Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Αφαιρούνται η Βυζαντινή σημαία και οι Χριστιανικές εικόνες από τα γραφεία του ΛΑΟΣ


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι δεξιοί που νόμιζαν ότι ο Καρατζαφέρης είναι πατριώτης και θρήσκος.

Ο "Εθνικός" σταρ τραγουδάει "Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο"

Ευρωεκλογές 2009 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ευρωεκλογές 2009 Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Θα παρουσιάσουμε όλα τα μικρά κόμματα, εκτός των Οικολόγων Πράσινων και της Δράσης (γιατί στη Δράση είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής ο Μπουτάρης που ζήτησε μετονομασία της Οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ).

Διάφανα Κρίνα - Κλόουν την τετάρτη την κυριακή νεκρός

Διάφανα Κρίνα - Μέρες αργίας

All the pretty little horses… Διαλύθηκαν τα Διάφανα Κρίνα

Το συγκρότημα Διάφανα Κρίνα διαλύθηκε σήμερα, η παρακάτω ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος

“Μονάχα η ομορφιά μένει κι υπογραμμίζει τη διαφορά μας” - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΣ

Καταρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγνώμη.

Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας - ηθική και υλική - ολα αυτά τα χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα.

Η συγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα.

Ομως, ξέρετε, καμμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι ξαφνικά,πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι oλο.



Εσείς κοιτάξτε να διαφυλάξετε στο μυαλό και στην καρδιά σας το μικρό μας κληροδότημα - τιποτε άλλο δεν έχουμε - τη μουσική και τους στίχους μας, που τώρα πια σας ανήκει ολοκληρωτικά.

Και να μη στεναχωριέστε γιατί ό,τι εκτινάχθηκε με τέτοιο πάθος δε μπορεί να σβήσει εύκολα κι ας χάθηκε.
Τέλος της ιστορίας.

Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκει, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να θυμάστε καλά στην πορεία της ζωής σας τούτη τη φράση του Μάρκου Αυρήλιου ”ο καθένας αξίζει όσο αξίζουν αυτά για τα οποία φροντίζει”.

Η ομορφιά θα θριαμβεύσει. Μας προσμένουν οι μεγάλοι, οι απέραντοι δρόμοι.
Θα τα πούμε στη σκηνή.

Οι ταπεινοί σας σύντροφοι
ΤΑΣΟΣ ΜΑΧΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΡΟΔΟΣΤΟΓΛΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Η Λάβα

Ίων Δραγούμης 1878 - 1920



Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε αγωνιστής, πατριώτης και λόγιος και κατ' άλλους κορυφαίος εκφραστής του ακραίου ελληνικού σωβινισμού. Διακρίθηκε ως υπέρμαχος της Μεγάλης Ιδέας. Γιος του Στέφανου Δραγούμη, Μακεδών, με καταγωγή από το Βογατσικό Καστοριάς, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Σεπτεμβρίου 1878 και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου 1920 στην Αθήνα, για λόγους πολιτικούς, κοντά στους Αμπελόκηπους, εκεί όπου ήταν άλλοτε οι στρατώνες του πεζικού και όπου στήθηκε αναμνηστική στήλη.

Συνδέθηκε ερωτικά με την Πηνελόπη Δέλτα -ο έρωτάς τους περιγράφεται ως πλατωνικός- συγγραφέα μυθιστορημάτων που συνδέονται με την εποχή του αποκαλούμενου Μακεδονικού Αγώνα. Από το 1902 μπήκε στον διπλωματικό κλάδο, υπηρέτησε ως υποπρόξενος, κατόπιν απαίτησής του, στο Μοναστήρι και εν συνεχεία στην Ανατ. Μακεδονία, στο Προξενείο Σερρών, στην Ανατολική Ρωμυλία στο Προξενείο του Πύργου και στη Θράκη, στο Προξενείο Φιλιπούπολης, ως το 1907. Σε συνεργασία με τον γαμπρό του Παύλο Μελά, που ήταν σύζυγος της αδερφής του, οργάνωσε τις ορθόδοξες κοινότητες εναντίον των βουλγαρικών κομιτάτων, κινητοποίησε τις Ελληνικές Δυνάμεις κι αναδείχθηκε ένθερμος απόστολος του Μακεδονικού Αγώνα. Ανάλογες πατριωτικές προσπάθειες κατέβαλε κατά τη διετία 1907 – 1909 στην Κωνσταντινούπολη, υπηρετώντας στην εκεί ελληνική πρεσβεία. Το 1909 βοήθησε στην προπαρασκευή του πατριωτικού κινήματος. Το 1910 συνέπραξε στην ίδρυση του «Εκπαιδευτικού Ομίλου».

Το 1911, όταν κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα οι Ιταλοί , συγκρότησε στην Πάτμο πανδωδεκανησιακό συνέδριο, που πρόλαβε να διακηρύξει το αίτημα της Ένωσης με την Ελλάδα, (Συνέδριο Πάτμου (1912)). Το 1912, δεκανέας, υπηρέτησε στο επιτελείο του αρχιστράτηγου Κωνσταντίνου. Μαζί με τον Βίκτορα Δούσμανη και τον Ιωάννη Μεταξά στάλθηκε να διαπραγματευτεί με τον Ταχσίν πασά την παράδοση της Θεσσαλονίκης, στην οποία και πρώτος ύψωσε την ελληνική σημαία. Το 1914 πήγε πρεσβευτής στην Αγία Πετρούπολη, όπου και διαχειρίσθηκε με επιτυχία το ζήτημα του Αγίου Όρους, φροντίζοντας παράλληλα να οργανώσει τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας. Το 1915 εκλέχθηκε βουλευτής Φλωρίνης. Το 1916 εξέδωσε το περιοδικό «Πολιτική Επιθεώρησις». Το 1917 εξορίστηκε από τη Κυβέρνηση Ε. Βενιζέλου στην Κορσική, απ’ όπου γύρισε το 1919. Η επακόλουθη ένταξή του στο αντίθετο, από το βενιζελικό στρατόπεδο, έγινε αιτία, όταν μαθεύτηκε η δολοφονική απόπειρα στο Παρίσι εναντίον του Βενιζέλου, να συλληφθεί σε ενέδρα ανδρών της, ασφαλείας του τότε αρχηγού της Χωροφυλακής Εμμανουήλ Ι. Ζυμβρακάκη, και να βρει τραγικό τέλος στο σημείο που έχει σήμερα ανεγερθεί η αναμνηστική στήλη.

«Λευκή ας βαλθεί όπου έπεσες, κολώνα,
(πώς έπεσες, γραφή να μη το λέει…)
λευκή, με της πατρίδας την εικόνα.
Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει»,

Έγραψε ο Κωστής Παλαμάς στη «Νεκρική Ωδή» που του αφιέρωσε.

Από το σημαντικό συγγραφικό έργο του Ι. Δραγούμη ξεχωρίζουν το "Μαρτύρων και ηρώων αίμα" (1907) που είναι εμπνευσμένο από τον Μακεδονικό Αγώνα και ουσιαστικά αφιερωμένο στη θυσία του γαμπρού του Παύλου Μελά, καθώς και τα "Σαμοθράκη" (1909) και "Όσοι ζωντανοί" (1912).

Από τη Βικιπαίδεια

Ο κύριος Φίλιππος Δραγούμης για Τα Ανήλια έγραψε στο blog του:



αγαπητέ "ανήλια" σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Μάλλον όμως δεν έχεις καταλάβει το φιλοσοφικό υπόβαθρο και την ουσία των σκέψεών του. Οι ανοιχτές απόψεις και οι θέσεις αναπροσαρμόζωνται και χρειάζεται να απανροσαρμόζονται: αυτό ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, η αυτοαμφισβήτηση... Κατ΄εσένα θα έπρεπε να είμαστε ακομη στον περασμένο αιώνα. Πέραν τούτου υπάρχουν και χαρακτηριστικά αποσπάσματα απο τα ημερολόγιά του που δείχνουν και την ευρύτητα της σκέψης του. Δεν χρειάζεται να εριχαρακώνεσαι και κυρίως, βέβαια, να μην πιστεύεις αυτά που διαδίδονται για τους Οικολόγους Πράσινους.

Δήμος Πέτρας: Ανεπιθύμητο κήρυξαν τον Νομάρχη Πιερίας...



Ανεπιθύμητο κήρυξαν τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου στα όρια του δήμου τους κάτοικοι του δήμου Πέτρας, οι οποίοι υπογράφουν το εξής κείμενο :

"Απάντηση των κατοίκων του δήμου Πέτρας στις δηλώσεις του κ. Παπαστεργίου"

Μάιος 2009

Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Πέτρας ως τίμιοι άνθρωποι και με ευαισθησίες που ξεπερνούν τον μέσο δείκτη του απλού ανθρώπου, διότι αυτήν την στιγμή παλεύουμε για την διαβίωση μας και το μέλλον των παιδιών μας, δηλώνουμε τα εξής : "Ο κ. Νομάρχης για να μην χάσει τις ψήφους της Βόρειας Πιερίας προτιμάει να καταστρέψει έναν ολόκληρο δήμο, τον δήμο Πέτρας που οι ψήφοι του συγκριτικά είναι πολύ λιγότεροι.

Για τον σκοπό αυτό δεν διστάζει να μεταχειρίζεται κάθε είδους ψέματα, να καταπατάει νόμους και διατάγματα και να χρησιμοποιεί προς όφελος του όλο τον μηχανισμό της Νομαρχίας. Εάν νομίζει ότι είναι υπεράνω όλων και μάλιστα με δικτατορικό τρόπο, κάνει μεγάλο λάθος.

Να μην ξεχνάει ο Νομάρχης κ. Παπαστεργίου ότι εμείς τον εκλέξαμε και για αυτό να μην μας υποτιμάει.

Δηλώνουμε ότι πλέον, αφού εξαντλήσαμε όλη την υπομονή μας απέναντι του, είναι ανεπιθύμητος στα όρια του δήμου μας. Αυτός που μας αποκαλεί "δολιοφθορείς, μικρόψυχους πολιτικάντες, δολοπλόκοους τοπικιστές ή ψυχικά ασθενείς" είναι αν όχι τουλάχιστον ανόητος και του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς.

Εάν ήθελε ο κ. Νομάρχης σίγουρα οι κάτοικοι της Β. Πιερίας θα είχαν υδροδοτηθεί εδώ και χρόνια, διότι υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, όταν υπάρχει τίμια συνεργασία. Εμείς δεν έχουμε τίποτε εναντίον των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας και μάλιστα συμμεριζόμαστε το πρόβλημα τους, ενώ ο κ. Νομάρχης όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιεί το πρόβλημα τους για ιδιοτελείς ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Παρακαλούμε τον τοπικό τύπο να δημοσιεύει και τις δικές μας απόψεις, τις οποίες θα τις βρει στον τόπο δουλειάς μας (στα χωράφια), διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια που έχει ο κ. Νομάρχης να καλεί τους δημοσιογράφους στο γραφείο του".

Έπονται υπογραφές

Πηγή: Πιέριοι

Οι κάτοικοι του Δήμου Πέτρας κήρυξαν ανεπιθύμητο πρόσωπο το Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου θεωρώντας τον υπεύθυνο για κακοτεχνίες στον αγωγό του φράγματος της Μόρνας.

Μήπως θα έπρεπε να κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο ο βουλευτής Βασίλης Πάππας από τους κατοίκους του Πολυγύρου; Είναι σημαντικότερος ένας αγωγός από το Κοτσανέικο;

Νεοδημοκράτες γιατί δεν μιλάτε; Γιατί δεν παίρνετε θέση;

Ένα λουλούδι μέσα στο γκρίζο της πόλης και της πολιτικής

Ευρωεκλογές 2009 Στέλιος Παπαθεμελής

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Δοϊράνη στις 11:03 σήμερα

Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Δοϊράνης, στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων, μετά το σεισμό της 24ης Μαϊου μεγέθους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.



Το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή σημειώθηκε μικρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 68 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης με εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Πηγή: Έθνος

Αποχώρησε πολιτευτής των Οικολόγων Πράσινων



Αγαπητοί κύριοι,

Το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων.

Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.

Με τιμή

Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας
Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία, 1996
Αλόννησος, 30.5.2009

FATA MORGANA

Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
στάλα τη στάλα συναγμένο απ' το κορμί σου
σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν.

Στρείδι ωκεάνιο αρραβωνίζεται το φως.
Γεύση από φλούδι του ροδιού, στυφό κυδώνι
κι ο άρρητος τόνος, πιο πικρός και πιο στυφός,
που εναποθέτανε στα βάζα οι Καρχηδόνιοι.

Πανί δερμάτινο, αλειμμένο με κερί,
οσμή από κέδρο, από λιβάνι, από βερνίκι,
όπως μυρίζει αμπάρι σε παλιό σκαρί
χτισμένο τότε στον Ευφράτη στη Φοινίκη.

Χόρτο ξανθό τρίποδο σκέπει μαντικό.
Κι ένα ποτάμι με ζεστή, λιωμένη πίσσα,
άγριο, ακαταμάχητο, απειλητικό,
ποτίζει τους αμαρτωλούς που σ' αγαπήσαν.

Rosso romano, πορφυρό της Δαμασκός,
δόξα του κρύσταλλου, κρασί απ' τη Σαντορίνη.
Ο ασκός να ρέει, κι ο Απόλλωνας βοσκός
να κολυμπάει τα βέλη του με διοσκουρίνη.

Σκουριά πυρόχρωμη στις μίνες του Σινά.
Οι κάβες της Γερακινής και το Στρατόνι.
Το επίχρισμα. Η άγια σκουριά που μας γερνά,
μας τρέφει, τρέφεται από μας και μας σκοτώνει.

Καντήλι, δισκοπότηρο χρυσό, αρτοφόρι.
'Αγια λαβίδα κι ιερή από λαμινάρια.
Μπροστά στη Πύλη, δυο δαιμόνοι σπαθοφόροι
και τρεις Αγγέλοι με σπασμένα τα κοντάρια.

Πούθ' έρχεσαι; Απ' τη Βαβυλώνα.
Πού πας; Στο μάτι του κυκλώνα.
Ποιαν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα.
Πώς τη λένε; Φάτα Μοργκάνα.

Πάντα οι κυκλώνες έχουν γυναικείο
όνομα. Εύα από τη Κίο.
Η μάγισσα έχει τρεις κόρες στ' Αμανάτι
κι η τέταρτη είν' εν' αγόρι μ' ένα μάτι.

Ψάρια που πετάν μέσα στην άπνοια,
όστρακα, λυσίκομες κοπέλες,
φίδια της στεριάς και δέντρα σάπια,
άρμπουρα και τιμόνια και προπέλες.

Να 'χαμε το λύχνο του Αλαδίνου
ή το γέρο νάνο απ' τη Καντόνα.
Στείλαμε το σήμα του κινδύνου
πάνω σε άσπρη πέτρα με σφεντόνα.

Δαίμονας γεννά τη νηνεμία.
Ξόρκισε, Allodetta, τ' όνομά του.
Λούφαξεν ο δέκτης τ' ασυρμάτου,
και φυλλομετρά το καζαμία.

Ο άνεμος κλαίει. Σκυλί στα λυσσιακά του.
Γεια χαρά, στεριά κι αντίο, μαστέλο.
Γλίστρησε η ψυχή μας από κάτου,
έχει και στη κόλαση μπορντέλο.

Νίκος Καββαδίας

Ο Τρεμόπουλος σε παραλήρημα: Όχι στην Θράκη οι Πόντιοι


κλικ στο κείμενο για μεγέθυνση

ΠΑΜΜΕ Παπαθεμελής



Στυλιανός Άγγελος Παπαθεμελής

Γ.Α.Π. (Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου)