Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Από θαύμα γλίτωσε τη σφαίρα φούρναρης στα Τρίκαλα

Ευτυχώς δεν είχε βγει από το αυτοκίνητο του...

Από θαύμα γλίτωσε τη σφαίρα ο φούρναρης του χωριού Πηγή Τρικάλων ενώ επισκεπτόταν 97χρονο κάτοικο της περιοχής για να του πάει λίγο ψωμί. Την ώρα που έφτασε στην αυλή του σπιτιού, στο εσωτερικό του βρισκόταν σε εξέλιξη «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του 97χρονου άνδρα και του γιου του.

Στη συνέχεια, ο παππούς εκνευρισμένος, βγήκε στην αυλή και άρχισε να πυροβολεί με την καραμπίνα του με αποτέλεσμα να πετύχει το ψυγείο του αυτοκινήτου του άτυχου φούρναρη που άρχισε να βγάζει... ατμούς!

Γεωργιάδης: Ο Καμμένος μπορεί να μην είναι κομματίδιο, αλλά δημαγωγός είναι

«Αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει ισχυρή πλειοψηφία, θα είμαστε πάλι αιχμάλωτοι ως χώρα του κακού βαθέως ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».

«Ο κ.Σαμαράς δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κανένα κόμμα. Είπε ότι υπάρχουν κομματίδια στον χώρο της δεξιάς που διασπάνε την παράταξη. Και οφείλω να πω, ως κάποιος που ήρθε από άλλο κόμμα στην παράταξη της ΝΔ, ότι θα είναι φοβερό λάθος εάν οι ψηφοφόροι τις ΝΔ αυτήν την κρίσιμη στιγμή ακολουθήσουν δημαγωγούς - και ο κ. Καμμένος μπορεί να μην είναι κομματίδιο ή να είναι , δεν ξέρω αυτό θα φανεί στην κάλπη, αλλά δημαγωγός είναι σίγουρα - και να αφήσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, είπε: «Πέρα του ποιά είναι τα κίνητρα του Γιώργου Καρατζαφέρη ας σκεφτούμε αν όλα αυτά που λέει είναι αληθή ή όχι.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκιδική (Video)


Mε επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, η Χαλκιδική τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ.Νικοδήμου και αργότερα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας και των συνοριακών φυλάκων ενώπιον των επισήμων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας, ενώ παρέστη η βουλευτής Χαλκιδικής Άννα Κατσαρού, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Σκέπασαν το θυρεό του Γερμανικού προξενιού της Θεσσαλονίκης με Ελληνική Σημαία (Video)


Πηγή: Seleo

Λαμία: Αποδοκίμασαν το Μητροπολίτη Φθιώτιδας στην παρέλαση (Video)

video lamiareport

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, τη στιγμή που ο Μητροπολίτης περνούσε μπροστά από τους συγκεντρωμένους της δημοτικής κίνησης "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" για να πάρει τη θέση του στην εξέδρα, κάποιοι φώναξαν "Έξω ο Χομεϊνί.. Λεφτά υπάρχουν για τα ταμεία, ελάτε να τα πάρετε από την εκκλησία..."

Ο Μητροπολίτης φανερά εκνευρισμένος σταμάτησε και τους είπε: "Τι πράγματα είναι αυτά που λέτε.. Χομεϊνί εμένα; Δεν ντρέπεστε λίγο;"

Πηγή: Πελασγία

Σοβαρά επεισόδια με δακρυγόνα και συλλήψεις στις παρελάσεις της Περιφέρειας (video)

Από σοβαρά επεισόδια, εντάσεις, συνθήματα και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών για την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων «σημαδεύτηκαν» οι μαθητικές παρελάσεις σε πολλές πόλεις της Περιφέρειας.

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο

Έπειτα από σοβαρά επεισόδια και διαμαρτυρίες, ματαιώθηκε τελικά η παρέλαση στο Ηράκλειο. Νωρίτερα, σε αστυνομικό κλοιό αστυνομικών ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού.

Πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν γιαούρτια και αυγά με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ματαίωση της μαθητικής παρέλασης για πρώτη φορά στην ιστορία.

Αθανάσιος Διάκος


Τρία πουλάκια κάθουνταν ψηλά στη Χαλκουμάτα.
Το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι,
το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει:
-Πολλή μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα.
Μην ο Καλύβας έρχεται, μην ο Λεβεντογιάννης;
-Νουδ' ο Καλύβας έρχεται νουδ' ο Λεβεντογιάννης.
Ομέρ Βρυώνης πλάκωσε με δεκαοχτώ χιλιάδες.

Ο Διάκος σαν τ' αγροίκησε πολύ του κακοφάνη.
Ψηλή φωνή εσήκωσε, τον πρώτο του φωνάζει.
"Τον ταϊφά μου σύναξε, μάσε τα παλληκάρια,
δώσ' τους μπαρούτη περισσή και βόλια με τις χούφτες,
γλήγορα για να πιάσουμε κάτω στην Αλαμάνα,
που 'ναι ταμπούρια δυνατά κι όμορφα μετερίζια".

Η μάχη της Αλαμάνας και η ηρωική θυσία του Αθανασίου Διάκου

Πρόλογος - η Βοιωτία επαναστατεί (27 Μαρτίου 1821)

Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1821 υπήρχαν πολλές ενδείξεις και διάσπαρτες φήμες ότι οι Έλληνες θα επαναστατούσαν με κύρια εστία την Πελοπόννησο. Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην περιοχή της Λιβαδειάς καπετάνιος στο αρματολίκι της περιοχής ήταν ο Αθανάσιος Διάκος γεννημένος στην Μουσουνίτσα Φωκίδος και μυημένος στην Φιλική Εταιρεία ήδη από το 1818, όταν ήταν πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Όταν μέσω του αγγελιοφόρου και υπαρχηγού στο αρματολίκι Βασίλη Μπούσγου μαθεύτηκε η γενική εξέγερση στην Πελοπόννησο, ο Διάκος αποφάσισε να υψώσει την σημαία της Επανάστασης κάμπτοντας τους όποιους δισταγμούς και των προκρίτων της περιοχής (Λογοθέτης, Λάμπρος Νάκος, Φίλων).

Σύντομα έφτασαν στην περιοχή και τα νέα για την εξέγερση των Ελλήνων και την πολιορκία των Τούρκων στα Σάλωνα εκφοβίζοντας τους ντόπιους Τούρκους ότι κάτι τέτοιο έμελλε να συμβεί και στην επαρχία τους.

Δόμνα Σαμίου - Στα Τρίκορφα μες στην κορφή

Ιστορικό - κλέφτικο τραγούδι από την Πελοπόννησο που αναφέρεται στη μάχη του Βαλτετσίου Αρκαδίας που έγινε στις 13 Μαϊου 1821.

Του Καπετάν Χάψα

Ο Θούριος του Ρήγα

Με τη χωρωδία του Σίμωνα Καρρά

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Kάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, υπουργών της κυβέρνησης (Άννα Διαμναντοπούλου, Γιώργος Μπαμπινιώτης), του αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και άλλων επισήμων.

Nωρίτερα, ολοκληρώθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, την οποία παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ενώ έγινε και η κατάθεση στεφάνων.

Μαγνησία: Βρήκαν μυκηναϊκό βωμό 3.300 ετών

Οι δύο ορθογώνιες θήκες και πίσω η εστία του βωμού

Ηρθε στο φως κοντά στο λιμάνι της αρχαίας Ιωλκού μαζί με πλήθος αγγείων και η διάταξή του είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα

Εναν μεγάλο βωμό, με τετράγωνη εστία και δύο ορθογώνιες θήκες μπροστά, σε διάταξη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, που χρονολογείται στο τέλος της μυκηναϊκής περιόδου τον 13ο π.Χ. αιώνα, αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στον παραθαλάσσιο οικισμό Πευκάκια, κοντά στο λιμάνι της αρχαίας Ιωλκού, στη Μαγνησία.

 Το πλήθος των αγγείων, κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνταν ως δοσομετρητές, δείχνει ότι στον χώρο διοργανώνονταν μεγάλα συμπόσια με κατανάλωση φαγητού και ποτού, προς τιμήν του βασιλιά.

Η Μαρία Δαμανάκη και τα... καλαμαράκια του Καμιλέρι!

Aναστάτωση στη Ιταλία έχουν προκαλέσει οι οικολογικές απόψεις της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία τις τελευταίες ημέρες φιγουράρει στα περισσότερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνίδα Επίτροπος Αλιείας τα έχει «βάλει» με τον γνωστό ιταλό συγγραφέα, Αντρέα Καμιλέρι, και τον ήρωά του, τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, κατηγορώντας τον για αντιοικολογική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Δαμανάκη υποστηρίζει ότι ο επιθεωρητής, γνωστός για την αγάπη του στα θαλασσινά, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς συνηθίζει να παραγγέλνει πιάτα με καλαμαράκια!

Μάλιστα, η κυρία Δαμανάκη, υποστηρίζει ότι η εικόνα αυτή στέλνει λάθος μήνυμα σε εκατομμύρια αναγνώστες και τηλεθεατές, ζητώντας από τον ιταλό συγγραφέα να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του ήρωά του.