Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Πρόταση προανακριτικής και για Παπανδρέου

Αναμένεται στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος την Τρίτη στη Βουλή

Με βασικό αντικείμενο τον καθορισμό της θέσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, θα συνεδριάσει την Τρίτη, λίγο μετά τις 10 το πρωί, στη Βουλή, η ΚΟ του κόμματος υπό της προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν την παραπομπή σε Προανακριτική τόσο των κ.κ. Ευ.Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρώην υφυπουργό Απασχόλησης Νίκο Νικολόπουλο για το ζήτημα.

Δήλωση του Απόστολου Πάνα για τον νέο Περιφερειάρχη

Χαλκιδική, 8 Ιανουαρίου 2013

O Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής- Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος   δήλωσε   για την εκλογή νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εύχομαι  καλή επιτυχία στο έργο του νέου περιφερειάρχη Κ. Τζιτζικώστα.
Σκοπός όλων μας στο περιφερειακό συμβούλιο είναι να συμβάλουμε εποικοδομητικά στο έργο του.
Η περιφέρεια μας όλο αυτό το διάστημα  αποτελεί έναν απλό παρατηρητή των γεγονότων χωρίς να έχει αντιλήφθη το κομβικό  ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Η απλή διαχείριση των κεκτημένων δρόμο που έχει επιλέξει η διοίκηση μέχρι τώρα  δεν μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει.

H επικαιρότητα του έργου του Αριστοτέλη

Μπορεί το έργο του Αριστοτέλη να επηρέασε την εξέλιξη του συνόλου του πολιτισμού, αλλά πόσο μπορεί να ενδιαφέρει τον σημερινό άνθρωπο; Απαντήσεις αναμένονται να δοθούν στη σειρά διαλέξεων που έχει προγραμματίσει το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», οι οποίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2012 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2013.

Από το Κέντρο προσκλήθηκαν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τις απόψεις που εκφράζει ο Αριστοτέλης στο έργο που παραδόθηκε στις επόμενες γενεές. Έτσι, θα αναφερθούν σε θέματα Ηθικής, Θεολογίας, Φυσικής, Ψυχολογίας και όχι μόνο.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα πάω εγώ φυλακή για να σωθεί η κυβέρνηση»

«ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ»

«Είναι πολύ βολικό να χρεωθεί όλη η ευθύνη σε μένα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και επανέλαβε ότι δεν έκανε αυτός την αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή NETWEEK της ΝΕΤ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι έχει ορισμένες σκέψεις αναφορικά για το ποιος «πείραξε» το αρχείο. Τόνισε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη συγγενικών του προσώπων στη λίστα, λέγοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμία επαγγελματική ή οικονομική σχέση με τις ξαδέρφες του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι επανέλαβε ότι «πρέπει να διερρευνηθούν όλες οι ευθύνες, όλων των προσώπων», ενώ υποστήριξε ότι «είναι πολύ βολικό να χρεωθεί όλη η ευθύνη σε μένα.