Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για το Ολοκαύτωμα του Σουλίου (Video)

Κορυφώθηκαν την Κυριακή με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ, οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.

Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ Τίτου. Την αναπαράσταση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και χορευτικό πρόγραμμα.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης. Μεταξύ άλλων ενώ παραβρέθηκαν βουλευτές κόμματων, η πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Ηπείρου καθώς και η διοικητές των αστυνομικών, στρατιωτικών, πυροσβεστικών και λιμενικών υπηρεσιών της Ηπείρου.

Χαρτογραφώντας την ιστορία της Μακεδονίας

Φίλιππος Κλουβέριος, Μακεδονία, μετά το 1660. Συλλογή Σάββα Δεμερτζή.

Έκθεση χαρτών στο Μέγαρο Εϋνάρδου

Η πέμπτη έκθεση παλαιών χαρτών της σειράς «Χαρτογραφία και Ιστορία», που βασίζεται στη συλλογή του Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και έχει θέμα: «Μακεδονία – Χαρτογραφία και Ιστορία 15ος – 18ος αιώνας», εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου, την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Το Αρχείο Χαρτογραφίας του Ελληνικού Χώρου του ΜΙΕΤ ιδρύθηκε το 2002, με τη δωρεά της αξιόλογης συλλογής παλαιών χαρτών του ζεύγους Βίκτωρος και Νιόβης Μελά. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Αρχείο έχει οργανώσει 9 εκθέσεις με παλαιούς χάρτες, που προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και τις οποίες επισκέφθηκαν - με ειδικές ξεναγήσεις - σπουδαστές των Ανώτατων Σχολών και μαθητές. Κατά το διάστημα αυτό, έγιναν και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με τη χαρτογραφία.

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου

Πολύγυρος  27  Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής – Νέα Δημοκρατία Ευθύμης Καρανάσιος, συνεργάστηκε με  τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, σήμερα Δευτέρα 27-5-2013.

Συζητήθηκε το θέμα της γέφυρας του Στανού και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προσωρινή αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης του χωριού προς τη Θεσσαλονίκη, με την κατασκευή πλωτής γέφυρας από το Στρατό.

Παράλληλα ο Βουλευτής βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος με την κατασκευή νέας γέφυρας.

Σεμινάριο για την κομποστοποίηση στον Δήμο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ
ΤΟ 4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Νέο σεμινάριο ενημέρωσης για τους κάδους και το πρόγραμμα κομποστοποίησης, που υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πολυγύρου. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και κάμπινγκ) του Δήμου Πολυγύρου, με σκοπό να κάνουν πράξη την κομποστοποίηση στο χώρο τους. Το ίδιο σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στα προηγούμενα σεμινάρια.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, την ευθύνη του οποίου έχει επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, θα διατεθούν δωρεάν στις τουριστικές επιχειρήσεις οι κάδοι κομποστοποίησης.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - "Το ελαιόλαδο & στη σωστή διαχείριση"

κλικ για μεγέθυνση

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Ζωγραφάκη στην Αθήνα

κλικ για μεγέθυνση

Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών - Εκδηλώσεις Θερινού Ωραρίου

κλικ για μεγέθυνση
Συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Ν. Μουδανιών. Αυτή την Τετάρτη στις  μ.μ. στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει το εφηβικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Μουδανιών "Ο ΦΑΡΟΣ".

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στη Γαλάτιστα

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Συνεχίζεται ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Πολυγύρου. Σε δωρεάν τεστ ΠΑΠ έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 γυναίκες στη Γαλάτιστα στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου.

Η εξέταση θα γίνεται από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαλάτιστας. Οι γυναίκες της Γαλάτιστας, που ενδιαφέρονται να εξεταστούν, θα πρέπει για την καλύτερή τους εξυπηρέτηση να τηλεφωνούν λίγες μέρες νωρίτερα στα γραφεία του «Βοήθεια στο σπίτι» της Δ.Ε. Ανθεμούντα στο τηλέφωνο 2371351710 (εργάσιμες ώρες) και να δηλώνουν συμμετοχή.