Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Χάκερς διασώζουν φωτογραφίες της Σελήνης από το αρχείο της NASA

Επτά αυτόκλητοι χάκερς έχουν καταφέρει να αναπαραγάγουν περίπου 2.000 εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης, έπειτα από την επεξεργασία 1.500 αναλογικών κασετών που η NASA είχε παραμελήσει.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από πέντε διαδοχικούς δορυφόρους που είχε στείλει η NASA στη Σελήνη το 1966 και το 1967. Με πρωταρχικό σκοπό την αναζήτηση των βέλτιστων περιοχών για την προσεδάφιση επανδρωμένων αποστολών, οι δορυφόροι είχαν φωτογραφίσει από απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων την επιφάνεια του φεγγαριού μεταδίδοντας τις πληροφορίες πίσω στη Γη, όπου και αποθηκεύονταν σε δισκέτες Ampex FR-900.

Οι φωτογραφίες στη συνέχεια συνήθως τυπώνονταν σε χαρτί και ήταν τόσο μεγάλες που η NASA νοίκιαζε αποθήκες ή και παλιές εκκλησίες προκειμένου να τις κρεμάσει ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες.

Τι δεν μπορεί να κάνει ο Σαμαράς κυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το περίφημο «Ζάππειο ΙΙΙ», την τρίτη δηλαδή εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τότε αυτοπροσδιοριζόταν ως αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα.

Δυο χρόνια πριν, σε εκείνη την ομιλία του, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου, ο Αντώνης ο Σαμαράς είχε τονίσει τα εξής:

Και τώρα σας ρωτώ: Τι απ' όλα αυτά μπορώ να κάνω μαζί με το ΠΑΣΟΚ;

Αποστάσεις Γλέζου από τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες στη Θράκη

Θέση για τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη παίρνει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μανώλης Γλέζος, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου για το θέμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Γλέζος αφήνει σαφείς αιχμές και αποδίδει τα όσα συνέβησαν σε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμό».

Κράτα εξάλλου αποστάσεις από τις απόψεις για τη Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που διατυπώνει ο συνυποψηφιός του, Δημήτρης Χριστόπουλος, λέγοντας πως «δεν είναι ένα συμπαγές πράγμα,  αλλά αποτελείται από Τσιγγάνους (Ρομά), από Πομάκους και τουρκογενείς».

Νέα «ψυχρολουσία» για τον Ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Π.Καψή: «Τα άκουσε» και στα Τρίκαλα (vid)

Στα Τρίκαλα έλαβε χώρα η νέα «ψυχρολουσία» του Ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Παντελή Καψή που περιοδεύει ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Απολυμένοι της ΕΡΤ, υποστηριζόμενοι από Τρικαλινούς πολίτες, στήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων για να αποδοκιμάσουν τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή  φώναζοντας συνθήματα όπως "Ελιά Ελιά και Μπένι Βασιλιά"

Ο Ευρωβουλευτής, με σχέδιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, βρισκόταν ήδη στο κτίριο και όλοι αναρωτιούνταν από πού μπήκε και του απέδωσαν ικανότητες …κασκαντέρ.

Αγιος Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' - Ανακηρύσσεται άγιος μαζί με τον Πάπα Ιωάννη 23ο

Πλήθος κόσμου αναμένεται αύριο στο Βατικανό για να παραστεί στη διπλή τελετή αγιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄και του Πάπα Ιωάννη 23ου. H Kαθολική Εκκλησία αποφάσισε να τιμήσει δυο Ποντίφηκες που σημάδεψαν την πορεία της μέσα στον 20ο αιώνα. Αν και όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όπως είναι επόμενο, πέφτουν ακόμα και μετά θάνατο στον Ιωάννη Παύλο Β', τον διασημότερο Πάπα όλων των εποχών.

Ο πολωνός Κάρολ Βοϊτίλα ή Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄μετά την εκλογή του το 1978, ήταν ο πρώτος μη Ιταλός που εξελέγη Πάπας ύστερα από 455 χρόνια. Αυτή ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική πρωτοτυπία του. Ο Βοϊτίλα έγινε ο πιο πολυταξιδεμένος και επικοινωνιακός Πάπας όλων των εποχών.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου σε μια εξομολόγηση "εφ'όλης της ύλης"...

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του έγκλειστου γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, έγινε περισσότερο γνωστή στο πανελλήνιο από την εικόνα όπου κατεβαίνοντας τα σκαλιά του ανακριτικού γραφείου μετά την προφυλάκισή του, αγκάλιαζε σφιχτά το χέρι του πατέρα της, σα να μην πίστευε ότι σε λίγο θα τον έπαιρναν από κοντά της.

Λίγο αργότερα δέχθηκε και η ίδια την επίσκεψη της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι της, αλλά η, μόλις 26 ετών, απόφοιτος της Φιλοσοφικής, αντιμετώπισε στωικά και αυτό το γεγονός.

Τα όσα διδάσκεται στο μεταπτυχιακό που κάνει στην Ψυχοπαθολογία αυτή την εποχή - όπως λέει και η ίδια αστειευόμενη στο defencenet.gr -

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων υποψήφιος για τον κατάλογο των Μνημείων της UNESCO

Ο πλήρης φάκελος βρίσκεται ήδη προς έγκριση στο υπουργείο Πολιτισμού

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων θα αποτελέσει την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα αξιολόγησης και ένταξης στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με γραπτή διαβεβαίωση του υπουργείου Πολιτισμού στον Δήμο Καβάλας.

Ο πλήρης φάκελος που προετοίμασε η επιστημονική ομάδα εργασίας του Δήμου Καβάλας με τη συνεργασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της ΙΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων βρίσκεται ήδη προς τελική έγκριση στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο αντιεξουσιαστής Γ. Δημητράκης μεταξύ των συλληφθέντων

Μεταξύ των 4 συλληφθέντων για επίθεση στα γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων, ο Γ. Δημητράκης

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ο αντιεξουσιαστής Γιάννης Δημητράκης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Ο Γ. Δημητράκης συμμετείχε σε πορεία οπαδών του Παναθηναϊκού, που κατευθυνόταν στο ΟΑΚΑ.

Κάποιοι οπαδοί, έφυγαν από την πορεία και πέταξαν αντικείμενα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.