Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας και των τεσσάρων βουλευτών για τη ΧΑ

«ΞΕΣΠΑΣΕ» ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ- ΒΟΛΕΣ ΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟ

Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και σύμφωνα με το αποτέλεσμα αίρεται η ασυλία και των τεσσάρων βουλευτών κατηγορουμένων για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.

Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

Οι βουλευτές έφτασαν συνοδεία αστυνομικών στο Κοινοβούλιο ενώ ισχυρά ήταν τα αστυνομικά μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Βουλή αλλά και στο εσωτερικό από την φρουρά του Κοινοβουλίου.

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Στάθη Μπούκουρα ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς από το βήμα της Βουλής λέγοντας «πείτε μου γιατί κατηγορούμαι, γιατί δεν βλέπω τα παιδιά μου». Δεν είμαι φασίστας ούτε ναζιστής τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι εθνικιστής έγινε για να αλλάξει η χώρα. Ταυτόχρονα, εξομολογήθηκε ότι στέκεται όρθιος με ψυχοφάρμακα και ζήτησε συγγνώμη για την συναισθηματική φόρτιση.

«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» είπε κλαίγοντας αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. «Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, στην «πύρινη« ομιλία του κατήγγειλε ότι η σημερινή μέρα θα μείνει στην Ιστορία ως η μέρα που εκλεγμένοι βουλευτές έρχονται στη Βουλή με χειροπέδες. Ο κ. Γερμενής μάλιστα κατηγόρισε τις δικαστικές αρχές  για δόλια συμπεριφορά και δήλωσε ότι κατά την ανάκριση η κυρία Κλάπα του ανέφερε ότι «Αρκεί που είστε βουλευτής για την Χρυσή Αυγή για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης». Ο βουλευτής έκανε λόγο για δικαστικούς «παναθηναικάκηδες» και ανακρίτριες που χοροπηδούσαν στους διαδρόμους λέγοντας ότι θα βάλουν όλη τη ΧΑ στη φυλακή. «Αυτοί πρέπει να απομονωθούν από το δικαστικό σώμα».

Επίσης, σημείωσε ότι «Μας τιμωρεί το σύστημα γιατί μας πρόσφεραν την πίτα της διαφθοράς και τους την πετάξαμε στα μούτρα. Αλλά όχι. Εμείς θα παραμείνουμε επαναστάτες. Δεν κάνουμε πίσω».

Σχετικά με την υπόθεση του βίντεο Μπαλτάκου, ο κ. Γερμενής σημείωσε ότι «δώσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ το... γάντι να βγει μπροστά δέκα μονάδες και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ασχολιόταν με το πως κρατούσε την κρυφή κάμερα ο Κασιδιάρης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει το σύμπαν και στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. Γιατί θάψατε το θέμα;».

Όπως πρόσθεσε, ο κ. Μπαλτάκος είναι 30 χρόνια φίλος του πρωθυπουργού και δεν έπραττε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς. Κλείνοντας ο κ. Γερμενής εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου λέγοντάς του «Θα σας θυμάμαι όταν λήξει το 6μηνο μου».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος στην ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη και δήλωσε ότι «Είμαι περήφανος που ανδρώθηκα από παιδί στην Χρυσή Αυγή».

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ομιλίας του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος διαφοροποίησε τη θέση του λέγοντας ότι «οι βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα όργανα του κόμματος είχαμε επιρροή μονο σε ό,τι αφορούσε σε ψήφιση νομοσχεδίων».

Μάλιστα ο ίδιος παραδέχθηκε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. «Χωρίς να εχω απολύτως καμία συμμετοχή παρατηρούσα με τους υπόλοιπους πολίτες μια σειρά από παράνομες ενέργειες από βουλευτές της ΧΑ δεν είχα καμία δυνατότητα να τις ελέγξω ούτε να τις σταματήσω. Παρακολουθούσα την μετατροπή της χρυσής αυγής από κόμμα-κατήγορο του πολιτικού συστήματος σε κόμμα που έκανε εγκληματικές ενέργειες».

Παράλληλα όπως είπε μετά τον φόνο Φύσσα και την αποκάλυψη οτι ο φονιάς είχε σχέση με στελέχη του κόμματος, είχε ήδη αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αποχώρησή του.

Σχετικά με το βίντεο της υπόθεσης Μπαλτάκου ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε ότι αυτό αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: NewPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: