Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η σάτυρα της ρωσικής τηλεόρασης για την ελληνική οικονομία (Video)


To "δούλεμα" για τα χάλια της ελληνικής αλλά και της ευρωπαικής κρίσης πλέον ... πάει σύνεφο σε παγκόσμιο επίπεδο. Σειρά πήρανε οι Ρώσοι. Σε εθνικό δίκτυο στη σατυρική εκπομπή "Χτες Live" της ρωσικής τηλεόρασης με τον τίτλο "Οικονομικές ειδήσεις από Ελλάδα", διακωμωδείτε η οικονομική κατάσταση στη Ελλάδα.

Το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ είναι φυσικά στα ρωσικά και χωρίς υπότιτλους, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα τα καταλάβετε όλα!

Ο γύρος του κόκκινου πλανήτη σε 167 δευτερόλεπτα (Video)


Της Αλεξάνδρας Καστάνια

Ο γύρος του πλανήτη Άρη σε μόλις 167 δευτερόλεπτα απεικονίζεται σε βίντεο βασισμένο σε φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από το ρομπότ-διαστημόπλοιο της NASA, «Spirit».

Το Spirit εκτοξεύθηκε τον Ιανουάριο του 2004 με σκοπό να εξερευνήσει την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη για τρεις μήνες. Τελικά, η αποστολή διήρκησε 5 χρόνια, 3 μήνες και 27 μέρες!

Κατά τη διάρκεια αυτής, το ρομπότ-διαστημόπλοιο διένυσε διαδρομή 4,8 μιλίων και κινήθηκε από την κορυφή του λόφου "Χάσμπαντ Χιλ" έως τον ηφαιστειακό κρατήρα "Γκούσεφ", εντοπίζοντας, μάλιστα, δείγματα νερού.

Α. Γεωργιάδης: Δεν φεύγω από το υπουργείο

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη και να μετακομίσει σε κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη

Νίκος Χασαπόπουλος

Ο υφυπουργός αντιδρά στην απόφαση Παπουτσή - Χρυσοχοΐδη

Συνέχεια στον απίστευτο καβγά που έχει στηθεί στον Πειραιά δίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τη Ναυτιλία, βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. ΄Αδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη και να μετακομίσει σε κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο κέντρο του Πειραιά, όπως αποφάσισαν εν απουσία του οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής και Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αποδίδει την άρνησή του να μετακομίσει στο κόστος που θα απαιτηθεί για τη μετακόμιση,

Λάρισα: Νέα κρούσματα καταστροφών στο Ιουστινιάνειο τείχος

Νέο κρούσμα καταστροφής αυτή τη φορά του Ιουστινιάνειου τείχους στην πλατεία Δημάρχου Αγ. Μπλάνα διαπίστωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Άγνωστοι «επιδόθηκαν» στο «ξήλωμα» του τείχους σκορπώντας τις αρχαίες πέτρες του δεξιά κι αριστερά. Η δημοτική αρχή καλεί τους συνειδητοποιημένους πολίτες της Λάρισας να περιφρουρήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, την οποία οφείλουν να παραδώσουν ανέπαφη στις γενιές που έρχονται.

Ο δήμος διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλλει όσες δυνάμεις έχει σ’ αυτή την κατεύθυνση, αλλά τονίζει πως όσες δυνάμεις κι αν διαθέτει δεν είναι αρκετές,

Ιδού πως δηλητηριάζουν τις διμερείς σχέσεις οι «φίλοι» Τούρκοι…

Οι ψευδαισθήσεις των Ελλήνων πολιτικών και πολλών μελών της υποτιθέμενης διανόησης είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για το σημερινό κατάντημα του τόπου. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούσαν τόσα χρόνια να μας πείσουν για την ορθότητα της πολιτικής του να θεωρείται ως αρχή και τέλος της όποιας ελληνικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πολλοί εκ των οποίων ευημερούσαν παρασιτικά σε βάρος των υπολοίπων, αφού «ταΐζονταν» από τον πελώριο γραφειοκρατικό μηχανισμό των Βρυξελλών, δηλαδή από τα λεφτά του Έλληνα και του Ευρωπαίου φορολογούμενου.

Όποιος τολμούσε να τους προειδοποιήσει για το λογικό σφάλμα του να θεωρείται η Ένωση ως δεδομένη, μαζί με την όποια – επίπλαστη όπως αποδείχθηκε – ευημερία, «ριχνόταν στην πυρά» και τον διαπόμπευαν με επίθετα του τύπου «εθνικιστής» και «πατριδοκάπηλος».

Τριμερής Επιτροπή και Λέσχη Μπίλντερμπεργκ όργανα της παγκόσμιας εξωπολιτικής εξουσίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει.

Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.

Το 1973 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, γερμανοεβραϊκής καταγωγής, αναθέτει στον Πολωνοεβραίο καθηγητή Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από την ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διέγραψαν τον Π. Αποστόλου από το ΛΑΟΣ

Η στροφή Καρατζαφέρη και η συμπόρευση με το μνημονιακό ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε σήμερα το πρώτο της θύμα.

Διαγράφηκε από μέλος της Κ.Ε. και από μέλος του κόμματος, το ιδρυτικό στέλεχος Π. Αποστόλου, πρώην Αν. Γραμματέας Κ.Ε. (2004-2007) και υπεύθυνος Συντονισμού Περιφερειαρχών για προώθηση τοπικών θεμάτων στην Κ.Ο. (ομόφωνα εκλεγείς στη πρόσφατη 10η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, 24/9/2011)

Ο λόγος ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra Channel, όπου εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και τους φόβους του για την μετάλλαξη ενός λαϊκού πατριωτικού κόμματος σε νεοφιλελεύθερο, νεοταξικό, από τον Γ. Καρατζαφέρη και τους Ηρακληδείς του Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Πελατειακές πονηρές σκέψεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφήσουμε αυτήν την κυβέρνηση να κάνει ήσυχη τη δουλειά της, τι ακριβώς εννοούν;

Τι δουλειά δηλαδή μπορεί να γίνει σε μια προεκλογική περίοδο –άσχετα από την διάρκειά της, αν και όσο μεγαλύτερη τόσο το χειρότερο – που δεν μπορούσε να κάνει μια κανονική κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό;

Απ’ ό,τι μέχρι στιγμής βλέπουμε – και μάλλον θα το… βλέπουμε για καιρό – η δουλειά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι πελατειακού τύπου.

Αν εξαιρέσουμε τον φρέσκο υπουργό Επικρατείας, ο οποίος κατ’ αρχήν παραιτήθηκε για να γίνει σύμβουλος του κ. Παπανδρέου – όπως βλέπετε οι σύμβουλοι του ΓΑΠ έχουν μεγάλη ρέντα –

«Μυστήρια» βόλτα Σαμαρά- Αβραμόπουλου

Ξαφνιάστηκαν χθες οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κηφισιάς, βλέποντας τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να τα λένε, περπατώντας στον δρόμο. Πρωί, βλέπετε δεν ήταν για να κάνουν τζόκινγκ. Ήταν η ώρα που σκοτείνιαζε.

Φυσικά, οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχουν πολλά να πούνε και πρώτα απ όλα το θέμα της περίφημης υπογραφής που ζητάνε οι ευρωπαίοι για την απελευθέρωση της 6ης δόσης. Διπλωμάτης ο δεύτερος, ίσως κάτι να έμαθε, κάτι να έπιασε το αυτί του. Δεύτερο πιθανό θέμα, οι φιλελεύθεροι της ΝΔ που σήκωσαν παντιέρα και ανάγκασαν τον Σαμαρά να επιβάλλει σιωπητήριο.

Το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν μετέχει πλέον στην ΚΟ της ΝΔ, δεν συνιστά λόγο να βρίσκονται (περίπου) στα κρυφά, έστω και αν ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατάει κάποιες αποστάσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο υλικός πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας σε μία νέα έκδοση

Αργυρά σκεύη από τον τάφο του Φιλίππου Β' στις Αιγές.

Μαρία Θερμού

Από την κατάρρευση των μυκηναϊκών ανακτόρων ως το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων

«Οι Ελληνες δεν διαχώριζαν την τέχνη από την τεχνική, την υψηλή κουλτούρα από την διασκέδαση. Δεν είχαν γκαλερί, μουσεία με τουρίστες, δεν πίστευαν στην "τέχνη για την τέχνη", δεν είχαν "ημιπολύτιμους" λίθους», λέει ο κ. Δημήτρης Πλάντζος επίκουρος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο βιβλίο του «Ελληνική Τέχνη και Αρχαιολογία (1100-30 π. Χ.)», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Καπόν».

Γιατί, όπως προσθέτει «Ο υλικός πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας είναι κομμάτι αυτού που ονομάζουμε ελληνική ιστορία: ο πρώτος και ο δεύτερος αποικισμός, η οπλιτική φάλαγγα,