Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Αγαλμα του Ραμσή Β' σε φυσικό μέγεθος ανακαλύφθηκε στο Δέλτα του Νείλου


Εντυπωσιακό άγαλμα του Φαραώ Ραμσή Β΄ που χρονολογείται από τη 19η δυναστεία, εντοπίστηκε στην πόλη Τελ-Μπάστα στο Δέλτα του Νείλου σε ναό αφιερωμένο στη θεά-γάτα Μπαστέτ.

Οι αρχαιολόγοι της Γερμανο-αιγυπτιακής ανασκαφής στην περιοχή έφεραν στο φως το άγαλμα, το οποίο είναι σε φυσικό μέγεθος και σκαλισμένο σε κόκκινο γρανίτη.

Το άγαλμα, έχει ύψος1.95 μέτρα και 1.60 μέτρα πλάτος και ανακαλύφθηκε στην ανατολική πλευρά της λεγόμενης Μεγάλης περιοχής του ναού, στο εσωτερικό του ναού της θεάς γάτας Μπαστέτ στην περιοχή Σαρκίγια στο Τελ-Μπάστα.

Τρεις προσαγωγές και μία σύλληψη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στο σπίτι στους Αμπελόκηπους, το οποίο είναι ιδιοκτησία της κόρης του Νίκου Μιχαλολάκιου, Ουρανίας βρισκόντουσαν τόσο η ίδια όσο και τρία ακόμη άτομα (Eurokinissi)

Στο σπίτι της κόρης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανίας η Αντιτρομοκρατική

Από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκαν με παραγγελία του ανακριτή δύο νομότυπες κατοίκων έρευνες σε Αμπελόκηπους και Βύρωνα.

Στο σπίτι στους Αμπελόκηπους, το οποίο είναι ιδιοκτησία της κόρης του Νίκου Μιχαλολάκιου, Ουρανίας βρισκόντουσαν τόσο η ίδια όσο και τρία ακόμη άτομα. Οι τρεις προσήχθησαν και ο ένας συνελήφθη για κατοχή μαχαιριού. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν προσήχθη.

Το κρασί στο Βυζάντιο


Οι Βυζαντινοί αγαπούσαν το κρασί κι είχαν μία μεγάλη ποικιλία κρασιών. Η αμπελουργία στο μεγαλύτερο της μέρος γινόταν κυρίως από μοναχούς. Το κάθε κρασί αναφερόταν με το όνομα της περιοχής απ΄ όπου προερχόταν. Υπάρχουν αρκετές διαφορές στην κατανάλωση του κρασιού σε σχέση με τα αρχαία χρόνια. Οι βυζαντινοί δεν αραίωναν το κρασί τους με νερό μάλιστα το έπιναν ζεστό, συνήθεια που αποτελούσε δείγμα πολυτέλειας. Συνήθιζαν επίσης να καταναλώνουν ορισμένες τροφές πριν το κρασί για να μην μεθούν εύκολα, όπως ωμό λάχανο και πικραμύγδαλα. Αναμείγνυαν επίσης παλαιό κρασί με μέλι και πιπέρι κι έφτιαχναν το «κονδίτον»

Τα διάφορα έθιμα που σχετίζονταν με το σταφύλι και το κρασί καθώς και με το Διόνυσο και τις αποκριές κατάφεραν και επιβίωσαν, παρά την αντίδραση της Εκκλησίας.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9% - Στο 18,3% η ΝΔ

Προβάδισμα 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis που δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr και η οποία διεξήχθη από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η μεγάλη πλειοψηφία διαφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων, ενώ στην ερώτηση «εάν είχαμε βουλευτικές εκλογές σήμερα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 20,9%

ΝΔ 18,3%

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» και διεξήχθη την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά και τα γεγονότα των συλλήψεων.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 20,3% στα τέλη Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στο 21,9 %.

Ο Μπλεκ έγινε 59 ετών

Η κυκλοφορία του έφτασε πολλές φορές και τα 130.000 αντίτυπα.

Το περιοδικό εμφανίσθηκε στην Ιταλία στις 3 Οκτωβρίου 1954

Ο ήρωας του δημοφιλούς περιοδικού κόμικ Μπλεκ, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί σε μηνιαία «συλλεκτική» μορφή, συμπλήρωσε 59 χρόνια ζωής.

Το περιοδικό εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στα περίπτερα της χώρας μας τον Ιούνιο του 1969, προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία («Il Grande Blek Magigno», ο ιταλικός τίτλος), καρπός των διάσημων δημιουργών Sartoris, Sinchetto και Guzzon («EsseGesse») οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου 1954 εμπνεύστηκαν τη χαρακτηριστική φιγούρα του ξανθού γίγαντα κυνηγού με το γούνινο καπέλο και την ουρά, ο οποίος διακρίθηκε στον αγώνα για την αμερικανική ανεξαρτησία από τους βρετανούς αποικιοκράτες, κατά τα τέλη του 18ου αιώνα.

Λαγκάρντ: Την ίδια συνταγή για την Ελλάδα θα εφαρμόζαμε και σήμερα

Συνέντευξη στη Deutsche Welle

«Απλώς υποτιμήσαμε τον πολλαπλασιαστή», λέει, ωστόσο, εκτιμα ότι η χώρα εκανε «μεγάλες θυσίες»

Η Ελλάδα χρειάστηκε να υποβληθεί σε «μεγάλες θυσίες» στη διαδικασία εφαρμογής των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ η χώρα παρουσιάζει -έστω ένα μικρό- πλεόνασμα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο «λάθος» του πολλαπλασιαστή.

«Θα κατονομάσω έναν τομέα, όπου παραδεχθήκαμε δημοσίως ότι υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες. Όπως για παράδειγμα την επίδραση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή»,

Πιερία: Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών

Ηλεκτρικές συσκευές που είχαν κλαπεί.

 Τετραμελής σπείρα, η οποία επιδιδόταν σε κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως εξοχικών κατοικιών στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τέσσερα άτομα ηλικίας 17 έως 38 ετών που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες 19 κλοπών και διαρρήξεων, 16 εκ των οποίων σε κατοικίες.

Οι δράστες παραβιάζοντας συνήθως την είσοδο των κατοικιών ή των άλλων χώρων αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μικροσυσκευές, είδη ρουχισμού, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.