Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Χουλιγκανισμός και τέχνη: Παρέμβαση Γερουλάνου για το "ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ"


Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, προκάλεσε η χθεσινή επιδρομή οπαδών στο Θέατρο Τέχνης στην Οδό Φρυνίχου, όπου εδώ και λίγες ημέρες παίζεται το έργο "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

Ο υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο, λίγες ώρες μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο βίας.

Ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στέλνοντας μήνυμα ότι "η βία στον πολιτισμό δεν θα περάσει".

Απόγειο καφρίλας: Ισοπέδωσαν θεατρική παράσταση λόγω...ΠΑΟΚ!

Επεισόδια σε πορείες και σε γήπεδα, έχουμε δει για χιλιάδες λόγους. Ωστόσο, από σήμερα, η χώρα μας, η Ελλάδα του 2011, μπορεί να... περηφανεύεται ότι οπαδοί-χούλιγκαν-ανεγκέφαλοι ή όπως θέλει κανείς να τους ονομάσει, κόντεψαν να βάλουν φωτιά στο Θέατρο Τέχνης "Κάρολος Κουν", στην Πλάκα στο κέντρο της Αθήνας, επειδή η παράσταση που έκανε πρεμιέρα λίγη ώρα μετά, είχε στον τίτλο της το όνομα του... ΠΑΟΚ!

Περίπου 50 κρανιοφόροι που επέβαιναν σε μηχανές, βρέθηκαν το απόγευμα έξω από το Θέατρο Τέχνης, εκεί όπου η παράσταση που θα ανέβαινε, είχε την ονομασία: «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης». Αυτό έδωσε αφορμή σε αυτή τη μάζα οπαδών, να φτάσει έξω από την αίθουσα και να αρχίσει να πετάει μολότοφ και να καταστρέφει ό,τι έχει σχέση με το θέατρο.

Εκδήλωση του Α.Σ. ΑΣΤΗΡ για την Τσικνοπέμπτη


κλικ για μεγέθυνση

Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ σας προσκαλεί την Τσικνοπέμπτη,  24/2 στη Βουρβουρού για να διασκεδάσουμε και να τσικνίσουμε όλοι μαζί με ζωντανή ορχήστρα.

Σας περιμένουμε όλους
ΤΟ ΔΣ 

Στην Υπηρεσία των Λαών;


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υποτίθεται ότι Κυβερνήσεις και Ηγέτες σε Δημοκρατικά καθεστώτα «προέρχονται από το Λαό, εργάζονται με το Λαό, Υπηρετώντας τον Λαό…»

Και σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, συνήθως σε τετραετίες, σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση, με Δημοκρατικές διαδικασίες, οι λαοί ή στέλνουν τους Ηγέτες και τις Κυβερνήσεις τους στα σπίτια τους «ως ευδοκίμως τερματίσαντες το έργο τους», ή τους στέλνουν στα σπίτια τους αποδοκιμάζοντάς τους ως αποτυχημένους, ή τους στέλνουν στις…φυλακές ως καταχραστές της εμπιστοσύνης και ΚΛΕΦΤΕΣ της περιουσίας του Λαού…

Τώρα που «άναψαν τα αίματα» και ζούμε εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική, σκεφθείτε Πόσο συχνά μας προέκυψε η φυλακή ως λύση…