Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου για τις δηλώσεις Μπουτάρη

Με έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς, διαβάσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη σε τοπική εφημερίδα για τις απόψεις του για την πατρίδα μας την Χαλκιδική.  Λέμε θα μπορούσε να πει κανείς με έκπληξη, αν δεν είχε ήδη έρθει σε επαφή με το απαράμιλλο κάλλος και τους τρόπους του «κυρίου» δημάρχου Θεσσαλονίκης παλαιότερα.

Στο κωλοχώρι μας λέμε κύριε Μπουτάρη:  «η κότα σαν πίνει νερό, κοιτάζει και το Θεό».

Εσείς μάλλον θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο, και όταν σκέφτεστε για το πώς θα κάνετε την Θεσσαλονίκη σας να αναπτυχθεί, καλά θα κάνετε να κοιτάζετε και το «επίνειό σας».  Σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Χαλκιδική αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό εντός Ελλάδος για τους Έλληνες τουρίστες μετά την Αττική και τις Κυκλάδες.  Για να μην αναφερθούμε στο πασίγνωστο Θεσσαλονικιώτικο απόφθεγμα: « Σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

Φύσκα Κιλκίς: Παπάς με...κομπρεσέρ έσκαψε την Αγία Τράπεζα αναζητώντας λίρες

Ο παπάς, ο επίτροπος και άλλοι τέσσερις κάτοικοι της Φύσκας Κιλκίς έσκαψαν το ιερό του Προφήτη Ηλία, αναζητώντας χρυσές λίρες. Κάτοικοι του χωριού που άκουσαν θόρυβο από κομπρεσέρ μέσα από την εκκλησία του χωριού... τρόμαξαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Και έτσι οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον παπα-Βασίλη, 53 χρονών, σε ώρα... νυχτερινής εργασίας.

Ο ιερέας ομολόγησε την πράξη του και «πήρε πάνω του» την παράνομη ανασκαφή. Οπως είπε είχε πληροφορίες πως μέσα στο ιερό και πίσω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε κρυμμένος θησαυρός, με μεγάλο αριθμό λιρών από την εποχή της τουρκοκρατίας και ακόμη παλαιότερες.

Οι δράστες είχαν σκάψει ένα λαγούμι, διαμέτρου ενός μέτρου και βάθους δύο μέτρων, και εκτιμούσαν ότι μερικά μέτρα πιο κάτω θα έβρισκαν το πολύτιμο σεντούκι.

Ανακοίνωση της ΔΗΜ. ΑΡ. Χαλκιδικής για τις δηλώσεις του Μπουτάρη

Η Ν.Ε της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαλκιδικής καταδικάζει τις απαράδεκτες και αψυχολόγητες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για την Χαλκιδική, που προδίδουν και έλλειψη σοβαρότητας.

Ο πολιτικός μας χώρος πρωτοστάτησε και στήριξε την εκλογή του κ. Μπουτάρη, προσβλέποντας στην απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την αδιαφάνεια, το οικονομικό έγκλημα, την αναξιοκρατία και τον κομματισμό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα ανέχεται τις κατ’ επανάληψη ατυχείς δηλώσεις του κ. Μπουτάρη.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, που για το σύνολο ημών, των Χαλκιδικιωτών, είναι και δική μας πόλη, έχει αρκετά και οξυμμένα προβλήματα προς επίλυση, με τα οποία πρέπει να αναμετρηθεί ο Δήμαρχος,

Το Μανδρόσκυλον και ο τηγανητός Παστουρμάς...

Το εξώφυλλο της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου (η πρώτη έκδοση τυπώθηκε το 1949)

Οδηγίες ασφαλείας από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο με τίτλο «Αστυνομία Πόλεων» του 1949

Λακαφώσης Κώστας

Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Αστυνομία Πόλεων» του Αστυνομικού Διευθυντού Α' Νικολάου Κατραμπάσα, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1949 και πρέπει να έγινε ανάρπαστο μεταξύ των ενστόλων της τότε Αστυνομίας Πόλεων. Το '50 το εγχειρίδιο ξανατυπώθηκε σε δεύτερη έκδοση.

Στις κιτρινισμένες σελίδες του υπάρχουν αρκετά στοιχεία που βοηθούν τον ιστορικό μελετητή να κατανοήσει καλύτερα τις συνθήκες ζωής και τις μικρολεπτομέριες την καθημερινότητας μιάς εποχής δύσκολης για τη χώρα

Από την εποπτεία στην αποικιοκρατία; Eπίτροπο στην Ελλάδα ζητά η Γερμανία!


Η γερμανική κυβέρνηση θέλει από την Ελλάδα να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία επί του καθορισμού της φορολογικής πολιτικής και των δαπανών σε ένα «δημοσιονομικό επίτροπο» σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τόσο οι Financial Times όσο και το Reuters επικαλούνται προτάσεις που έχουν κατατεθεί στις Βρυξέλλες.

Σε μια «πρωτοφανή επέκταση του ελέγχου της ΕΕ επί ενός κράτους μέλους», όπως σχολιάζουν οι Financial Times, ο δημοσιονομικός επίτροπος θα είχε την εξουσία άσκησης βέτο επί αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές.

Κατάρρευση της συνωμοσίας για τα "χουντοσταγονίδια": Απαλλάχθηκε ο Εύελπις!


Απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό της Σχολής με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά ο Εύελπις ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποτιθέμενη κατήχηση υπέρ της Χούντας  στο αμφιθέατρο της Σχολής.

Το Πειθαρχικό της Σχολής που εξέταζε τη υπόθεσή του από την Τρίτη έως και σήμερα αποφάνθηκε τελικά πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για τιμωρία του και απόταξή του, καθώς δεν υπήρξε απολύτως καμία ουσιαστική παραβατική συμπεριφορά.

Τον Εύελπι υπερασπίστηκαν δύο καθηγητές της Σχολής , τέσσερις απόστρατοι στρατηγοί κι ένας ιερέας.

Για τον Γρίβα Διγενή στον Άγνωστο Στρατιώτη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ.

Οι Δρασίτες λίγο μετά τις 4 προσήλθαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, χθες ίδια μέρα που ο Αρχηγός Διγενής, περνούσε στην αιωνιότητα στα 1974.

Έγινε ποινικός παραβάτης γιατί ήθελε να κατοχυρώσει το εγγόνι του

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

Η σύντροφός του γιου του δεν είχε διαζύγιο και το μωρό θα γραφόταν στην μερίδα του πρώην άντρα της…

Κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία με χρήση θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του αυτόφωρου τριμελούς δικαστηρίου Κομοτηνής ο Σερήφ Νασμή 47 ετών, που στην προσπάθεια να κατοχυρώσει το νεογέννητο εγγονάκι στην οικογενειακή τους μερίδα αναγκάσθηκε να γίνει ποινικός παραβάτης.

Συγκεκριμένα η σύντροφος του γιου του από τον οποίο έμεινε έγκυος και γέννησε δεν είχε διαζύγιο από τον άντρα της με αποτέλεσμα το παιδί να γραφόταν όπως επιβάλλεται στην δική του οικογενειακή μερίδα.

Δελτίο Τύπου του Άγγελου Κωτσιόπουλου

Το τελευταίο διάστημα επανήλθε το θέμα της εξόρυξης λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε  το θέμα ύστερα από πρόταση που υπέβαλαν από κοινού ο συνδυασμός της παράταξής μου  «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και ο συνδυασμός του  κ. Πετράκου « ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», καθώς επίσης και από ορισμένους Περιφερειακούς Συμβούλους .

Από το 2005 είχα πάρει σαφή και δημόσια θέση κατά της εξόρυξης του λιγνίτη , δηλώνοντας την έντονη  ανησυχία μου για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις  στην περιοχή ,  καθώς και για την γεωργική και την τουριστική απαξίωση και υποβάθμισή της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας.

"Πόλεμος" του Χούλιο Ιγκλέσιας με τουρκοκυπριακή εταιρεία


Πόλεμος αγωγών μεταξύ του διάσημου Ισπανού τραγουδιστή Χούλιο Ιγκλέσιας (φωτ.) και τουρκοκυπριακής εταιρείας παραγωγής, με την οποία είχε συμφωνήσει να πραγματοποιήσει συναυλία στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Πριν από μερικούς μήνες, η εταιρεία παραγωγής είχε συμφωνήσει με τον Ισπανό τροβαδούρο της αγάπης προκειμένου να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συναυλία ερμηνεύοντας τις διαχρονικές επιτυχίες του.

Το event τελικά ακυρώθηκε ύστερα από άρνηση του τραγουδιστή, με την τουρκοκυπριακή εταιρεία να απαιτεί μέσω αγωγής την επιστροφή των 300 χιλιάδων δολαρίων που είχε δώσει ως προκαταβολή για τη συναυλία.

Ο Παρθενώνας σε τρισδιάστατες προβολές


Από τον Φεβρουάριο και κάθε Σαββατοκύριακο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με τρισδιάστατες προβολές εμπλουτίζει την προσφορά του προς τους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης από τις 4 και 5 Φεβρουαρίου και για κάθε σαββατοκύριακο από εδώ και πέρα. Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας (στο ισόγειο του Μουσείου) θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», η οποία δημιουργήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Στην ταινία παρουσιάζονται τα μνημεία της Ακρόπολης από τα οποία ο επισκέπτης αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών που εκτίθενται στο Μουσείο.

Ανησυχία για τα Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων η Σαντορίνη

Βασίλης Γούλας

Επιφυλακτικός για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης εμφανίζεται με συνέντευξή του στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας, Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος αυτή την περίοδο εκτός από τη Σαντορίνη μελετά και άλλες σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλά για τη διαστημική μέθοδο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στη μελέτη των σεισμών, αλλά και για το κατά πόσο η νέα μέθοδός του FORMA μπορεί να βοηθήσει στη πρόγνωση των σεισμών.