Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο "Μαθουσάλας" του σύμπαντος


Το άστρο "Μαθουσάλας" φαίνεται γηραιότερο και από την ηλικία του σύμπαντος. Τι αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες

Ένα άστρο που θεωρείται το αρχαιότερο που έχει ποτέ εντοπιστεί, θα μπορούσε να είναι γηραιότερο και από το ίδιο το σύμπαν, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει μία εξήγηση για αυτό το παράδοξο: απλώς δεν έχουν κάνει καλές μετρήσεις έως τώρα.

Το άστρο "Μαθουσάλας" του γαλαξία μας, με την επίσημη ονομασία HD 140283, θεωρείτο έως τώρα ότι είχε ηλικία 16 δισεκατομμυρίων ετών, τη στιγμή που το σύμπαν εκτιμάται πως δημιουργήθηκε πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αποκλεισμός των διοδίων Αιγινίου την Κυριακή

 Σε αποκλεισμό των διοδίων Αιγινίου θα προχωρήσουν την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, κάτοικοι και φορείς του δήμου Πύδνας - Κολινδρού, συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τις κινητοποιήσεις και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που θα έχει σε όλο το νομό Πιερίας η λειτουργία του σταθμού.

Ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού, με σημερινή του συνέντευξη, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση της Κυριακής τονίζοντας: «Θα διατρανώσουμε για μία ακόμη φορά την αγανάκτησή μας για τη λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου, τα οποία θεωρούμε κατασταλτικά για την ανάπτυξη της Πιερίας».

Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής

Χωρίς επεισόδεια

Ολοκληρώθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στην πορεία συμμετείχαν κάτοικοι από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπείες «επιτροπών αγώνα» ενάντια σε επενδύσεις χρυσού από το Κιλκίς και τη Θράκη, βουλευτές και μέλη κομμάτων που έχουν εκφράσει συμπαράσταση στα αιτήματά τους, μέλη κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικών κινήσεων, οικολογικών οργανώσεων, κ.α.

Με την πορεία ενώθηκαν στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας και διαδηλωτές από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Απειλούνται με εξαφάνιση τα πλατάνια της Ελλάδας

Με γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται το μεταχρωματικό έλκος, όπως ονομάζεται επιστημονικά η νόσος του πλατάνου, εξολοθρεύοντας τα αειθαλή δέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο φονικός μύκητας που ευθύνεται για την πρωτόγνωρη απειλή ονομάζεται κερατοκύστις και καταστρέφει μαζικά τον «βασιλιά» των φυλλοβόλων δέντρων. Οι επιστήμονες έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς ο αριθμός των νεκρών δέντρων ανέρχεται πλέον σε δεκάδες χιλιάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ υπολογίζουν ότι -σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα- σε μια δεκαετία το πλατάνι θα εκλείψει, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο μύκητας κερατοκύστις «αποβιβάστηκε» στην Ευρώπη στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν κρυμμένος στα στρατιωτικά κιβώτια των συμμάχων, που ήταν κατασκευασμένα από άρρωστα πλατάνια στις ΗΠΑ.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Πρόσκληση για ημερίδες ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ, τους εμπορικούς Συλλόγους και Σωματεία του Δήμου Νέας Προποντίδας
σας προσκαλούν στην
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
που συνδιοργανώνουν με θέμα:

«Παρουσίαση προγράμματος : Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου, υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Σύλλογος Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Σεμινάρια φορολογίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ( ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΤΟΛΩΝ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ) ..

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ   ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ   - ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ