Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σκόπια: Συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διαγραφή της γλώσσας στον ΟΗΕ


«Το ДОМ καλεί όλους του πολίτες της πΓΔΜ να υπογράψουν το αίτημα κατά της διαγραφής της ‘μακεδονικής’ γλώσσας, το οποίο θα υποβληθεί στην UNESCO.

Η συλλογή των υπογραφών θα αρχίσει αύριο στις 12 π.μ. μπροστά από το μνημείο της Μητέρας Τερέζας και θα μπορεί κάποιος να υπογράψει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι την επόμενη εβδομάδα όπου και θα συνεχιστεί η συγκέντρωση υπογραφών, σε όλες της πόλεις της χώρας,  καθώς και ηλεκτρονικά», αναφέρει το σκοπιανό δημοσίευμα.

«Η συγκέντρωση των υπογραφών διοργανώνεται από το κόμμα ДОМ, το οποίο είναι ένα πράσινο κόμμα, που έχει ως θεμελιώδη αρχή την απαγόρευση των διακρίσεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Γιάννης Μπουτάρης: "Θέλω να φέρω 300 χιλιάδες τούρκους στη Θεσσαλονίκη να προσκυνάνε το σπίτι του Κεμάλ" !

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;


Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.

Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για... υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή:

Ο Ηρακλής νίκησε τον Άρη εν μέσω βροχής και ... ποτιστικών μπεκ!


Επεισοδιακός ήταν ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στον Ηρακλή και στον Άρη στο Καυταντζόγλειο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα και λίγο μετά το γκολ του Ηρακλή, το ποτιστικό σύστημα του γηπέδου μπήκε σε λειτουργία!

"Οι Έλληνες κατάλαβαν την αναγκαιότητα του ΔΝΤ"


Η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε από την κυβέρνηση με την υποστήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε κατανοητό, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

"Τα νέα προγράμματα του ΔΝΤ, αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της ισορροπίας, αλλά με την προστασία των πλέον αδύναμων, των πλέον ευάλωτων", εξήγησε ο  Στρος Καν.

"Οταν τα έλεγα αυτά, μού έλεγαν, ΄ναι, λέγε εσύ, αλλά το ΔΝΤ είναι φιλελεύθερο...Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν εκλογές (στην Ελλάδα) και ότι η αριστερά στην εξουσία νίκησε", είπε.

Οι αλλαγές και οι νέοι δήμαρχοι στους δήμους της Βόρειας Ελλάδας


Η αλλαγή σελίδας στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από 24χρόνια, με την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη δημαρχία, αλλά και οι αντικαταστάσεις στους δήμους Δράμας, Κομοτηνής...Έδεσσας, Πέλλας, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολης είναι τα αυτοδιοικητικά αποτελέσματα που ξεχωρίζουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά, στο νομό Θεσσαλονίκης, πλην της εκλογής του Γιάννη Μπουτάρη στον κεντρικό δήμο, κόντρα στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, στο δήμο Καλαμαριάς δήμαρχος παρέμεινε ο Θεοδόσης Μπακογλίδης. Στο δήμο Ελευθερίου - Κορδελιού νικητής αναδείχτηκε ο Ευστάθιος Λαφαζανίδης και στο δήμο Παύλου Μελά επικράτησε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Στη Χαλκηδόνα νέος δήμαρχος είναι ο Παναγιώτης Δαϊκούδης, στο δήμο Δέλτα επικράτησε ο Νικόλαος Γιούτικας, ενώ αλλαγές σκυτάλης σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο όπου η διοίκηση του δήμου πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Σαραμάντου και στο δήμο Λαγκαδά με νικητή τον Ιωάννη Αναστασιάδη.

Απαλείφεται ο προσδιορισμός «μακεδονική» για τη γλώσσα της ΠΓΔΜ


Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ, για την απαλοιφή του προσδιορισμού «μακεδονικής» για τη γλώσσα της χώρας, από την ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων ορολογίας των Ηνωμένων Εθνών.

Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, όπως αναφέρεται σε σχετικό τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας, «ΜΙΑ», ανακοίνωσε ότι «σχετικά με την ανεπίτρεπτη παρέμβαση σε έγγραφο του ΟΗΕ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και ότι απέστειλε έντονο διάβημα προς το Γραφείο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, καθώς και προς την  Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η μόνιμη αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον ΟΗΕ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο Οργανισμός εμμένει στις αρχές του και στον σεβασμό της εμπεδοθείσας πρακτικής όσον αφορά στη χρήση και κατονομασμό της μακεδονικής γλώσσας, ενώ υπογραμμίσθηκε ότι η αποκατάσταση αυτής της ανεπίτρεπτης τεχνικής παρέμβασης θα γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Εξελέγη η χήρα του αποβιώσαντος δημάρχου Χαλκηδόνας


Ένα από τα πιο περίεργα αυτών των εκλογών,  είναι η -εκτός απροόπτου- εκλογή της Έφης Αποστολάκη στον δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με ποσοστό 54,32%.

Η κ. Αποστολάκη πήρε τη θέση της υποψηφίας δημάρχου, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς ο σύζυγός της και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης, απεβίωσε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος του συνδυασμού Παντελής Γρετζελιάς (πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας) πρότεινε στην κ. Αποστολάκη (στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας) να συνεχίσει τον προεκλογικό αγώνα του συζύγου της, ως επικεφαλής του συνδυασμού.

Μήνυμα του Δημάρχου Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιου

ΜΗΝΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΤΖΙΟΥ

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς
μου καθέναν ξεχωριστά για την μεγάλη τιμή που έκαναν στο συνδυασμό μας «ΔΥΝΑΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ» και στο πρόσωπό μου, να έλθουν μαζί μας για να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για την πρόοδο της Σιθωνίας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους, τα στελέχη του συνδυασμού μας  και πάνω από όλα τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν.

Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Κατερίνη


Στο στόχαστρο άγνωστου ληστή βρέθηκε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην παραλία Κατερίνης.

Ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 4.400 ευρώ από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή με δίκυκλη μηχανή, στην οποία τον περίμενε συνεργάτης του.

Πηγή: Newsblog

«Ξήλωσαν» ΑΤΜ στη Χαλκιδική χρησιμοποιώντας κλεμμένο όχημα του Δήμου Τορώνης


Το ΑΤΜ τράπεζας στη Σάρτη Χαλκιδικής ξήλωσαν άγνωστοι τα ξημερώματα σήμερα στη Σάρτη Χαλκιδικής.

Οι δράστες έδεσαν το μηχάνημα με ιμάντες σε φορτηγό του Δήμου Τορώνης, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα και το αποκόλλησαν.

Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε άλλο όχημα που είχαν και διέφυγαν.

Πηγή: Newsblog

Οι δηλώσεις του Αστέριου Ζωγράφου, Δημάρχου Πολυγύρου

Πηγή: Super TV

Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

κλικ για μεγέθυνση

Δημιουργικότητα & Δημιουργικές Βιομηχανίες


Του Πάνου Γ. Πιπερόπουλου, Ph.D.Λέκτορα του Πανεπιστημίου του Newcastle, U.K.

Δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και το όνομα του παιχνιδιού φαίνεται να συνοψίζεται με επιτυχία στο τρίπτυχο «μαθαίνουμε από το παρελθόν, ζούμε στο παρόν, δημιουργούμε για το μέλλον».

Καθώς η παγκοσμιοποίηση των αγορών συνεχίζεται και αυξάνεται ο ανταγωνισμός, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν το χθεσινό «modus operandi» στην άκρη, φροντίζοντας να αναδιαρθρώσουν τις οικονομίες τους ώστε να διαχειριστούν με επιτυχία τις τρέχουσες ανάγκες και να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις.

Γιατί η ΝΔ έχασε την Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη χάθηκε για τριακόσια τόσα ψηφοδέλτια, ενώ έχει 4.700 άκυρα!

Η Θεσσαλονίκη χάθηκε επειδή:

Α) δεν πήγαν οι δεξιοί να ψηφίσουν επειδή υπήρχε η αίσθηση οτι ο Γκιουλέκας βγαινει…

Β) δεν έγινε η κινητοποίηση που έπρεπε για το δεύτερο γύρο απο βουλευτές, πολιτευτές, κόμμα

Γ) ο Γκιουλέκας δεν πήρε τους παλιούς συμβούλους που είχαν ατομικό στρατό ψηφοφόρων και τα περισσότερα ονόματα υποψηφίων ήταν ξανθές και καινούρια ονόματα. Εκοψε Καπετανόπουλο, Ζουρνά και Αθανάσαρο που θα κινητοποιούσαν στο δεύτερο γύρο τουλάχιστον μια χιλιάδα ανθρώπων ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ, λόγω προσωπικών επαφών, χάρες κτλ

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζητά ο Γκιουλέκας


Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στάθηκε στη μικρή διαφορά και στα πολλά άκυρα ψηφοδέλτια.

Την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα ζητήσει ο Κώστας Γκιουλέκας όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας έξω από το εκλογικό του κέντρο.

«Η αναμέτρηση κρίθηκε σε λίγες ψήφους. Θα ζητήσουμε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Πάντως, ούτως ή άλλως, θα συνεργαστούμε με τις άλλες παρατάξεις γιατί αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: Καθημερινή

Γιάννης Μηλιώκας - Χαραμοφάη

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


«Θέλω να συγχαρώ αυτούς που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και αυτούς που έχασαν για τον αγώνα τους. Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο πλευρό των νέων λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ευχαριστώ και τις χιλιάδες των μελών μας, των φίλων μας, που τόσο πετυχημένα έδωσαν τη μάχη των εκλογών αυτών.

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα του πρώτου γύρου. Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη.

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Νέας Προποντίδας

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Αριστοτέλη

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Κασσάνδρας

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Σιθωνίας

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση