Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η ημέρα που η Νίκη της Σαμοθράκης μεταφέρεται στο Λούβρο (φωτο)

Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!

Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.

Η Σαμοθράκη βρισκόταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο Σαμπουαζό χρειαζόταν την άδεια της Υψηλής Πύλης, για να μεταφέρει το γλυπτό στη Γαλλία.

Οργή Δαμασκού για την κατάρριψη συριακού μαχητικού

Η Συρία ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος της, το οποίο καταδίωκε αντάρτες σε συριακό έδαφος, και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «κραυγαλέα επίθεση».

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος κατερρίφθη από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Γιορτάστηκε στη Βιέννη η 25η Μαρτίου

Με πανηγυρική δοξολογία στον ελληνοορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην ιστορική Συνοικία των Ελλήνων στο κέντρο της Βιέννης και στη συνέχεια με τελετή στο μνημείο του μεγάλου οραματιστή, προδρόμου και εθνομάρτυρα, Ρήγα Φεραίου, ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε σήμερα το μεσημέρι την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Παρόντες στη δοξολογία και στην τελετή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στη Βιέννη, στην πόλη όπου έγινε το πρωτανάκρουσμα του Γένους, ήταν εκατοντάδες μέλη της Ομογένειας, Αυστριακοί φίλοι της Ελλάδας και πολλοί εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στην Αυστρία, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της Ελλάδας, Θεμιστοκλή Δημίδη.

Στην πανηγυρική ομιλία του στη δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος,

Επιχείρηση μεταφοράς Γάλλου ορειβάτη από τον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς με ελικόπτερο ενός 59χρονου Γάλλου ορειβάτη, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου την ώρα που βρισκόταν στην περιοχή «Λάκκα Στεφανιού», στον Όλυμπο.

Συγκεκριμένα, σήμερα – Κυριακή, 23 Μαρτίου - στις 13.00, οι διαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος», που βρίσκεται στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με την Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ε.Ο.Δ. για την κατάσταση του Γάλλου ορειβάτη. Ειδικότερα, ζητήθηκε η συνδρομή της Οργάνωσης για την κινητοποίηση ελικοπτέρου, προκειμένου να μεταφερθεί ο ορειβάτης στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Μικρός αλλά μεγάλος νικητής (Video)


Αυξάνονται οι υποστηρικτές της θεωρίας του πολυσύμπαντος

Σύμφωνα με τη θεωρία του κοσμολογικού πληθωρισμού, το Σύμπαν επεκτάθηκε με ραγδαίο ρυθμό τις πρώτες στιγμές της ύπαρξής του.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας του κοσμολογικού πληθωρισμού, η ύπαρξη πολλαπλών Συμπάντων είναι πιθανότερη από την ύπαρξη μοναχά ενός. Καθώς ο κοσμολογικός πληθωρισμός αποδείχτηκε επί της ουσίας με την ανακάλυψη της περασμένης Δευτέρας, η συζήτηση για την πιθανότητα ύπαρξης ενός πολυσύμπαντος, ενός συνόλου δηλαδή από άπειρα Σύμπαντα μεταξύ των οποίων και το δικό μας, έχει αναζωπυρωθεί στον επιστημονικό κόσμο.

«Ένα πολυσύμπαν θα έδινε καλές εξηγήσεις για αρκετές από τις παρατηρήσεις που έχουμε κάνει για το Σύμπαν μας», δήλωσε χαρακτηριστικό ο φυσικός του MIT Άλαν Γκουθ, δημιουργός της πρώτης θεωρίας κοσμολογικού πληθωρισμού τη δεκαετία του 1980.

«Προσκλητήριο» Τσίπρα προς επίδοξους αντάρτες: Ανατρέψτε την κυβέρνηση

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ»

Mήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης από βουλευτές και λαό στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προτρέποντας σε καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έρχεται στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να συνταχτούν με τον λαό και όχι με το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι προέχει το συμφέρον του λαού και ότι το κόμμα του θα καλωσορίσει τις διαφοροποιήσεις βουλευτών «χωρίς δεύτερες σκέψεις».

Ενα θαύμα που μπορεί να σώσει το Τατόι


ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

To 2008 η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού υποσχόταν ότι το Τατόι θα αποκτούσε σύντομα οργανισμό διαχείρισης και ότι το πρώην βασιλικό κτήμα θα ήταν επισκέψιμο σε πέντε χρόνια. Στον έκτο χρόνο πια, έγιναν κάποια βήματα, όχι όμως θαύματα. Ενα από τα μεγάλα έργα της Αττικής που επρόκειτο να προχωρήσουν αξιοποιώντας ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν για τη χώρα, συμβάλλοντας στην ευρύτερη τοπική ανάπτυξη, σκοντάφτει πάλι στην έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων.

Την ώρα που άλλα μεγάλα έργα στην Αττική υλοποιούνται ή ολοκληρώνονται όπως το Ακροπόλ Παλλάς, η Aυλή των θαυμάτων στην Πλάκα, η Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Τατόι είναι φανερό ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνο με τη βοήθεια του κράτους.

Τέρενς Κουίκ: Οι κυβερνητικοί βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γάλα

 «Επιτέλους οι κυβερνητικοί βουλευτές ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γάλα και αντί να δημοσιοποιούν αντιδράσεις χωρίς αντίκρισμα, με την ψήφο τους στη Βουλή να αποτρέψουν τη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και της κτηνοτροφίας ειδικότερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ σχολιάζοντας τις διαφωνίες εντός της κυβέρνησης για τη σχετική συμφωνία με την τρόικα.ηνοτροφία

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να μιλά για κυβέρνηση με φτερά, όμως το γάλα βράζει και φουσκώνει στο εσωτερικό της. Σε λίγο θα τραγουδάει το γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι,