Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κατέρρευσαν δύο τοίχοι στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας


Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες και κατέρρευσαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δύο τοίχοι κατέρρευσαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Χθες κατέρρευσε ένας ακόμη τοίχος, περίπου 12 μέτρων, που αποτελούσε τον περίβολο μιας κατοικίας η οποία ουδέποτε είχε ανοίξει για το κοινό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένα άλλο οικοδόμημα της Πομπηίας, ο Οίκος των Μονομάχων, είχε καταρρεύσει εντελώς, προκαλώντας κύμα οργής και ανησυχιών για την προστασία αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς. Και στις τρεις περιπτώσεις, φαίνεται πως οι καταρρεύσεις οφείλονται στις ισχυρές βροχοπτώσεις.

“Έφυγε” ο Γιάννης Φουράκης


Σήμερα στις 19.00 "έφυγε " από τη ζωή ο δημοσιογράφος-διανοούμενος Γιάννης Φουράκης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε κλινική της Κυψέλης, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Ο αείμνηστος σύγχρονος "φιλόσοφος", συγγραφέας, ερευνητής υπήρξε συνεργάτης του Αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος του ΠΑΚ. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί πολλά χρόνια και ασχολήθηκε με ερευνητικές μελέτες.

Η φιγούρα του μέσα απο τις "Πύλες του Ανεξήγητου" με τις προοδευτικές του ιδέες και το μαχητικό του στυλ, το ενδιαφέρον του για τη μεταφυσική επιστήμη, συγκέντρωσαν γύρω του πολλούς φίλους για πολλά χρόνια.

Βρήκε εξωγήινους η NASA;


Αύριο θα δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου

Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προκάλεσε αναταραχή, κυρίως στο Διαδίκτυο, ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.

«Η ΝASA θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 (19:00 GMT) την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου για να συζητήσει για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή», αναφέρει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.

Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει τη blogo-σφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δε θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

Γαλλία: Δεν πρόκειται να πιέσουμε την Αθήνα για το όνομα


Η μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ από την ιστοσελίδα Wikileaks απασχολεί τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα έγγραφα που αφορούν το ζήτημα του ονόματος και τη στάση των ξένων κυβερνήσεων.

Σήμερα, τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναδημοσιεύουν απόσπασμα τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι, με ημερομηνία 23/01/2008, το οποίο αφορά συζήτηση μεταξύ υψηλόβαθμου Αμερικανού και υψηλόβαθμου Γάλλου αξιωματούχου σχετικά με τις τότε υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χώρες (ΠΓΔΜ, Κροατία, Αλβανία).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με το έγγραφο, ο Γάλλος αξιωματούχος διατύπωσε ξεκάθαρα τις γαλλικές θέσεις, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα, ώστε να προβεί σε παραχωρήσεις σχετικά με το ζήτημα του ονόματος.

Δελτίο Τύπου ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ    1/12/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το AIDS είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες τις σύγχρονης εποχής. 30 χρόνια πριν, εκτός από τον πόνο και το θάνατο, υπήρξε και η κοινωνική απομόνωση που καταδίκαζε τα θύματα με το χειρότερο τρόπο.

Το ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους δε σημαίνει ότι συνάνθρωποί μας δεν υποφέρουν από τη μάστιγα αυτή. Στη χώρα μας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το πρώτο δεκάμηνο του 2010 ανέρχονται σε 519. Δραματική είναι η κατάσταση σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής. Το ΑIDS είναι εδώ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Όλοι μας από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο φορέα ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιο τρόπο μπορούμε, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την επιδημία αυτή.

Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΤΟΜΕΑΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
τηλ. : 210-3665361-2
fax : 210-3665136
e-mail : gramtom@pasok.gr
Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου 106 Αθήνα

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 1η  Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι.

Το 51ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε καιρούς ύφεσης


Επιστρέφουν φέτος οι ελληνικές ταινίες

Του Παναγιωτη Παναγοπουλου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Κατεύθυνση προς τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και την κοινωνική πολιτική έχει η φετινή 51η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που αρχίζει την Παρασκευή και διαρκεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης, η τιμή του εισιτηρίου στις προβολές μειώνεται από επτά σε έξι ευρώ, ενώ οι πρώτες προβολές (με ώρα έναρξης στη μία στις αίθουσες του λιμανιού και στις τρεις στο «Ολύμπιον») θα είναι δωρεάν για τους ανέργους.

Χιλιάδες χρόνια πριν έφτασε στη Ελλάδα η «terra rossa»


Το κοκκινόχωμα στην Ελλάδα και τη λοιπή Νότια Ευρώπη ήρθε από τη Σαχάρα πριν από χιλιάδες χρόνια.

Η «ερυθρά γη» (terra rossa), κοινώς κοκκινόχωμα, που υπάρχει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας την Μεσόγειο με την μορφή αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι νότιοι άνεμοι και με προέλευση τις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ, σύμφωνα με μια νέα χημική και ορυκτολογική έρευνα Ισπανών και Αμερικανών ερευνητών.

Οι αφρικανικές αυτές περιοχές, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «στέλνουν» στην ατμόσφαιρα περίπου 600 - 700 τόνους σκόνης κάθε χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι πριν από 12.000 - 25.000 χρόνια, το κοκκινόχωμα, που αποτελείται από ερυθρά άργιλο, εμφανίστηκε στη Μαγιόρκα, τη Σαρδηνία και σε άλλα μεσογειακά νησιά και περιοχές της Ν. Ευρώπης, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ελλάδος

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία Κασσάνδρας

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για τον τούρκο με το καλάσνικοφ στη Θράκη


κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Νευρώσεις: Η περίπτωση «κρίσης πανικού»


Της Νατάσσας Πιπεροπούλου-Κωνσταντάρα, Διδάκτορος Ψυχολογίας*

Οι νευρώσεις  συνιστούν ψυχολογικές διαταραχές με την παρουσία ενός ή ομάδας συμπτωμάτων και αποκόπτουν το άτομο από την πραγματικότητα και του στερούν το «δικαίωμα» να χαίρεται, να απολαμβάνει τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις σε καθημερινή βάση.

Μολονότι έχουν πολύ πιο ήπια μορφή από τις ψυχώσεις οι οποίες συνιστούν καθολική αποκοπή από την πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες νευρώσεις, και ανάμεσά τους «η κρίση πανικού», η οποία δημιουργεί στο άτομο πολύ σημαντικά προβλήματα στερώντας του την αυτονομία δράσης και συμπεριφοράς και οδηγώντας το στην αναζήτηση οικείου ή φιλικού προσώπου για να στηριχθεί κατά τη διαχείριση των απρόβλεπτων «επιθέσεων» που το αποδιοργανώνουν υποχρεώνοντας το να κλειστεί στον εαυτό του και το σπίτι του.