Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Συμβούλιο Επικρατείας και προεκλογικές δεσμεύσεις Πρωθυπουργού»

Άρθρο του Δικηγόρου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ - ΤΖΑΚΗ

Ευτυχώς που μέσα στις δυσκολίες που περνούν ο τόπος και πολίτες, έρχονται και κάποιες ειδήσεις που φέρνουν αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας. Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010, γνωστό και ως «λαθρονόμο» ή ως «νόμο Ραγκούση». Βασικός σκοπός του εκτρωματικού αυτού νόμου, ήταν η αλλοίωση του ελληνικού έθνους και του εκλογικού σώματος, αφού στην πορεία του χρόνου θα μπορούσαν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου εκατομμύρια αλλοδαπών που θα έκαναν χρήση των διατάξεών του.

Δεν θα επεκταθώ στο περιεχόμενο του νόμου αυτού, αφού αυτά αναλύθηκαν σε προηγούμενο άρθρο μας, αμέσως μετά τη σχετική απόφαση του αρμοδίου Τμήματος του ΣτΕ, που είχε καταρχήν κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό και είχε παραπέμψει λόγω σπουδαιότητας το ζήτημα στην Ολομέλεια.

Αγγελος Αγγελίδης ….η Δημοκρατία είναι μεγάλη και φτιάχτηκε για όλους

ευχαριστίες για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ
Κατερίνη 15-11-2012


Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί η καταμέτρηση με φέρνει Πρώτο Πανελλαδικά σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ¨ για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ της 5ης Νοεμβρίου 2012.

Είμαι συγκινημένος διότι οι συνάδελφοι μας εμπιστεύτηκαν, σε μια δύσκολη περίοδο για την πορεία της Ελληνικής Παιδείας και της Πατρίδας.

¨ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ¨ που συμμετείχαμε στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο πιστέ-ψαμε στην ανιδιοτελή ενότητα που κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στην σύγχρονη επιθυμία των συναδέλφων. Εκαναν έτσι λογικό στόχο τις πραγ-ματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Θα «βρέξει» πεφταστέρια το Σαββατοκύριακο

Μια νέα «βροχή» μετεώρων, των Λεοντιδών, θα κορυφωθεί στον νυχτερινό ουρανό και της Ελλάδας τις επόμενες μέρες και μάλιστα σε δύο κύματα, κάτι ασυνήθιστο.

Οι αστρονόμοι περιμένουν ένα μέγιστο από «πεφταστέρια» τα χαράματα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου, ενώ μια δεύτερη αποκορύφωση είναι πιθανό να υπάρξει τα χαράματα της Τρίτης 20 Νοεμβρίου.

Οι Λεοντίδες παρουσίασαν μια εντυπωσιακή έξαρση κατά τα έτη 1998-2002 και έκτοτε εμφανίζουν μια πολύ πιο ήπια και μεταβλητή δραστηριότητα. Φέτος αναμένεται μια μέτρια πτώση μετεώρων με ταχύτητα περίπου 72 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και με ρυθμό περίπου 10- 15 την ώρα, τα οποία θα μπορούν να δουν οι παρατηρητές, στον βαθμό που ο κατά τόπους ουρανός στη χώρα μας δεν θα είναι συννεφιασμένος.

Σύλλογος κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Νέα Νοεμβρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΧΑΛ/ΚΗΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ   ΧΑΛ/ΚΗΣ
Τ.Κ. 63100
23710-22810

 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ :

• Να μειώθουν οι αντικειμενικές αξίες .

• Να καταργήθουν τα τεκμήρια διαβίωσης
και να συνέχιστει η άρση του πόθεν έσχες έως το 2015 για αγορά ακινήτων.

Ζήτημα Ρουπακιώτη για την κυβέρνηση

«Υπάρχει υπουργός που έγραψε τα μέτρα που υπέγραψε;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης - «Τα μέτρα δεν τα έγραψα εγώ αλλά μου επιβλήθηκαν» πρόσθεσε

«Θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό», δήλωσε την Παρασκευή σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης ο οποίος έχει κρατήσει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για αυστηροποίηση του νόμου για τη χορήγηση ιθαγένειας.

Επίσης, ο κ. Ρουπακιώτης πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν τα έγραψε αυτός αλλά του επιβλήθηκαν και ότι η καρδιά του θα χτυπάει πάντα για τους ανέργους και όσους έχουν επηρεαστεί σε μαγάλο βαθμό από τα μέτρα. Ακόμη σημείωσε ότι είναι ασεβής ο λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των συνδικαλιστών».

Η έκλειψη Ηλίου από το Διάστημα


Ο δορυφόρος Probe 2 της ESA είδε την έκλειψη από το Διάστημα Πηγή ESA

Πώς είδαν τη διάβαση της Σελήνης από το άστρο μας ένας δορυφόρος της ESA και τα επίγεια όργανα της NASA

Λαλίνα Φαφούτη

Παρίσι
Δυο «διαφορετικές» λήψεις της ολικής έκλειψης Ηλίου που σημειώθηκε τη 13η Νοεμβρίου έδωσαν στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Το βίντεο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «τραβήχτηκε» από το Διάστημα, από τον δορυφόρο Probe 2. Ο δορυφόρος παρακολουθεί τον Ηλιο με υπέρυθρες ακτίνες καταγράφοντας τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων και περνάει γύρω από τη Γη 14,5 φορές κάθε εικοσιτετράωρο.

Ελαιοτεχνία 2013, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου

1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 5ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιολάδου – δύο από τα βασικά εθνικά μας προϊόντα -που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού. Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr

Φραπέ εναντίον...γερμανού προξένου (Φωτογραφία)

Είναι η στιγμή που μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επιτίθονται φραστικά αλλά και με τον παραδοσιακό ... φραπέ στον γερμανό πρόξενο χθες στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία Νικόλας Γιακουμίδης(AP)


Πηγή: The Insider