεων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, φέτος ΜΕΙΩΝΕΙ τους αγώνες όλων των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ και ειδικότερα των Παίδων, Προπαίδων, Κορασίδων και Εφήβων.

Όντως με αυτό τον τρόπο να είναι σίγουροι οι ΄΄κύριοι΄΄ ότι θα οδηγήσουν το άθλημα σε τροχιά ανάπτυξης.

Παρόλα τα παραπάνω ο ΑΟΠ δεν πτοείται και θα συνεχίσει να προσφέρει μέσω των Ακαδημιών του αυτό που έμαθε πολύ καλά να κάνει ώστε τα νέα παιδιά να:

Να αποκτούν υγιη αθλητική νοοτροπία,
Να διοχετεύσουν την ενεργητικότητα τους σε αθλητικές δραστηριότητες
Να μάθουν να συνεργάζονται με συμπαίχτες, προπονητές και εφόρους
Να λαμβάνουν αποφάσεις και να αποκτούν ευθύνη των ενεργειών τους
Να χαρούν παίζοντας basketball, volleyball, ping-pong, tennis και αθλήματα στίβου
Να υιοθετουν ως στάση ζωής το ‘’ευ αγωνίζεσθε’’

Με αυτόν τον τρόπο έμαθε να συμβάλει ο ΑΟΠ στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και στην απομάκρυνση των νέων από αυτοκαταστροφικές συνήθειες όλα αυτά τα χρόνια και όχι με αποφάσεις στις πλάτες παιδιών σαν τη σημερινή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μια νέα σχολική και αθλητική χρονιά ξεκινά και ο Αθλητικος Όμιλος Πολυγύρου εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και τους περιμένει από 15 Σεπτεμβρίου, όπου και θα ξεκινήσουν οι Ακαδημίες του Ομίλου, να γίνουν μέλη και αυτοί στη μεγάλη οικογένεια του ΑΟΠ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ομίλου www.aopoligirou.gr

Απαντήσεις Υφυπουργού Υγείας και Υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ στον Γιάννη Δριβελέγκα

κλικ στα έγγραφα για μεγέθυνση