Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Λ. Μενδώνη: Δεν κινδυνεύει το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Το έργο εξελίσσεται κανονικά είπε η γγ Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε απένταξη από το ΕΣΠΑ και ενδεχομένως ματαίωση οδηγείται το έργο του αρχαιολογικού κτηματολογίου, συνολικού προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, όπως και της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται σε νεκρό σημείο.

Αρμόδιοι παράγοντες που παρακολουθούν το θέμα σημειώνουν στην ίδια εφημερίδα ότι, ενώ οι προθεσμίες «τρέχουν» και από τη νέα χρονιά το έργο οδηγείται εκτός χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ,

Αφιερωμένη στις Αιγές η νέα έκδοση του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο Φίλιππος Β’ όταν το σώμα του παραδόθηκε στις φλόγες της ταφικής πυράς.

Νέος τόμος για την πολύτομη εκδοτική σειρά «Ο Κύκλος των Μουσείων»

 Στις Αιγές, την αρχαία πόλη στο χώρο της σημερινής Βεργίνας, είναι αφιερωμένος ο νέος τόμος με τίτλο "Αιγές: η βασιλική μητρόπολη των Μακεδόνων", που έρχεται να προστεθεί στην πολύτομη εκδοτική σειρά "Ο Κύκλος των Μουσείων", με την επιμέλεια και αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας του Π. Καμμένου


 Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».

Πριν την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος  κ. Καμμένος απέδωσε τη δίωξή του για τις δηλώσεις του σε βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα σε «προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού που αντιδρά στις εντολές της τρόικας». 

«Έχει επιβληθεί φίμωση του πολίτη και πολιτικού που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης» κατήγγειλε και για την ουσία της υπόθεσης είπε πως κατηγορείται ότι σε μια ιδιωτική συζήτηση με τις μανάδες των κατοίκων της Χαλκιδικής που πίνουν αρσενικό, τις προέτρεψε να λιντσάρουν τον δήμαρχο κ. Πάχτα.

Σκανδαλίδης: Η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχει ημερομηνία λήξεως - Δεν ξέρω εάν θα βγάλουν τετραετία

Σαφείς επιφυλάξεις όσον αφορά την κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία εξέφρασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε πως η συνεργασία των δύο κομμάτων έχει «ημερομηνία λήξης», η οποία σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη είναι ο χρόνος διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η περίοδος εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη και γι αυτό απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης ενός μεγάλου συνασπισμού κομμάτων, θεωρώντας το εγχείρημα «ανέφικτο», λόγω «των μεγάλων διαφορών μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες μάλιστα μεγαλώνουν».

Σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές ποτέ δεν έριξαν κυβέρνηση»,

Αυτή είναι η φωτογραφία που βρέθηκε στον υπολογιστή του Μιχαλολιάκου


Η φωτογραφία βρέθηκε στον υπολογιστή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

 Δείχνει τον Αδόλφο Χίτλερ να κρατά από το χέρι τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές. Πρόκειται για φωτομοντάζ φωτογραφίας του ηγέτη των Ναζί, στην οποία κρατούσε από το χέρι τέσσερα παιδάκια.

Σε κάθε ένα από τα παιδιά, έχει μπει το πρόσωπο ενός βουλευτή.

Δήμος Πολυγύρου: Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η βράβευση των νικητών του επιμορφωτικού διαγωνισμού γνώσεων


Με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης ολοκληρώθηκε σήμερα ο επιμορφωτικός διαγωνισμός γνώσεων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Πολυγύρου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής και του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής.

Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γενικών και ειδικών γνώσεων με τη χρήση ειδικής πλατφόρμας ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλών επιλογών.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στα σχολεία αύριο Παρασκευή και η βράβευση των τριών πρώτων νικητών, με έναν φορητό υπολογιστή,

«Παρούσα» η Κωνσταντοπούλου για την άρση ασυλίας του Γ. Σταθάκη

«Κατά» της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του στελέχους του τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταυρόπουλος Λάμπρος

«Παρούσα» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του «συνοδοιπόρου» της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Σταθάκη. Αν και το κόμμα της επέλεξε να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του στελέχους του, όπως είχε ζητήσει άλλωστε και ο ίδιος στην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επικαλούμενος απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον δικαιώνει πλήρως, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν συντάχθηκε με την «κομματική γραμμή» επιλέγοντας να δηλώσει για άλλη μια φορά «παρούσα» (υπενθυμίζεται ότι «παρούσα» είχε ψηφίσει και κατά την ψηφοφορία για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς την Χρυσή Αυγή).

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Κινητοποιήσεις από εμπόρους και επαγγελματίες της Χαλκιδικής και κατάθεση εξωδίκων προς τον ΟΑΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κινητοποιήσεις από  εμπόρους και επαγγελματίες της Χαλκιδικής και κατάθεση εξωδίκων προς τον ΟΑΕΕ

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις κατασχέσεις και τη μηδενική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων οφείλουν στον Οργανισμό.

Με σύνθημα «σήμερα εγώ, αύριο εσύ», οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής, εξέφρασαν την αντίθεση τους στις πρακτικές που ακολουθούνται από το επιτελείο της κυβέρνησης και από την διοίκηση του ΟΑΕΕ, ενώ παράλληλα δήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς τους συναδέλφους τους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Βγήκε από το αυτοκίνητo για να δει τη ζημιά και παρασύρθηκε από άλλο Ι.Χ.

EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο άνδρας κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει τη ζημιά που προκλήθηκε και την ώρα εκείνη έπεσε πάνω του διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί να τραυματιστεί θανάσιμα (φωτογραφία αρχείου).

 Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 37χρονος, ο οποίος κατέβηκε από το αυτοκίνητο του για να δει τη ζημιά που έγινε μετά από πρόσκρουση σε στηθαίο και παρασύρθηκε από άλλο διερχόμενο όχημα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, κοντά στην αερογέφυρα του Ρυσίου, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστός ο συγκεκριμένος οδικός άξονας για τουλάχιστον μία ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο άτυχος οδηγός, υπήκοος Αλβανίας, εκινείτο με την οικογένειά του στο ρεύμα προς Χαλκιδική, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του προσκρούοντας σε τσιμεντένιο στηθαίο ασφαλείας.

9 προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς από την ΟΝΝΕΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9 προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Είναι γεγονός, ότι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Τέτοια φαινόμενα, έχει βιώσει ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά του. Το πελατειακό κράτος, η φοροδιαφυγή, το πολιτικό χρήμα, η παραοικονομία και η κατάχρηση δημοσίου χρήματος οδήγησαν το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση και την κοινωνία σε αναβρασμό.

Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις και αξιολογήσεις διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ, η διαφθορά αποτελούσε για πολλά χρόνια μία από τις βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, γεγονός που κάνει την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης ακόμα σημαντικότερη για την ανάκαμψη της χώρας.