Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θεσσαλονίκη: εικαστική εγκατάσταση για τον Καβάφη

"Κ' ενώ εχάνετο κάτω απ' τες στοές/ μες στες σκιές και μες στα φώτα της βραδυάς/ πηαίνοντας προς την συνοικία/ που την νύχτα μονάχα ζει/ με όργια και κραιπάλη/ και κάθε είδους μέθη και λαγνεία...".

Μέσα στις στοές και μέσα στα φώτα της βραδιάς, μέσα στη συνοικία τη σύγχρονη της Θεσσαλονίκης (τον Φραγκομαχαλά και την "καρδιά" του - την οδό Αγίου Μηνά που κάποτε έσφυζε από εμπορική δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Καβάφης του ελληνισμού και της Αλεξάνδρειας "ξαναζεί" 80 και ένα χρόνια μετά τον θάνατό του, 150 και ένα χρόνια από τη γέννησή του.

Και μπορεί η ιδιαίτερη εγκατάσταση - η αφιερωμένη στο έργο του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη που παρουσιάζει το περιοδικό Parallaxi μέσα από τη δράση της "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" να μην διαδραματίζεται στης... "Σελευκείας την αγορά, περί την ώρα που βραδυάζει" (όπως το ποίημα "Ένας Θεός των..." του Αλεξανδρινού ποιητή), αλλά στις στοές της οδού Αγίου Μηνά της Θεσσαλονίκης, όμως, εξάλλου, αυτός ήταν ο σκοπός:

Β. Μιχαλολιάκος στο Newsit: Να διαλύσει τη ΝΔ ο Σαμαράς και να ιδρύσει νεο κόμμα

Για όλους και για όλα μίλησε ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στο newsit και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να διαλύσει τη ΝΔ και να ιδρύσει νεο κόμμα, χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη θυμωμένο πλούσιο 2ης γενιάς, είπε επίσης ότι όποιος Πρόεδρος του Ολυμπιακού επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τους φιλάθλους προς ιδιον όφελος απέτυχε.

Χειμμαρώδης ήταν ο λόγος του Βασίλη Μιχαλολιάκου στην συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.

Οι αλεπούδες έφαγαν τις αλανιάρες κότες του πρίγκιπα Κάρολου!!!


Μπορεί για τους εκτός βρετανικών συνόρων να μην είναι και πολύ γνωστό, όμως ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας έχει πάθος με τα βιολογικά προϊόντα. Ειδικά τα αυγά από τις κότες του είναι πασίγνωστα στη Βρετανία. Μάλιστα σε πολλές επισκέψεις του ο πρίγκιπας συνήθιζε να κάνει δώρο μερικά από τα αυγά του στους φίλους του γαλαζοαίματους...

Σιγά τα ωά θα πείτε, όμως στη Βρετανία είναι είδηση. Όπως γράφει η Daily Mail οι πελάτες στο κατάστημα όπου πωλούνται τα ωά του Καρόλου ενημερώνονταν από το πρωί ότι δεν μπορούν να αγοράσουν μερικά από αυτά καθώς υπήρξε... δυστύχημα.

Αλεπούδες έκαναν ... τσιμπούσι στο κοτέτσι του πρίγκιπα και το ξεκλήρισαν.

Δήμος Πολυγύρου: Η νέα γεώτρηση στα Βράσταμα λύνει το υδρευτικό πρόβλημα της περιοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα γεώτρηση στα Βράσταμα
λύνει το υδρευτικό πρόβλημα της περιοχής

Νερό εξαιρετικής ποιότητας, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Βραστάμων εκτιμάται ότι θα προκύψει από τη νέα γεώτρηση στην περιοχή. Πρόκειται για τη μία από τις έξι συνολικά γεωτρήσεις, που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη», στον Άξονα Προτεραιότητας 07 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ», με προϋπολογισμό 1.299.166,30 ευρώ.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η προβλεπόμενη δοκιμαστική λειτουργία της γεώτρησης για 72 συνεχόμενες ώρες και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακριβής εικόνα για τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του ύδατος.

Εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του Συνδυασμού «Δημοκρατική Συνεργασία» στα Νέα Μουδανιά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δελτίο Τύπου

Προσκλητήριο νίκης σήμανε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Γιώργος Γκιλής, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στα Νέα Μουδανιά.

Ο κ. Γκιλής, απευθυνόμενος στα στελέχη και στους φίλους της Παράταξής του, προέβαλε το συγκριτικό πλεονέκτημα του ποιοτικού ψηφοδελτίου του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Συνδυασμός του θα προκριθεί στο β’ γύρο για την τελική νικηφόρα αναμέτρηση.

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας και των τεσσάρων βουλευτών για τη ΧΑ

«ΞΕΣΠΑΣΕ» ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ- ΒΟΛΕΣ ΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟ

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και σύμφωνα με το αποτέλεσμα αίρεται η ασυλία και των τεσσάρων βουλευτών κατηγορουμένων για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Ο Γιώργος Γερμενής μιλάει στη βουλή για την άρση της ασυλίας του


Ο Νίκος Μίχος, μιλάει στη βουλή για την άρση της ασυλίας του (Video)


Ο Στάθης Μπούκουρας, σε έντονη ψυχολογική φόρτιση, μιλάει στη βουλή για την άρση της ασυλίας του


Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος για την άρση της ασυλίας του (Video)


Στην εντατική ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εισήχθη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Γρεβενών, παρουσίασε πρόβλημα με το αναπνευστικό.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Σέργιος μετά από ατύχημα που είχε τον Φεβρουάριο, υπεβλήθει σε εγχειρητικές επεμβάσεις.

Πηγή: Ρομφαία

Μάθε πού ψηφίζεις

Ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου και των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου, αρκετοί ίσως δεν γνωρίζετε που ψηφίζετε. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει μια ειδική εφαρμογή ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Η ψήφος σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών είναι υποχρεωτική με εξαιρέσεις όμως που έχουν καθοριστεί με εγκύκλιο.

Οι ετεροδημότες που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις ευρωεκλογές στον τόπο της διαμονής τους,

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα στην Αλεξανδρούπολη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως διοργανώνει την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στις 20:00 στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο (δίπλα στην Αγία Κυριακή) εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του καθηγητού κ. Δημοσθένη Δαββέτα. Στην εκδήλωση θα αναγνωσθούν ποιήματα του κ. Δαββέτα ενώ θα αποδοθούν μουσικά γνωστά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών από την ερμηνεύτρια Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και τον πιανίστα Ευάγγελο Καραφυλλίδη.

Πρόγραμμα ομιλιών του συνδιασμού Δημοκρατική Συνεργασία

κλικ για μεγέθυνση

«Νέα Γένια – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης - Ομιλίες σε Άγιο Παντελεήμονα και Νέα Τένεδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Νέα Τένεδο πραγματοποίησε χθες τις κεντρικές ομιλίες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γένια – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης.

Μιλώντας σε ένα θερμό και δυναμικό ακροατήριο, ο κ. Τσούφης ανέπτυξε το όραμά του για μια ισχυρή Νέα Προποντίδα που θα πρωτοπορεί και θα κάνει τους δημότες της περήφανους.

Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Πολύγυρος 7 Μαΐου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Προεκλογικό πρόγραμμα
του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τον Άγιο Μάμα και παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιλή στα Νέα Μουδανιά.

Στιβαχτάρης Γρηγόριος - υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση