Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τα Τρίκαλα η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη με λεωφορεία χωρίς οδηγό

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ο συντονιστής του Προγράμματος “CityMobil2” Αντριάνο Αλεσαντρίνι ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλωνως “ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό” στη διαδρομή που έχει προταθεί.

Η πρόταση, όπως αναφέρεται, συγκέντρωσε τηνυψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις και για τον λόγο αυτό, ο κ. Αλεσαντρίνι μεταφέρει τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η e-Trikala A.E. με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στη διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Τρικάλων, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Πιπεράτο «άδειασμα» του κ Σαμαρά από την Εurostat!...


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τις δηλώσεις του Διευθυντή της Eurostat

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/763517
        
ο οποίος ουσιαστικά στην συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα όχι μόνο «αδειάζει» αλλά, κυριολεκτικά, «ξεμπροστιάζει» τον κ Σαμαρά (και φυσικά ολάκερη την Ελληνική Κυβέρνηση) και, ειλικρινά, δεν μένω απλά άφωνος αλλά αποσβολωμένος!...

Στην συνέχεια διαβάζω το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που αφορά στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ώρες βγαίνοντας από σύσκεψη στο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας

Υποβάθμιση για την Τουρκία

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε χθες την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Τουρκίας σε «αρνητική» από «σταθερή».

Συγκεκριμένα διατήρησε τη βαθμίδα όπου την τοποθετεί αμετάβλητη (BBB για αξιόγραφα που έχουν εκδοθεί στο νόμισμα της χώρας, BB+ για αξιόγραφα σε ξένο συνάλλαγμα).

Ο οίκος επικαλέστηκε τους κινδύνους για την πορεία της τουρκικής οικονομίας, που ενδέχεται να οδεύει προς μια «ανώμαλη προσγείωση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά και το πολιτικό περιβάλλον της Τουρκίας, που εκτίμησε ότι έχει καταστεί λιγότερο σταθερό.

Eγκατέλειψαν το Ληξούρι 2000 κάτοικοι - Ακατάλληλα τα μισά σπίτια

Προσωρινά μη κατοικήσιμα, κρίθηκαν τα 1.400 από τα 3.000 σπίτια που έχουν ελεγχθεί έως τώρα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.

Επίσης αποφασίστηκε, η μετεγκατάσταση δύο σχολείων του 2ου και του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου καθώς του Πετρίτσιου Γυμνασίου και Λυκείου στο Ληξούρι. Τα σχολεία, αναμένεται να στεγαστούν σε προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του Δημοσίου. Καθημερινά, 25 κλιμάκια μηχανικών, της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του Υπουργείου Υποδομών, κάνουν αυτοψίες σε κτήρια.

'Αδεια πόλη θυμίζουν, οι περισσότερες γειτονιές στο Ληξούρι.

Νέος «εμφύλιος» στη ΝΔ Μπακογιάννη - Γιαννόπουλου για τη Στερεά Ελλάδα

«ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ» ΟΙ… ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Νέα αυτοδιοικητική κόντρα προέκυψε στη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και η Λεωφόρος Συγγρού δεν έχουν προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες που αφορούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, το παράδειγμα Τζιτζικώστα επέλεξε να ακολουθήσει ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο πρώην υπουργός που ενδιαφερόταν από την αρχή για την περιφέρεια που θέλει να διεκδικήσει και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, θεωρεί ότι η οικογένεια Μπακογιάννη τον «πούλησε», καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος!

Ο καφέ νάνος που λόγω ατμοσφαιρικών συνθηκών μετατράπηκε σε... κόκκινο νάνο. Credit: Neil J Cook, Centre for Astrophysics Research, University of Hertfordshire

Εντοπίστηκε καφέ νάνος με ερυθρή ατμόσφαιρα

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Μια εντυπωσιακή από κάθε άποψη ανακάλυψη έκαναν αστρονόμοι στη Βρετανία. Εντόπισαν ένα καφέ νάνο στον οποίο επικρατούν ασυνήθιστες για αυτού του είδους τα κοσμικά σώματα συνθήκες. Η πιο εμφανής αλλά και ενδιαφέρουσα είναι η ερυθρή απόχρωση του.

Η «εξωτική» ατμόσφαιρα

Καφέ νάνοι ονομάστηκαν τα σώματα που βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα σε πλανήτες και άστρα με τους περισσότερους ειδικούς να κάνουν λόγο για… «αποτυχημένα άστρα».

Θερμή υποδοχή στον χορό της ΝΔ Πιερίας για τον Τζιτζικώστα, παρά τις φήμες για επικείμενη διαγραφή του

Στον χορό της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας στην Κατερίνη εμφανίστηκε απόψε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, την ίδια ώρα που γράφτηκε ότι κάποιοι εισηγούνται στον Σαμαρά να τον διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία, αφού το κόμμα φέρεται να  προσανατολίζεται στην  στήριξη του Γιάννη Ιωαννίδη για περιφερειάρχη.

Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ ομιλητής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,

Ελαιοτεχνία - Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου


8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων,