Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννος Παπαντωνίου και Χρύσανθος Λαζαρίδης σε κοινή ομιλία!

Έχουν ξεφύγει ...
Συντονιστής στην εκδήλωση, ο γνωστός κ. Μπάμπης του ΣΚΑΪ ...

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ KAI ΕΠΙΛΟΓΕΣ
———————————————————————-
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

14:30 Εγγραφή Συμμετεχόντων
15:00 Εναρκτήρια Ομιλία
Γιάννος Παπαντωνίου, Πρόεδρος Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ),
πρώην Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας
15:10 Κεντρική Ομιλία
Λουκάς Παπαδήμος, Πρωθυπουργός

Σοκ: Καθολικός Επίσκοπος: «Τα παιδιά θέλουν να κακοποιηθούν σεξουαλικά» (!!!)

Της Ελίνας Ράπτη

Ο Επίσκοπος της Τενερίφης παρέχει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για τον τεράστιο αριθμό των παιδιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς: «Το ζήτησαν τα ίδια», λέει.

Το 2007, όταν η αμερικανική Καθολική Εκκλησία άρχισε να παραπαίει από τα σκάνδαλα περί σεξουαλικών κακοποιήσεων, ο επίσκοπος της Τενερίφης Bernardo Alvarez έκανε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.

Σε συνέντευξη του την παραμονή των Χριστουγέννων στην εφημερίδα La Opinión de Tenerife, ο Επίσκοπος Alvarez είπε ότι υπάρχουν παιδιά που θέλουν να κακοποιηθούν.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη σχετικά με τον Λοβέρδο

 Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απειλή Λοβέρδου, για “μακελειό” στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας.

Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.

Σίγουρα, όμως, τέτοιες απειλές, σε μια στιγμή που ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής τους, ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας. Είναι εκβιαστικές, και επικίνδυνες».

Παρέμβαση Τσίπρα για τις καταγγελίες στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων


Διπλή παρέμβαση για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κατέθεσε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάθεση του φακέλου της εξέτασης που διενήργησε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επίσης, στη δεύτερη παρέμβασή του, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Τσούρα σχετικά με τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Πρόταση της ΔΗ.ΣΥ για την κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ

κλικ για μεγέθυνση
Ολόκληρη η συζήτηση βρίσκεται στον σύνδεσμο:

Δείτε το υπόλοιπο κείμενο:

Περού: Ποπ κορν 6.700 ετών!

Της Ελίνας Ράπτη

Γευστικά μάλλον ... δε λέει και πολλά, οι αρχαιολόγοι όμως είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη μιας αρχαίας μορφής ποπ κορν στις ακτές του Περού.

Αραβόσιτος, φλούδες, κοτσάνια και φούντες «ηλικίας» 3.000 μέχρι και 6.700 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στις περιοχές Paredones και Huaca Prieta στις βόρειες ακτές του Περού.

Μικροαπολιθώματα καλαμποκιού βρέθηκαν επίσης στις ίδιες τοποθεσίες από ερευνητικές ομάδες του πανεπιστημίου Vanderbilt του Tennessee και της Εθνικής Ακαδημίας Ιστορίας του Περού.

Η Ελλάδα παλεύει πάλι για την ανθρωπότητα

Ο Ελληνισμός είναι η Πύρινη πνοή που ζει σε καρδιές ηρώων και διδάσκει την Ελευθερία 
Ελλάδα: Αυτή η λωρίδα Γης ήταν πάντα το ανάχωμα απέναντι στην Τυραννία, στη βαρβαρότητα, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο. Σε αυτό το ανθρώπινο τείχος από Ελληνική σάρκα, συνθλίβονταν οι ορδές της ανομίας, της ασυδοσίας, της κτηνώδους δύναμης ενάντια στον πολιτισμό.

Όταν τελικώς η Ελλάδα έπεσε, ενσαρκωμένη στο κορμί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όλη η ανθρωπότητα βυθίστηκε στον σκοτεινό μεσαίωνα. Στην λήθη, στον σκοταδισμό, στην Ιερά εξέταση, στο δουλεμπόριο, την δυσιδαιμονία και τον φανατισμό του Καθολικισμού και των αιρέσεων. Έπρεπε να ανάψει πάλι η σπίθα η Ελληνική για να φέρει την αναγέννηση, το φως και το δικαίωμα στην ζωή. Η αρχή της αρετής ξεκίνησε από την Ελλάδα από την αντίσταση στη βαρβαρότητα και τη διαφθορά.

Δελτίο Τύπου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο, Πολύγυρος
Ταχ. Κώδ.: 631 00
Τηλέφωνα: 23713 51425
Fax: 23710 39403
e-mail: broutzas@halkidiki.gov.gr
www.visit-halkidiki.gr
twitter.com/VisitHalkidiki

Πολύγυρος, 23 Ιανουαρίου 2012

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Σύσκεψη των επιχειρηματιών της Ορεινής Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 στο κοινοτικό κατάστημα του Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη.

Πρόσληψη 74 εποχικών υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. στην Κεντρική Μακεδονία


Δίκαια πράγματα.
1 πρόσληψη στον Δήμο Πολυγύρου (πρωτεύουσα του Νομού). 1 στον Δήμο Αριστοτέλη. 0 στον Δήμο Σιθωνίας (!!!).
3 στον Δήμο Νέας Προποντίδας και άλλοι 3 στον Δήμο Κασσάνδρας...


Εβδομήντα τέσσερις θέσεις εποχικού προσωπικού εγκρίθηκαν στα ΕΛ.ΤΑ. Κεντρικής Μακεδονίας για τις ανάγκες Ταχυδρομικών Καταστημάτων, Κέντρων Διαλογής και για την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά οι προκηρύξεις έχουν ως εξής:

Τριάντα θέσεις Διανομέων και Εσωτερικής Εκμετάλλευσης με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας εγκρίθηκαν για τα ΕΛ.ΤΑ. Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα προσληφθούν έντεκα Διανομείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως αύριο, 18 Ιανουαρίου.

Έσφαξε την πεθερά της στο Μάλτεπε

Της Μαρίας Παπαδημητρίου

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κασσάνδρας η αποτρόπαια πράξη μιας 32χρονης που έσφαξε την πεθερά της μέσα στο σπίτι της.

Σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα, η 32χρονη είχε έντονους διαπληκτισμούς με την 59χρονη πεθερά της, μέσα στο σπίτι του θύματος, για προσωπικές διαφορές. Σύμφωνα με την αστυνομία η 32χρονη πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα  και κατάφερε χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός πεθεράς της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα υπήρχαν διαφωνίες και εντάσεις στην οικογένεια για τα περιουσιακά.

Ο Άγιος Χαράτσιος ο εκκαθαριστικός ...

κλικ για μεγέθυνση
Το είδαμε στο: UDemand

Διαμαρτυρία με ασθενοφόρα έξω από το σπίτι του Βενιζέλου


Ασθενοφόρα παρέταξαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στις 9 το πρωί στη διασταύρωση της περιφερειακής οδού προς τους Ελαιώνες, στην περιοχή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται η οικία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, εκτός έδρας, για περίπου εννέα μήνες και των νυχτερινών και των υπερωριών τους από τον Αύγουστο. Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί και θα καταβληθούν, οι ίδιοι παραμένουν δύσπιστοι μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες αναβολές για την εξόφλησή τους.

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο με δεκατέσσερα ασθενοφόρα χωρίς να κλείνουν το δρόμο, ενώ άλλα έξι με το προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά.

Χρεώνουν στον λατρευτό μας Βενιζέλο, τον Αργύρη Λαφαζάνη


Έχει βάση αυτή η είδηση Αργύρη; Περιμένουμε απάντηση...

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία", μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στην Κεντρική Μακεδονία οι Τάσος Σιδηρόπουλος, Ιωάννης Δριβελέγκας, Αργύρης Λαφαζάνης, Αθανάσιος Γικόνογλου, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Μιχάλης Τσελέπης σύμφωνα με τις πληροφορίες καταγράφονται στην πλευρά Βενιζέλου, ενώ ο Άγγελος Τόλκας προβληματίζεται μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Χάρη Καστανίδη, υπέρ του οποίου φέρεται να κινούνται και οι Ηλίας Θεοδωρίδης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Γιουματζίδης και Μαρία Μίχου.

Ο Μ. Παπαϊωάννου διαγράφει την ποινή του Π. Ψωμιάδη


Του Νίκου Ηλιάδη

Την παραγραφή της ποινής φυλάκισης ενός έτους που έχει επιβληθεί στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, συνεπεία της οποίας έχει παυτεί προσωρινά από τα καθήκοντά του, επιφέρει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επιστροφή του στο αξίωμα του περιφερειάρχη.

Παράλληλα το ίδιο νομοσχέδιο διαμορφώνει προϋποθέσεις παραγραφής και άλλων υποθέσεων στις οποίες είναι εγκαλούμενος, πριν μάλιστα αυτές να φτάσουν στο ακροατήριο!

Όλα αυτά προβλέπονται στο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή υπό τον τίτλο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις» και το οποίο εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος.

Πάνος Καμμένος : Είμαστε πολλοί, είμαστε Έλληνες, είμαστε ανεξάρτητοι (Video)


Στο πρωϊνό του ΑΝΤ1 στον Παπαδάκη, ήταν σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος.

Μίλησε όπως πάντα για όλους και για όλα, με τον μοναδικό τροπο που ξέρει, αυτόν της σκληρής αλήθειας.

Μίλησε για τις προθέσεις του και για τον αγώνα που θα κάνει για αποτρέψει την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του.

Η νέα µατιά στην καταστροφή της Σµύρνης


Ενα ντοκυµαντέρ και µια φωτογραφική έκθεση µε σπάνιο ανέκδοτο υλικό


Μουσείο Μπενάκη

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, στις 20.00, στο Αµφιθέατρο του Κτιρίου της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη θα πραγµατοποιηθεί η πρώτη προβολή του ντοκυµαντέρ µε τίτλο «Σµύρνη: Η καταστροφή µιας κοσµοπολίτικης πόλης, 1900-1922» που σκηνοθέτησε και επιµελήθηκε η Μαρία Ηλιού µε την επιστηµονική φροντίδα του ιστορικού Αλέξανδρου Κιτροέφ.

Την ταινία συνοδεύει οµότιτλη φωτογραφική έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την επόµενη ηµέρα Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00, στην Αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Κεντρικού Κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη.

ΕΛΣΤΑΤ: Το ψέμα και το θράσος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με συγχωρείτε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι προς τι όλος αυτός ο πανικός μετά την εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αποστολή της δικογραφίας, για την διόγκωση των στατιστικών στοιχείων για το χρέος, στη Βουλή (μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου).

Η πρώτη δικογραφία είναι που πάει στη Βουλή ή μήπως η τελευταία; Γιατί ειδικά για την ΕΛΣΤΑΤ θορυβηθήκατε τόσο πολύ;

Και μάλιστα σε σημείο να χαθεί εντελώς η ψυχραιμία, σε σημείο να καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή του κ. Παπανδρέου που τον αποδέχονται όλοι οι υπόλοιποι, για να μην ξεχνιόμαστε) Πάνος Μπεγλίτης τον κ. Πεπόνη ότι επιδεικνύει «επικίνδυνη αφέλεια»;

8η Αγωνιστική basket Πολυγύρου - νίκη με Γαλάτιστα


Νίκη του ΑΟΠ -  ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ .


8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
              Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 69  - AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  78
Διαιτητές: Αναστασιάδης-Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 19-20, 30-44, 47-57, 69-78

ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ( Δενεσiδης )
 Δενεσiδης, Πομακης, Καραβακας Δ  4, Ματσουκης Μ 15(1), Δαγκας 8, Παπουλιος ,Καραβακας Π 11(3), Γκιωργκης 2, Βουρτζιαδης 10, Γιαλιας 15(1) , Πατσαβρας 4 ..

Ρουμανία - Αγανακτισμένη γιαγιά: "Αφήστε με να τον......"

Αγανακτισμένη γιαγιά... επί το έργον, στις πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις στη Ρουμανία, ενάντια στη λιτότητα και του νέου σκληρού πακέτου που προτείνει το ΔΝΤ

Πηγή: The Insider