Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Απεβίωσε ο Μιχάλης Κακογιάννης


Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρωτοπόρος του μεταπολεμικού ελληνικού σινεμά και στη συνέχεια σκηνοθέτης διεθνών επιτυχιών, ο πατέρας της «Στέλλας» και του «Ζορμπά», αρνήθηκε το Χόλυγουντ για τον κινηματογράφο και το θέατρο της ποιότητας. Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο και ένα κοινωφελές ίδρυμα για τη μελέτη και διάδοση των δύο τεχνών είναι η παρακαταθήκη, που ο Μιχάλης Κακογιάννης υπηρέτησε με λατρεία και πάθος.

Γεννημένος στη Λεμεσό της Κύπρου τον Ιούλιο του 1922, έζησε στις πρωτεύουσες του κόσμου «ως πλάνητας με προίκα και εφόδιο την ελληνικότητα, που έφερα μέσα μου, αρετή όντως»,

Σκόπελος: Πριόνισε τα αυτιά του γαϊδάρου του!


Πρωταγωνιστής ενός απίστευτου περιστατικού έγινε ένας 44χρονος αγρότης από την Σκόπελο, που έκανε επίδειξη… απανθρωπιάς βασανίζοντας με ανήκουστο τρόπο ένα ανυπεράσπιστο γαϊδουράκι! Με σκληρότητα που ούτε σε ταινίας τρόμου δεν βλέπουμε, έκοψε με… πριόνι (!) τα αυτιά του άτυχου ζώου και μάλιστα μπροστά στα μάτια συγχωριανών του!

Μόλις συνήλθαν από το σοκ που υπέστησαν οι αυτόπτες μάρτυρες του αρρωστημένου ακρωτηριασμού, ειδοποίησαν αστυνομικούς του τμήματος Σκοπέλου οι οποίοι συνέλαβαν το 44χρονο ανθρωπόμορφο τέρας και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με την δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος του.

Στον άτυχο γαϊδαράκο πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες ένας κτηνίατρος που κάλεσαν οι περίοικοι και μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία των αστυνομικών στο δήμο Σκοπέλου, ο οποίος ανέλαβε την φροντίδα του.

«Λάθος οι ''χρεώσεις'' στο νοσοκομείο Κατερίνης»


Οι ασφαλισμένοι πλήρωναν 10 ευρώ για ακτινογραφία στα επείγοντα


Σε «λάθος» αποδίδει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, την επιβάρυνση ασφαλισμένων του ΙΚΑ, με 10 ευρώ, για ακτινογραφία που πήγαιναν να κάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το θέμα των αποφάσεων του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης είχαν θίξει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή.

Όπως έχουν καταγγείλει, σύμφωνα με απόφασή του, το νοσοκομείο απαιτεί την είσπραξη χρημάτων από τους ασφαλισμένους που εισάγονται στο νοσοκομείο ως επείγοντα περιστατικά,

Ανοίγει το δρόμο για κατεδάφιση κατοικιών στη Χαλκιδική το ΣτΕ


Οριστικά άκυρες και παράνομες κρίθηκαν οι οικοδομικές άδειες ανέγερσης 22 πολυτελών κατοικιών μέσα στην δασική και παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής. Με απόφαση του η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε τις αιτήσεις τριτανακοπής που είχαν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των 22 μεζονετών, προκειμένου να ανατραπούν παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες η ανέγερση τους είχε κριθεί παράνομη.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τώρα το δρόμο για την κατεδάφιση των πολυτελών κατοικιών. Αναγνωρίζει ωστόσο ταυτόχρονα για ορισμένους ιδιοκτήτες και δικαίωμα αποζημίωσης από τη διοίκηση.

Η αποζημίωση αφορά τις περιπτώσεις εκείνες όπου η διοίκηση τους δημιούργησε, όπως αναφέρεται,

Νέα έκθεση για την Κορώνεια


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Νέα έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην υλοποίηση των σχεδίων σωτηρίας της λίμνης Κορώνεια, που οδήγησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην άρνηση του Ταμείου Συνοχής να καταβάλει τη χρηματοδότηση των έργων που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, καθιστώντας το μέλλον της λίμνης ζοφερό.

Η έκθεση των ελεγκτών, Δημητρίου Ζδρούλα και Γαρυφαλλιάς Λασκαρίδου, αποκαλύπτει τις ολιγωρίες που οδήγησαν στην απώλεια του πρώτου μάστερπλαν και στην απειλή απώλειας του δεύτερου. Ουσιαστικά αποκαλύπτει γιατί η Κορώνεια δεν κατέστη δυνατό να αναγεννηθεί μέχρι σήμερα και κινδυνεύει να χαθεί και η τελευταία ευκαιρία αποκατάστασής της.