Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Διάθεση πατάτας από παραγωγό στον Πολύγυρο

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στις 11.00 π.μ., παραγωγός από το Νευροκόπι θα διαθέτει πατάτες σε 10κιλες συσκευασίες προς 40 λεπτά το κιλό, στο Δημοτικό Στάδιο Πολυγύρου.

Παρακαλείστε να δηλώνετε ενδιαφέρον συμμετοχής στο τηλέφωνο 2371021420 από τις 8.00 - 16.00.

Νέα ρουκέτα Κασσή: Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας η κυβέρνηση!

Ξεκαθάρισε τη θέση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, ούτε για τους πλειστηριασμούς και πως δεν πρόκειται να μπει στη λογική ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση.

 Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, o M.Κασσής τόνισε: «Θα μου πουν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση και θα πάω να ψηφίζω ό,τι να 'ναι; Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας, κατ' αυτή τη λογική»

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, ο κ. Κασσής υπογράμμισε:

Ο Πάνος Σκουρλέτης απευθύνεται στους νεκρούς γονείς του Αντώνη Σαμαρά!

«Αν ζουν οι γονείς του κυρίου Σαμαρά δεν θα είναι πολύ περήφανοι για τα λεφτά που ξόδεψαν στο Χάρβαρντ και στα κολέγια» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση του Γιώργου Μουρούτη.

 Με ανάρτησή του στο facebook o εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ - όπως αναφέρει- λέγοντας πως καλεί σε δημόσιο διάλογο ως επιχείρημα τους νεκρούς γονείς του πρωθυπουργού. Γράφει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μουρούτης.

«Η αριστερά του Λεωνίδα Κύρκου, η Αριστερά του Ανδρέα Λεντάκη, η Αριστερά του Χαρίλαου ακόμα και η Αριστερά της Παπαρήγα ή του Κωνσταντόπουλου χαρακτηριζόταν από αστική κοινοβουλευτική ευπρέπεια και από πολιτικό ήθος.

Μονεμβασιά: Το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου


Eκεί που «παντρεύεται» η άγρια ομορφιά της πέτρας με το μπλε της θάλασσας

Πίσω από τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς κρύβεται η μαγευτική καστροπολιτεία που φιλοξενεί βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά αρχοντικά, γραφικά καλντερίμια και μία σειρά από ξενώνες, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα, που βρίσκονται σε αρμονία με το αρχιτεκτονικό προφίλ της πόλης

«Κυρά Μονοβασιά μου, πέτρινο καράβι μου. Χιλιάδες οι φλόκοι σου και τα πανιά σου. Κι όλο ασάλευτη μένεις να με αρμενίζεις μες στην οικουμένη» έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για τον τόπο του, τη Μονεμβασιά.Για τον άγριο βράχο, την Ακρα Mινώα -όπως  ονομαζόταν κατά την αρχαιότητα- που αποκόπηκε από την Πελοπόννησο με έναν σεισμό το 375 μ.X. και πήρε τη μορφή που πήρε σήμερα.

Στην κατάργηση του νόμου Κατσέλη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας επιμένει η τρόικα

Διάσταση απόψεων και για την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων

Χαροντάκης Δημήτρης

Σε μείζονα πολιτικά θέματα που θα δοκιμάσουν όχι μόνο την συνοχή της κυβέρνησης, αλλά και τις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, αναδεικνύονται τελικώς η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών κι οι εμπορικές μισθώσεις – και αίφνης εγείρεται και θέμα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην πρώτη περίπτωση οι δύο πλευρές «τεντώνουν το σκοινί», η τρόικα εμμένει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ενώ στην δεύτερη – για μία ακόμη φορά – δοκιμάζονται οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Πα.Σό.Κ και ακολούθως της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι μέθοδοι υποκόσμου είναι γνωστά εργαλεία της κυβέρνησης»

Σκληρή επίθεση για τα γεγονότα στην ΕΡΤ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δήλωση έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα γεγονότα στην ΕΡΤ πριν από λίγες ημέρες , μιλώντας για ψυχολογικό πόλεμο και κάνοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Η πλαστογραφία, ο ψυχολογικός πόλεμος, η χυδαιολογία και οι μέθοδοι υποκόσμου είναι γνωστά εργαλεία της σημερινής Κυβέρνησης, που μοναδικό της στήριγμα έχει τη διαπλοκή και τα αλαλάζοντα υπουργικά και πρωθυπουργικά ανδρείκελα.

Τα γεγονότα της ΕΡΤ το προηγούμενο Σάββατο, που συνιστούν πράξεις εντεταλμένης βίας σε εκπροσώπους του κοινοβουλίου, θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη Δικαιοσύνη, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίθεση σε Παπούλια από τον πρόεδρο της Νέας Μέρας

«Δεν λειτουργεί υπέρ της θεσμικής του ιδιότητας»

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι «δεν λειτουργεί υπέρ της θεσμικής του ιδιότητας», με αφορμή την άρνηση του Προέδρου, σύμφωνα με τον κ. Ζώη, να δεχθεί τόσο τον ίδιο, όσο και τους βουλευτές του κόμματός του κ.κ. Κουράκο και Σταυρογιάννη, σε συνάντηση.

«Ζητήσαμε τη συνάντηση, μετά τη δήλωση του κ. Παπούλια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ότι «οι Έλληνες δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς», για να του εκφράσουμε την υποστήριξή μας για τη σημασία της συγκεκριμένης δήλωσης», είπε και ο κ. Ζώης και πρόσθεσε πως

Ο Ηλιος έχει μισοαναποδογυρίσει το μαγνητικό πεδίο του

Ο Ήλιος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «αναποδογύρισμα» του μαγνητικού πεδίου του, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια περίπου και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές έως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Ήδη η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου του άστρου μας έχει αναστραφεί και πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο με την πολικότητα και του νοτίου ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και, αντίστροφα, ο νότος θα γίνει βορράς.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Ηλιακό Παρατηρητήριο Γουίλκοξ του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, το οποίο παρακολουθεί το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, σε καθημερινή βάση από το 1975. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου ηλιακός φυσικός Τοντ Χέκσεμα, η αναστροφή διαρκεί μερικούς μήνες εωσότου ολοκληρωθεί, καθώς τα δύο ημισφαίρια αλλάζουν πολικότητα με διαφορετικό ρυθμό.

Κλειστά τα Τέμπη και σήμερα

ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Κλειστή θα είναι και σήμερα Τετάρτη η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εργασιών συντήρησης. Σύμφωνα με την αστυνομική απόφαση θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

«Αποφασίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ΠΑ.Θ.Ε.), από την Χ/Θ 365+477 [Κόμβο Γυρτώνης] μέχρι Χ/Θ 390 +700 ΠΑΘΕ (Διασταύρωση Στομίου ) κατά τις ημερομηνίες Τρίτη και Τετάρτη 12 και 13-11-2013 και μόνο κατά τις ώρες 07:00' -20.00.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως: Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: