Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Επιχείρηση μεταφοράς Γάλλου ορειβάτη από τον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς με ελικόπτερο ενός 59χρονου Γάλλου ορειβάτη, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου την ώρα που βρισκόταν στην περιοχή «Λάκκα Στεφανιού», στον Όλυμπο.

Συγκεκριμένα, σήμερα – Κυριακή, 23 Μαρτίου - στις 13.00, οι διαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος», που βρίσκεται στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με την Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ε.Ο.Δ. για την κατάσταση του Γάλλου ορειβάτη. Ειδικότερα, ζητήθηκε η συνδρομή της Οργάνωσης για την κινητοποίηση ελικοπτέρου, προκειμένου να μεταφερθεί ο ορειβάτης στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η Ε.Ο.Δ. ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές και διατέθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από την Αγχίαλο, το οποίο, ωστόσο δεν μπόρεσε να προσεγγίσει με ασφάλεια το καταφύγιο, λόγω αναταράξεων. Στη συνέχεια κινητοποιήθηκε δεύτερο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα από την Λήμνο, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο καταφύγιο σύντομα.

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: